TOP 6 videoklipů týdne: Lipo a Kryštof zachytili zásadní životní krok dvou mladých lidí, Mirai volají po něčem, co už nedává smysl a MYDY se vynořili z depresí

Vydáno 15.06.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Výběr aktuálních videoklipů týdne začínáme emotivním videem rappera Lipa a kapely Kryštof, ve kterém dojde i na žádost o ruku. Mirai natočili svůj nejdražší vizuál v historii formace, MYDY si zase pro fanoušky připravili optimistickou skladbu o depresích s povedeným lyric videem. Kato a Bára Poláková se spojili pro ústřední píseň nového dokumentu Víta Klusáka a komik Petr Soukup s hudebním producentem Jiřím Vidasovem vydávají novinku Les Dance. Ruští Little Big pak hlásí návrat.

TOP 6 videoklipů týdne: Lipo a Kryštof zachytili zásadní životní krok dvou mladých lidí, Mirai volají po něčem, co už nedává smysl a MYDY se vynořili z depresí TOP 6 videoklipů týdne: Lipo a Kryštof zachytili zásadní životní krok dvou mladých lidí, Mirai volají po něčem, co už nedává smysl a MYDY se vynořili z depresí


Lipo
učinil zásadní rozhodnutí

Lipo alias Jonáš Červinka a skupina Kryštof už mají několik týdnů venku společný song Jednou jsem slíbil. Nyní k němu vydávají i vizuál, který zachycuje zásadní krok v životě dvou mladých lidí, a to přímo rappera a jeho přítelkyně Kristýny. Červinka ji v něm požádá o ruku.

LIVE: Kryštof dobyli obýváky. Streamovaný koncert byl plný energie a zábavy

„Když jsem psal text songu s refrénem 'Jednou jsem slíbil, že si tě vemu, bůh je mi svědkem, já nikdy nezapomenu...', přirozeně jsem myslel na svou přítelkyni Týnu. Až později mi ale došlo, že tato písnička nás a naše současné rozpoložení opravdu charakterizuje a že bych nechtěl zůstat pouze u slov. Přišel zkrátka čas naši lásku posunout dál. Ne nadarmo se říká, že scénář někdy píše sám život," říká Lipo.

Mirai zpívají o touze vrátit se k něčemu, co nedává smysl

Nový videoklip Mirai k singlu Volám je plný barev. Vizuál, který je podle formace jejím nejdražším v kariéře, vznikal pod režisérskou taktovkou Ondřeje Kudyna. Natáčelo se za jízdy v pražském tunelu, v unikátním na míru vyrobeném modrém pokojíčku i pod obrovskmi zavěšenými LEDkami.

Příběh českého hitu: Poetika feat. Mirai - Karavana

Na písni spolupracoval Mirai Navrátil s Ondřejem Fiedlerem. „Napsali jsme ho u něj doma na Ladronce, jak už v minulosti x věcí. Je to divný, že dva kluci píšou společně vlastně love songy, ale zatím nám to jde, tak to neměníme,“ říká frontman formace.

Petr Soukup a Jiří Vidasov vydávají nemetalové album Thrash Metal

Stand-up komik Petr Soukup a hudební producent Jiří Vidasov představují i díky podpoře fanoušků album se zavádějícím názvem Thrash Metal. Deset zveřejněných skladeb má totiž k nejtvrdším odnoži rocku hodně daleko, nahrávka osciluje v různých žánrech od elektra po šanson, disco či jazz. První videoklip k desce je na skladbu Les Dance, který režírovali Adam Vopička s Karlem Honsou. „Jsme jim nesmírně vděční, protože přesně pochopili naši filozofii“,  říká dvojice recesistů.

MYDY se vynořili z depresí

"Skladba se sice zrodila z depresí v dobách lockdownu, výslednou formu ale vnímáme pozitivně." Tak hodnotí nový singl defeaning silence kapela MYDY. Voda v lyric videu má znázorňovat všechny trable, kterými se snažila kapela proplout a pohoda ve vaně má zase symbolizovat pozitivní složku a to, že dokonce i v takových dobách je možné najít životní balanc. MYDY vystoupí v Praze už 9. července, a to v areálu Ledárny Braník v rámci Lucerna Music Bar Open Air.

MYDY do každé domácnosti, lhůta dodání: dnes

Kato a Barbora Poláková nazpívali píseň z dokumentu 13 minut

Kato a Bára Poláková se spojili pro titulní píseň Jediná vteřina k filmu 13 minut. Jde o nový dokumentární film Víta Klusáka, ve kterém se věnuje silnému tématu příběhů řidičů, kteří připravili na silnici někoho o život. Myšlenka spojit ve skladbě Polákovou s Katem, rapperem z Prago Union, vzešla od zpěvačky a jejího dvorního skladatele Davida Hlaváče. Společně s Klusákem se ujala i režie videoklipu. 

Bára Poláková to rozjela na lodi, koncert poslouchali i lidé na břehu

Little Big v pohádkovém bizáru

Původně zvolení reprezentanti pro Eurovision Song Contest 2021 za Ruskou federaci přicházejí s novým klipem k songu Everybody. Opět čekejte propracovaný bizár za hranicí snesitelnosti - tentokrát v pohádkově laděném duchu.

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková, foto: Universal Music, Autentik Music Label, Supraphon, David Stejskal
Témata: Lipo, Kryštof, Mirai, Petr Soukup, Jiří Vidasov, Mydy, Little Big, Bára Poláková, Kato, Prago Union

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít