shop.musicserver.cz
Nové desky 32/2021 - od The Killers přes Sepulturu po Sheryl Crow

Nové desky 32/2021 - od The Killers přes Sepulturu po Sheryl Crow

Vydáno: 18.08.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: archiv kapely The Killers

V pátek třináctého jsme se dočkali nových Zabijáků, nabroušené Sepultury a jejích tuzemských parťáků Bohemyst, dále živáků Sheryl Crow a Deep Purple, druhé desky Jade Bird, sólovky člena 5SOS, alb countryového dua Dan + Shay, britských elektroniků Jungle, něco málo jazzu, soundtracku k "Respect" a kupy přejmenovaných interpretů.

V pátek 13. srpna vyšly tyto nové tituly:

The Killers - Pressure Machine
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / heartland rock / new wave

The Killers - Pressure Machine
The Killers prakticky hned s vydáním loňského alba "Imploding The Mirage" prohlásili, že začínají připravovat jeho nástupce. Rok se s rokem sešel a opět, prakticky ve stejnou dobu, tu máme jejich sedmou řadovku "Pressure Machine". Kapela se mezitím zase trochu přeskupila. Pochopitelně zůstali Brandon Flowers a Ronnie Vannucci Jr., do sestavy se po pauze opět vrátil kytarista Dave Keuning, přestávku si naopak vybral basista Mark Stoermer. Zbytek týmu spolupracovníků zůstal od loňska beze změn. Produkci si vzal na starosti šestinásobný držitel Grammy Shawn Everett (Alabama Shakes, Kacey Musgraves, The War On Drugs, Julian Casablancas) a také Jonathan Rado z Foxygen, který vedle produkce zastal fůru dalších nástrojů. Housle a violu pak natočila Sara Watkins, harmoniku písničkář Joe Pug, smyčce Rob Moose známý ze spolupráce s Bon Iver a vokály členové kapely Dawes. Jediným hostem i přes nedávný singl s Brucem Springsteenem je Phoebe Bridgers. Novinku objevujte na YouTube skupiny a my jen dodáme, že vychází i na vinylu a audiokazetě.


Sepultura - Sepulquarta
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Sepultura - Sepulquarta
"Sepulquarta" je tak trochu živák, tak trochu studiovka. Vychází totiž z loňské desky "Quadra", nicméně nyní není osazenstvo Sepultury zcela osamocené. V každé z patnácti písní totiž s ústřední čtveřicí hraje jiný vzácný host. "Tato deska nás v době uzávěr v důsledku pandemie držela naživu a dodávala nám sílu v jednom z nejnáročnějších období lidských dějin," prozradili muzikanti. V důsledku online eventů se ke skupině postupně začali přidávat muzikantští kolegové z celého světa. A vrcholem každotýdenního podcastu se stala skladba z repertoáru formace zahraná právě společně s hostem, díky čemuž postupně začala deska "Sepulquarta" dostávat obrysy. Ve spolupráci s takovými jmény jako Devin Townsend, Scott Ian (Anthrax), Matt Heafy (Trivium), Phil Campbell (ex-Motörhead) nebo Alex Skolnick (Testament) vznikly unikátní verze slavných i méně slavných písní - celkem se jich na výsledné dílo vešlo patnáct. Ukázku najdete tady.


Tip týdne

Jade Bird - Different Kinds Of Light
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk rock

Jade Bird - Different Kinds Of Light
Jade Bird rok od roku postupuje na žebříčku popularity, který odstartovala nominace na Sound Of 2018. Její předloňský eponymní debut jí pak zajistil slávu na obou březích Atlantiku, zisk AIM Independent Music Awards a dvě nominace na NME Awards. V tomto postavení začala připravovat svoji druhou desku "Different Kinds Of Light" a dá se předpokládat, že jejího producenta si mohla vybírat. Nakonec padla volba na šestinásobného držitele Grammy z Nashvillu Davea Cobba, který v minulosti spolupracoval s interprety jako Rival Sons, The Highwomen, Chris Stapleton, Sturgill Simpson, Jason Isbell nebo Brandi Carlile. Společnými silami dali dohromady celkem patnáct songů, v nichž opět míchají folk, americanu, rock, indie i country. Zda vás zaujmou stejně jako nás, zjišťujte na YouTube.


Dan + Shay - Good Things
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop

Dan + Shay - Good Things
Duo Dan + Shay se aktuálně vyšvihlo do role největších hvězd americké countryové scény. Třikrát za sebou vyhráli Grammy za Nejlepší countryový výkon dua a skupiny, poslední eponymní album se stalo platinovým a ostruhy si vysloužili také spoluprací s lidmi jako Rascal Flatts, Lindsey Stirling, RaeLynn a Kelly Clarkson. Tím posledním zásekem na Grammy byl navíc společný singl s Justinem Bieberem "10,000 Hours", který předznamenával jejich čtvrté album "Good Things". Ke zmíněnému hitu přidali dalších jedenáct písniček, z nichž si podstatnou část napsali a produkovali sami. V některých z nich je doplnili ještě například Ross Copperman, Shawn Mendes, Jordan Reynolds, Tayla Parx nebo Julia Michaels. Zda se pánové konečně podívají na vrchol Billboardu (nejen pouze toho countryového), zkoumejte na jejich YouTube kanálu.


Colin Hay - I Just Don't Know What To Do With Myself
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Colin Hay - I Just Don’T Know What To Do With Myself
Někdejší frontman australských Men At Work Colin Hay na své novince pojmenované "I Just Don't Know What To Do With Myself" přináší desítku coververzí, které ho ovlivnily dříve, než nastoupil ke zmíněné formaci. Mezi umělci, kterým po svém vzdává hold, najdete Dusty Springfield, The Kinks, The Beatles, The Faces či Blind Faith. Výjimku tvoří novější píseň od skotské kapely Del Amitri "Driving With The Brakes On", kterou zpěvák zahrnul do výběru už pro svůj skotský původ. Ukázky z novinky jsou už nyní ke slyšení na YouTube .


Luke Hemmings - When Facing The Things We Turn Away From
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Luke Hemmings - When Facing The Things We Turn Away From
U většiny boybandů se dříve nebo později některý ze členů vydá na sólovou dráhu. Nejinak je tomu i u australských 5 Seconds Of Summer: první, kdo se prezentoval samostatně, byl vloni Ashton Irwin a letos se k němu přidává Luke Hemmings. Na svém debutu "When Facing The Things We Turn Away From" nabídne celkem dvanáct songů, které tvořil a nahrával společně se Sammym Wittem, kterého známe ze spolupráce s Jessie Ware, Harrym Stylesem nebo Years & Years. Sám zpěvák popisuje své dílo jako "projekt, který vyrostl z roku vynuceného klidu". Co si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube.


Sheryl Crow - Live From The Ryman And More
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk rock / rock

Sheryl Crow - Live From The Ryman And More
Sheryl Crow sice předloňské "Threads" prohlásila za své poslední album s tím, že odteď bude vydávat už jenom singly, avšak minimálně jednu desku ještě přidá. Jak ovšem naznačuje její název "Live From The Ryman And More", jedná se o živák, a to opravdu bohatý. Můžete se těšit hned na sedmadvacet skladeb včetně těch největších hitů americké hudebnice natočených převážně v nashvillském Ryman Auditorium, kterému se také říká The Mother Church of Country Music. Několik kousků pak pochází ještě z divadla losangeleského hotelu Ace a jedna píseň z folkového festivalu v Newportu. Je to hlavně kvůli hostům, které zde hudebnice přivítala. Zatímco v Rymanu se k ní připojili Jason Isbell, Emmylou Harris a indiefolkoví Lucius, v těch ostatních to byly Stevie Nicks, Maren Morris, Steve Jordan, Waddy Wachtel, Brandi Carlile a opět Lucius. Nemalou část nahrávky sdílí Sheryl Crow na svém YouTube.


Deep Purple - Live In Wollongong, Australia 2001
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Deep Purple - Live In Wollongong, Australia 2001
Dopřát si kvalitní live hudební zážitek je nyní náročnější než kdy dřív. Pokud fandíte rockové hudbě, pak by vám určitě neměl utéct živák "Live In Wollongong, Australia 2001" z dílny Deep Purple. Jak název napovídá, kapela zaznamenala svou show odehranou v březnu roku 2001 v australském Wollongongu a je to právě publikum na tomto světadílu, kterému rockeři mimořádně přirostli k srdci. Celý živák prošel důkladným digitálním vyčištěním pro maximální zvukový zážitek.


Jungle - Loving in Stereo
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronic / neo soul / funk

Jungle - Loving in Stereo
Poeticky pojmenovaná deska "Loving in Stereo" je třetí řadovkou londýnské neosoulové dvojice Jungle a zároveň prvním jejím albem vydaným na vlastní značce Caiola Records. Poprvé si také Josh Lloyd-Watson a Tom McFarland přizvali k natáčení i nějaké ty hosty. Svým umem tak přispěli americký rapper Bas a švýcarsko-tamilská hudebnice Priya Ragu. Výsledné dílo dle slov autorů odráží téma "nových začátků, nové lásky a boje proti všem nerovnostem". Ze čtrnáctipoložkové kolekce je fanouškům známo už pět singlů. Na videa k nim se podívejte na YouTube a pak můžete zhodnotit, zda má nový počin dua šanci zopakovat úspěch eponymního debutu z roku 2014, který byl zařazen do užší nominace na Mercury Prize.


EP

  • blackbear - Misery Lake
    Matthew Tyler Musto spolupracuje se širokou škálou hudebníků různých žánrů a podobně se k tomu staví i v případě vlastní tvorby. Tu po loňském albu "Everything Means Nothing" připomene šesticí nových songů, které s ním nahráli Kanaďanka Tate McRae, Sasha Alex Sloan i všudypřítomný Travis Barker. EP poslouchejte na jeho YouTube .
  • Kalie Shorr - I Got Here By Accident
    Americká písničkářka z Maine se už se svým stylem na pomezí country a rocku dostala na pódium Backstreet Boys, vydala několik ípíček a předloni debutové album, díky němuž si jí všimlo vydavatelství tmwrk. Nyní vydává pětici nových skladeb, kterým byste měli dát šanci - například na jejím YouTube.
  • Meet Me @ The Altar - Model Citizen
    Fanoušci americké pop-punkové kapely stále čekají na její druhé album, a že by se konečně mohlo něco urodit, naznačuje čerstvé EP. V šesti skladbách už trio mírně koketuje také s easycorem. Podle prvních reakcí kritiky to funguje skvěle - "Model Citizen" se na metacritics chlubí 86 %. Zkuste je na YouTube.
  • Grace Womack - Yellow Cowboy Hat
    Podle názvu EP, byste určitě tipovali, že tahle hudebnice hraje a zpívá country, obzvlášť když pochází z Nashvillu. Není tomu tak! Poslechnete-li si ji na YouTube, zjistíte, že se pohybuje na pomezí popu, r'n'b a blues.
  • A Certain Ratio - ACR:EPR
    Formace z anglického Manchesteru se po svém loňském návratu na scénu pustila do nové tvorby a od té doby je nezastavení. Dokládá to již svým třetím letošním ípíčkem. Jak uslyšíte na bandcampu, čtveřice skladeb opět míchá elektroniku s funkem, world music, taneční hudbou a indie jazzem.
  • Lorna Shore - ...And I Return To Nothingness
    Příznivce deathcore potěší nové EP formace Lorna Shore. Kapela vyslala na trh "...And I Return To Nothingness", desku čítající celkem tři nové songy. Mopžmá jste už slyšeli jednu z nich "To the Hellfire", která od června láme rekordy na Spotify. Kromě instrumentálních partů mohou fanoušci obivovat také výkon zpěváka Willa Ramose, který nahradil kontroverzního CJ McCreeryho. Jak mu to jde, posuďte sami po poslechu ukázky na YouTube.com.


Devendra Banhart & Noah Georgeson - Refuge
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / psychedelický folk / ambient

Devendra Banhart & Noah Georgeson - Refuge
Devendra Banhart spolupracuje s americkým, Cenou Grammy ověnčeným producentem Noahem Georgesonem již od roku 2005, ovšem nyní natočili společnou desku coby rovnocenní partneři. Dostala název "Refuge" a pánové na ní nabízejí dvanáct převážně instrumentálních skladeb, v nichž je vedle indie folku a psychedelie hodně slyšet vliv ambientu místy přecházející až v minimalismus. Instrumentálně se na albu podíleli také klavírista Tyler Cash, hráč na nejrůznější dechové nástroje David Ralicke, houslista Danny Bensi, harfenistka Mary Lattimore či kytaristka Nicole Lawrence. Výsledek je ke slyšení na Banhartově bandcampu.


Matthew Whitaker - Connections
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Matthew Whitaker - Connections
Matthew Whitaker se narodil jako slepý. Podobně jako Stevie Wonder, kterému předskakoval na jeho koncertech, se naučil hrát na klavír, avšak jako svůj styl si zvolil jazz. Na svém kontě má aktuálně dvě řadovky a nyní přidává třetí, "Connections". Její produkci si vzal na svá bedra majitel dvou Grammy Derrick Hodge a vedle členů Whitakerovy kapely na ní zazní i Jon Batiste na klavír a Regina Carter na housle. Za ukázkami zamiřte na hudebníkovo YouTube.


Jennifer Hudson - Respect (soundtrack)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / rhythm and blues

Jennifer Hudson - Respect (soundtrack)
Do amerických kin se po několika odkladech dostává snímek "Respect", sledující životní i uměleckou dráhu Arethy Franklin. Postavu americké soulové legendy ztvárnila Jennifer Hudson, a tak není divu, že se postarala i o interpretaci jejích písní. Na soundtracku k filmu jich najdete celkem osmnáct, a to včetně hitů jako "(You Make Me Feel Like A) Natural Woman", "Chain Of Fools" nebo "I Say A Little Prayer". Většinu z nich zpěvačka sdílí na svém YouTube.


Prism Quartet - Heritage/Evolution, Vol. 2
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / jazz

Prism Quartet - Heritage/Evolution, Vol. 2
Americký saxofonový Prism Quartet se rozhodl poměrně originálním způsobem spojovat jazz a vážnou hudbu. Děje se tak i na novém albu "Heritage/Evolution, Vol. 2", s nímž muzikanti navazují na stejnojmennou, šest let starou nahrávku. Produkce se ujal opět jeden z členů Matthew Levy, ovšem ke spolupráci se jim tentokrát podařilo nalákat o dost hvězdnější kolegy než tehdy. Celkem osmnáct skladeb s nimi nahráli Ravi Coltrane, Joe Lovano a Chris Potter. Ukázky jsou k mání na YouTube.


Bohemyst - Čerň A Smrt
web / facebook / Bandzone / psali jsme
žánr: black metal

Bohemyst - Čerň A Smrt
Pokud si pamatujete kapelu Avenger, pak vás bude jistě zajímat projekt Bohemyst. První z uvedených formací totiž v roce 2017 završila a oslavila pětadvacet let existence. Následně dobrovolně a na vrcholu sil ukončila svou činnost a Bohemyst plynuje navázal. Nyní se představuje novinkou "Čerň a smrt", která čítá na deset čerstvých kousků. Ukázky skladeb najdete na Bandzone profilu skupiny.


V krátkosti

  • Brandee Younger - Somewhere Different
    Americká harfenistka, která nahrávala s řadou hvězd jako Robert Glasper, John Legend, Christian McBride, Bilal nebo Ravi Coltrane, vydává své nové sólové album. Svůj klasický nástroj zde kombinuje s jazzem, soulem a hip hopem. Lepší představu získáte na jejím YouTube.
  • Ben Platt - Reverie
    Americký zpěvák a herec se v případě své druhé řadovky rozhodl, že nám stylově zamotá hlavu. Třináct songů mu totiž napsali a produkovali například countryoví Shane McAnally a Julia Michaels, popový Michael Pollack, různorodá Alex Hope, electropopový Ian Kirkpatrick nebo třeba rapoví Jon Bellion a The Monsters & Strangerz. Výsledek uslyšíte na jeho YouTube.
  • Explorer Tapes - Explorer Tapes
    Americké pop-rockové duo z Dallasu, které tvoří dva dlouholetí kamarádi Max Townsley a Drew Erickson, začalo svoji kariéru již před lety psaním písniček pro jiné interprety, což jim nakonec přineslo nahrávací smlouvu. Jejich eponymní album si vzal před šesti lety na starosti Mike Elizondo (Eminem, Carrie Underwood, Twenty One Pilots), ale zůstalo ležet v šuplíku. Nyní konečně vychází a vy se s ním můžete seznámit třeba na soundcloudu.
  • Charles Spearin - My City Of Starlings
    Kanadský hudebník a člen Broken Social Scene vloni oživil svoji sólovou kariéru společným albem s Josefin Runsteen a nyní rozšiřuje diskografii o další kousek, tentokrát čistě ve své režii. Třináct instrumentálních skladeb vymíchal z jazzu, avantgardy a indie rocku. První ukázka zní na jeho bandcampu.
  • Lee DeWyze - Ghost Stories
    Vítěz deváté řady American Idol z roku 2010 sice nepatří mezi ty nejúspěšnější účastníky soutěže, ale vcelku pravidelně vydává alba se songy, které si povětšinou i sám skládá. Beze zbytku to platí i o jeho osmé studiovce s desítkou písniček. Zda vás zaujme jejich styl na pomezí folku, popu a rocku, zkoumejte na jeho YouTube.
  • Nick Garbett & Mike Majkowski - The Glider
    Hudebníci, kteří se potkali v australské jazzové formaci The Vampires, nyní vydávají společné album se sedmi skladbami, přičemž se příliš nevzdalují od stylů své domovské kapely, tedy fusion jazzu a wolrd music. Ověřit si to můžete na bandcampu.
  • Still Woozy - If This Isn’t Nice, I Don’t Know What Is
    Někdejší člen mathrockových Feed Me Jack se po rozpadu skupiny vydal na sólovou dráhu a nyní po předloňském ípíčku přichází s plnohodnotným debutem, pro nějž nahrál celkem třináct písniček. Většinu z nich sdílí na svém YouTube.
  • Suzie Ungerleider - My Name Is Suzie Ungerleider
    Americko-kanadská hudebnice, která od roku 1997 vystupovala pod pseudonymem Oh Susanna, se nyní rozhodla využívat své vlastní jméno a na vědomost to dává i názvem svého osmého alba, pro nějž nachystala desítku písniček pohybujících se především na folkové straně její tvorby. Sdílí je na svém YouTube.
  • Watchhouse - Watchhouse
    Duo za Severní Karolíny s aktuální studiovkou opustilo název Mandolin Orange a pustilo se do nové éry se zcela novým jménem. Jak ale uslyšíte na jejich bandcampu, stále zůstávají věrni svému stylu - do folku včleňují prvky americany, bluegrassu a country.
  • Willie Nile - The Day The Earth Stood Still
    Ve svých třiasedmdesáti letech jako by se americký folk-rockový hudebník teprve pořádně rozjel a rok po newyorském albu vydává kolekci dalších jedenácti písní včetně jedné, v níž si zahostoval Steve Earle. Všechny jsou k mání na autorově bandcampu.
  • The Elovaters - Castles
    Reggae frčí, a to dokonce i ve spojení s rockem, jak ho předvádí tahle parta z Bostonu. Na svém třetím albu nabízí šestnáct songů včetně těch, s nimiž jí pomohli The Movement, Brother Ali, G. Love & Special Sauce, Keznamdi, Stick Figure, Luke Mitrani a Orange Grove. Uslyšíte je například na bandcampu.
  • Trash Boat - Don't You Feel Amazing?
    Pop-punkoví fanoušci si tento týden smlsnou na novince kapely Trash Boat. Nástupce desky "Crown Shyness" z roku 2018 se pyšní pořadovým číslem tři. "Pojali jsme ji nyní příměji, v každé skladbě jsme chtěli vyobrazit frustraci, vášně, vnitřní boj nebo bolest," prozradil k nahrávce zpěvák Tobi Duncan.
  • Quicksand - Distant Populations
    Nyní zatím digitálně vychází novinka post-hardcorové formace Quicksand. Titul "Distant Populations" je prvním deskou vydanou od odchodu Toma Caponea. Obsahuje jedenáct kousků, které se svými tématy dotýkají vztahů a společnosti v různých oblastech. Naráží i na samotu, které dnes mnoho lidí čelí.
  • Joey Cape - A Good Year To Forget
    Frontman kapel Lagwagon nebo Bad Astronaut působí i jako sólový umělec a v rámci své vlastní dráhy vydává novinku "A Good Year To Forget". Deska odráží všechny události, které jej během uplynulého roku potkaly: kromě covidu také smrt otce, odloučení s manželkou po dvaceti letech společného života a mimo další také třeba i stěhování. Na YouTube celou kolekci streamuje.
  • Destruction - Live Attack
    Kromě rockerů si tento týden přijdou na své i fanoušci thrash metalu. Německá formace Destruction vydává nekompromisní živák "Live Attack", na kterém najdete před dvacet našlapaných songů. Muzikanti je zaznamenali během legendárního koncertu v Z7 ve švýcarském Prattelnu. Ukázku najdete na YouTube.


Dále stojí za pozornost

A Great Big Pile Of Leaves - Pono: americký mix indie rocku a špetky emobandcamp
$uicideboy$ - Long Term Effects Of Suffering: rapová grupa z New OrleansYouTube
Blacktop Mojo - Blacktop Mojo:klasický rock, hard rock i post grungebandcamp
Boldy James And The Alchemist - Bo Jackson:detroitský rapper a jeho oblíbený producent počtvrtéYouTube
Joy Orbinson - Still Slipping Vol. 1: debutový mixtape londýnské hudebnice a DJkybandcamp
Mike And The Moonpies - One To Grow On: netradiční country, honky tonk i americana v jednombandcamp


Dále vychází:

(Eli)Zabeth Owens - Knock Knock
Aenigmatum - Deconsecrate
Afterlife - Part Of Me
Alexalone - Alexaloneworld
Alchemy Of Flesh - Ageless Abomination
Beatchild - Unselfish Desires
Bendigo Fletcher - Fits Of Laughter
Body / Negative - Fragments Remixed
Bohemyst - Čerň A Smrt
Brogan Bentley - Diapason Rex
Caskets - Lost Souls
Consumption - Recursive Definitions Of Suppuration
Cots - Disturbing Body
Cruzados - She’S Automatic
Danielle Eva Schwob - Out Of The Tunnel
D’Eon - Rhododendron
Elroy - Elroy
F. Scott And The Nighthawks - Hold Onto Your Heart
Fearancy - D?monium
Feed Me - Feed Me
Grace Vonderkuhn - Pleasure Pain
Grateful Dead - Road Trips Vol. 2 No. 2—Carousel 2-14-68
Charles Arizona - Wyw
Chino Cappin - Ladders
Chorusing - Half Mirror
Imperial Slaughter - …vile Slobs
Infex - Burning In Exile
Jamart - Jamart
Jeremy Garrett - Wanderer’s Compass
Joan Armatrading - Consequences (Physical Release)
Joey Cape (Of Lagwagon) - A Good Year To Forget
Joseph Taylor Sutkowski - Of Wisdom & Folly
Josienne Clarke - A Small Unknowable Thing
K Camp - Float
M.A.G.S. - Say Things That Matter
McClenney - On A Virgo Mind
Media Jeweler - The Sublime Sculpture Of Being Alive
Metamorphosen Berlin, Wolfgang Emanuel Schmidt - Very British
Monty Bevins - Time To Bide
Mountain Movers - World What World
Ohgeesy - Geezy World
Onf - Popping
Oscar Lang - Chew The Scenery
Pachyman - The Return Of Pachyman
Paragon Cause - Autopilot
Park Jihoon - My Collection
Pi Jacobs - Live From Memphis
Provoker - Body Jumper
Rainbow Kitten Surprise - Rks! Live From Athens Georgia
Raven Bush - Fall Into Noise
Různí - Free Guy (soundtrack)
Různí - Ghostbusters II (soundtrack)
Různí - High School Musical Series 2 (soundtrack)
Sally Decker - In The Tender Dream
Scritti Politti - Cupid & Psyche 85
Slaughter To Prevail - Kostolom
Sleepwalker - Monument From The Void
Snow Ellet - Suburban Indie Rock Star
Sophist - Metabolic Chasm?.?.?.?.?.?.
Sorrows - Love Too Late… The Real Album
Spirit Breaker - Cura Nata
Sungaze - This Dream
Susanna And David Wallumrød - Live
Swerve - Ruin Your Day
The Boyz - Thrill-Ing
The Cold Stares - Heavy Shoes
The Crystal Casino Band - Not About You
The Rumberts - Escapism
The Ugly Kings - Strange, Strange Times
Toitoitoi - Vagnaten
Tri State Corner - Stereotype
Trisha Yearwood - Every Girl (Deluxe Edition)
Typhoid Rosie - Queen Of Swords
Unreqvited - Beautiful Ghosts
Victory Kid - Discernation
Viktor Timofeev - Palace Of Peace & Reconciliation
Weathers - Pillows And Therapy
Wednesday - Twin Plagues
Who? What? When? Why? & Werewolves? - Hard Feelings
Wild Americans - One-Dimensional Man
Wing Vilma - Spirit Practice
Yannick Nézet-Séguin - Introspection Solo Piano Sessions

Vychází na vinylu:
Art Pepper - Art Pepper Meets The Rhythm Section (Contemporary Records 70th Anniversary Series)
Aenigmatum - Deconsecrate
Alexalone - Alexaloneworld
Art Pepper + Eleven - Modern Jazz (Contemporary Records 70th Anniversary Series)
Bendigo Fletcher - Fits Of Laughter
Blacktop Mojo - Blacktop Mojo
Brandee Younger - Somewhere Different
Corrine Bailey Rae - Corrine Bailey Rae
Deep Purple - Live In Wollongong, Australia 2001
Devendra Banhart & Noah Georgeson - Refuge
Exhorder - Slaughter In The Vatican
Joey Cape (Of Lagwagon) - A Good Year To Forget
John Denver - Poems, Prayers & Promises
Joy Orbinson - Still Slipping Vol. 1
Lorna Shore - ...and I Return To Nothingness
Luke Hemmings - When Facing The Things We Turn Away From
Media Jeweler - The Sublime Sculpture Of Being Alive
Mountain Movers - World What World
Pachyman - The Return Of Pachyman
Pearl Jam - No Code
Scritti Politti - Cupid & Psyche 85
Sepultura - Sepulquarta
Sheryl Crow - Live From The Ryman And More
Suzie Ungerleider - My Name Is Suzie Ungerleider
The Cold Stares - Heavy Shoes
The Killers - Pressure Machine
The Ugly Kings - Strange, Strange Times
Travis - 12 Memories
Xentrix - For Whose Advantage?
Yannick Nézet-Séguin - Introspection Solo Piano Sessions

EP:
Anyasa - Gaya
Beige Banquet - Beige Banquet
Beyondsonny - Solstice
Binki - Motor Function
Bloxx - Pop Culture
Brijean - Feelings Remixes
Dreamers - Atlas
Eben - Dandelions
Ghost Woman - Lost Echo’S
Gridfailure / S.c.r.a.m. - Gridfailure / S.c.r.a.m.
Hein Cooper - Turbulent Heart
Hellbomber - Noise Worship Propaganda
Jackie Hayes - There’s Always Going To Be Something
Junior Mesa - Cirque Du Freak
Jwestern - Midnight Thoughts
Kass Rose Gold - ##JoyX## Ride
Katz - Only You
Kevin Holliday - Omni
Pole - Tanzboden
Rebel Priest - Lost In Tokyo
Samia - Scout (Physical Release)
Starita - The Wake Up Call
Stuck - Content That Makes You Feel Good
Supreme Love - We Are All Together
Ted Jasper - Do Something
The Transonics - Tides
Violette - In Her Beauty Lies My Death And Life
Without God - Siberian Tunes: The Green Light

Reedice:
Mahagon - Mahagon
Martin Kratochvíl & Jazz Q - Hvězdoň / Asteroid
Nina Simone - Little Girl Blue
SBB - Follow My Dream
SBB - Nowy Horyzont
SBB - Welcome

NÁZORY
  • Sepultura alternativní rock?... (Fimi, 18.08.2021 10:38) Reagovat

    Sepultura alternativní rock?

    • Re: Sepultura alternativní rock?... (David Věžník, editor, 18.08.2021 11:37) Reagovat

      Díky a pardon, opraveno.

    • Re: Sepultura alternativní rock?... (Matěj, 18.08.2021 12:56) Reagovat

      Prostě losujou ... jak už tu někdo psal :-D :-D

      • Re: Sepultura alternativní rock?... (David Věžník, editor, 19.08.2021 15:20) Reagovat

        Rád vám vždy pošlu náhled článku předtím, než vyjde, k pečlivé kontrole žánrů, ozvěte se mi na mail veznik(zavináč)musicserver(tečka)cz. ;-)

        • Re: Sepultura alternativní rock?... (Anonym, 19.08.2021 21:24) Reagovat

          No, před tím než vyjde by to bylo asi špatně. Nikdo nezná všechno, takže něco bych si musel i poslechnout, takže je na to potřeba nějaký čas, aby to bylo seriozní. Navíc, to nemůže dělat jeden člověk. Třeba metal je pro specialistu, protože má milion podžánrů a třeba já ho vůbec neposlouchám. Ale jinak klidně, mail bezik22(zavináč)seznam(tečka)cz ;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Album, které už nemělo být: Sheryl Crow se vrací s novinkou "Evolution" (20.03.2024 20:16)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu