Hlavní obsah

Nová alba: Manic Street Preachers, Metallica, The Stranglers a další

Právo, Jaroslav Špulák

Velšská kapela Manic Street Preachers se dostala k nové desce, stejně jako britská skupina The Stranglers. To jsou největší albové taháky vydané v minulých dnech. Metallica si připomněla po třiceti letech svou slavnou stejnojmennou nahrávku, přičemž peníze z nové edice pošle několika charitativním organizacím, zpěvačka Lorde nazpívala své poslední album v novém jazyce, The Vaccines jsou nadále rockoví.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Manic Street Preachers: Ultra Vivid Lament

Již čtrnácté studiové album velšské kapely Manic Street Preachers je naplněné příjemnými popovými písněmi se stadionovým potenciálem. Kapela se inspirovala takovými soubory, jakými jsou například Roxy Music či ABBA. Deska přináší jedenáct skladeb, produkoval ji Dave Eringa.

Foto: Columbia

Nové album

Metallica: Blacklist

Jedno z nejúspěšnějších alb všech dob, Metallica, někdy nazývané Black Album, vyšlo digitálně a na začátku října vyjde i fyzicky. Kromě remasterované verze původní desky tak americká kapela Metallica oslaví třicet let od vydání slavného alba i novou deskou coververzí, na které hostuje 53 umělců. Jsou mezi nimi Elton John, Miley Cyrus, Biffy Clyro, Royal Blood nebo Chad Smith.

Foto: Universal Music

Nové album

The Stranglers: Dark Matters

Dark Matters je osmnácté studiové album britské rockové skupiny The Stranglers. Hraje na něm ještě klávesista Dave Greenfield, který zemřel s covidem-19 v roce 2020. Je to současně první studiové album natočené bez zakládajícího bubeníka Jeta Blacka, jenž z formace odešel v roce 2015.

Foto: Coursegood

Nové album

Lorde: Te Ao Mārama

Album je druhou verzí již dříve vydané kolekce novozélandské zpěvačky Lorde. Jsou na něm písničky z její dosud poslední řadové desky Solar Power (2021) nazpívané v maorském jazyce.

Foto: Universal Music

Nové album

The Vaccines: Back In Love City

Back In Love City je páté studiové album britské indierockové kapely The Vaccines. Před jeho vydáním se na trh dostalo pět singlů, které jsou na desce. Kolekce přináší třináct nových písniček.

Foto: Sony Music

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám