Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dojemné parte Františka Nedvěda (†73): Je na něm úryvek písničkářova hitu

Celá rodina Nedvědových.
Zdroj: Se souhlasem Františka Nedvěda ml.
+ Dalších 8 fotografií
Parte

Zdrcená rodina zveřejnila parte country zpěváka Františka Nedvěda (73). Ten podlehl v neděli večer rakovině plic, která se mu vrátila.V rohu parte není žádný citát, ale text z jedné jeho slavné písně. 

Smrt českého country zpěváka Františka Nedvěda oplakává celé Česko. Když v neděli večer zemřel, bylo to jako blesk z čistého nebe. Ještě minulý týden totiž vystupoval a zpíval před diváky. Sice se vědělo, že se mu rakovina vrátila, všichni však doufali, že ji porazí.

Rodina nyní zveřejnila jeho parte. „S naším drahým zesnulým se rozloučíme v sobotu dne 24. července 2021 v 11:00 hodin ve velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích,” stálo na parte, pod nímž byli podepsáni synové František a Vojta, manželka Marie, bratr Jan s manželkou Pavlínkou a další příbuzní.

Skutečná country legenda

I z parte lze poznat, že se jednalo skutečně o country legendu. V rohu je místo hlubokých citátů nebo smutečních květin kytara a ve druhém text jedné z jeho nejznámějších písní Souhvězdí jisker, kterou zpíval se svým bratrem Janem: „Až mi jednou vyrazí z nebeskýho depa černej vlak, a naloží mi na vagóny všechny hříchy starej náklaďák, snad mi věčnej průvodčí moc nepohrozí - normálně jsem žil, a všechny lidský zákony jsem jako každej skoro denně ctil.“

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy