Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Záchrana zoologických zahrad, kapely podpoří zvířátka online koncertem

Nejen Mig 21 a No Name zahrají na podporu dvaceti zoo.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Showpix/Profimedia
+ Další 3 fotografie
zajímavosti

V neděli 9. května vystoupí na podporu Unie zoologických zahrad v Čechách a na Slovensku mnoho populárních kapel. Diváci, kteří si zakoupí lístek na online přenos a podpoří tak projekt, se mohou těšit na No Name, Mig 21, Dana Bártu, Botox a další. Hudebníci spojili síly s dvaceti zoologickými zahradami a budou hrát pro dobrou věc!

Zoologické zahrady jsou sice již pár dní otevřené, ale ve skutečnosti se nacházejí v tíživé finanční situaci. Tři čtvrtě roku zavřené zahrady se samozřejmě nezbavily nákladů na krmivo a energie, což jsou částky astronomické, které se částečně hradí ze vstupného.

V neděli proběhne online koncert v Zoo Liberec, který podpoří 20 zoologických zahrad v České republice a na Slovensku. Jedná se o zoologické zahrady sdružené v Unii UCSZOO. Na benefičním online koncertu s názvem  „Hrajeme pro 20 zoo“ vystoupí celá plejáda známých osobností a kapel, jako jsou Mig 21, No Name, Botox, Jakub Děkan, Dan Bárta, Denoi, Igor Orozovič či Rybičky 48. Všichni umělci se těší, že se bude něco dít, že si zahrají, a navíc pro dobrou věc, všichni se shodují „bude zase veselo“.

Jak uvádí ředitel liberecké zoo MVDr. David Nejedlo: „Z důvodů povinné uzávěry trvající déle než 200 dní se všechny zoologické zahrady ocitly ve velmi složité situaci. Celkové ztráty převýšily hranici 200 mil. korun. Naštěstí i díky solidaritě veřejnosti se nám podaří situaci zvládnout. Za všechny zoo upřímně děkujeme. Jsem rád, že všem dárcům můžeme poděkovat prostřednictvím benefičního koncertu Hrajeme pro 20 zoo. Věřím, že si akci účinkující i diváci streamu užijí a že se podaří motivovat veřejnost k další podpoře, ať už zakoupením lístku na online přenos, či návštěvou některé ze 20 unijních zahrad.“

Umělci se velmi těší, frontman slovenské kapely No Name Igor Timko říká: „Těšíme se z několika důvodů. V první řadě je v poslední době o něco vzácnější potkat se s klukama z kapely, takže se na to velmi těšíme. Dalším důvodem je, že jedna z podporovaných zoologických zahrad je Zoo Košice a my jako patrioti považujeme podpoření zoo jako milou povinnost, a poslední věc je, že když jsme pozváni za hranice, do České republiky, je to pro nás vždy veliká čest."



Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy