Skupina Chinaski na konci roku 2017 vyměnila většinu své sestavy a zůstali jen frontman Michal Malátný (51) a kytarista František Táborský (47), které doplnili noví hudebníci. Řada fanoušků se ale bouřila a chápala to jako podraz a konec kapely.

Tehdy mu to poradila manželka Petra, která nově v dokumentu prozrazuje proč. „Michal chodil z koncertů domů naštvaný a nadával na kluky. Upadal do deprese, vůbec se mu nechtělo vstávat z postele. Nechtěl skládat nové písničky, bylo to hrozné,“ popsala zpěvákova manželka.

„Řekl jsem si tehdy buďto jinak, nebo jinak,“ popsal Malátný, jak dospěl k rozhodnutí se s některými členy rozloučit. „Na podzim 2017 jsme s Frantou řekli zbytku kapely, že chceme pokračovat s někým jiným, ale měli jsme před sebou ještě velké turné. Vypadalo to tak, že když jsme jeli autem, tak jsme se vůbec nebavili. V halách jsme měli každý jinou šatnu, což jsme si dali jako podmínku. Párkrát se to nestalo a byl průšvih, drželi jsem se pod krkem, ale naštěstí nás od sebe odtrhli,“ naznačuje ve snímku ex saxofonista Štěpán Škoch (45), že došlo i na rvačky. „Jinak jsme se snažili míjet.“

Kolaps na koncertě

Všichni se shodují na tom, že jediné místo, kde to fungovalo, bylo pódium, vztahy na bodu mrazu fanoušci nezaznamenali. Proto pro ně byl takový šok, když kapela oznámila konec současného složení.

„Pamatuji si, jak jsem se z toho po jednom koncertě složil, bylo to strašný,“ dodal Štěpán. Mnohem více uvidí diváci v kinech, snímek Každej ví kulový má dnes premiéru v Hradci Králové. 3 roky už hraje Malátný v kapele podle svých představ.

VIDEO: Malátný s „překopanými“ Chinaski: Mám s novou partou trému!

Video
Video se připravuje ...

Malátný s "překopanými" Chinaski: Mám s novou partou trému! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
52 fotografií