Hlavní obsah

Dáša Zázvůrková natočila klip s Olgou Špátovou a Janem Malířem

Právo, jaš, kul

Písničku Jazzovej anděl napsala zpěvačka a herečka Dáša Zázvůrková s vědomím, že nic není věčné, a přesto něco je navždy. Ve videoklipu, který působí spíše jako menší filmový příběh, pozorujeme hlavní hrdinku, jež jde krajinou s malým žebřiňákem, na němž má své věci. Veze si svůj osud, svůj domov. Postupně ztrácí všechno, na konci příběhu zůstává jen panenka.

Dáša Zázvůrková v klipu k písni Jazzovej anděl.Video: archiv umělkyně

 
Článek

Klip k písni natočila s Olgou Špátovou a Janem Malířem. Špátovou oslovila už před pěti lety, věděla totiž, že nikdo jiný by příběh Jazzového anděla neuchopil tak citlivě a pravdivě jako ona. O Malířovi Zázvůrková mluví jako o muži, který je přímý, pevný ve svých postojích a názorech, profesionál, citlivý a laskavý člověk se smyslem pro humor.

„Souznění, respekt, napojení se na sebe, naprostá koncentrace a laskavost Olinky i Honzy mi daly takovou důvěru, že bych s nimi nejradši točila celovečerní film, a ne pouze třídenní klip. Jsme přátelé, máme společná témata a baví nás spolu tvořit. A jsem moc ráda, že se naše cesty spojily v téhle písni, když už jsem byla připravená a dostatečně vyzrálá,” říká Zázvůrková.

„Videoklip se natáčel u Jevan v lesích a bažinách a poslední natáčecí den jsme prožili ve Voticích na Polském vrchu u javora. Tam mi bylo vždycky hezky. Bylo to na půl cesty k mé babičce Růžence, mezi Voticemi a Líštěncem. Takže se mnou lomcovaly vzpomínky a návrat do dětství, a přitom jsem skrze Jazzovýho anděla prožívala už úplně jiný příběh. Nějak se mi to vše slilo do jednoho okamžiku a bylo mi krásně a zároveň melancholicky,” dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám