Nový Spark
venku od 1. března
VIDEO: Nechte se od Viktora Dyka pozvat na nedělního Fausta

VIDEO: Nechte se od Viktora Dyka pozvat na nedělního Fausta

Letošní Mikuláš se v RockOpeře Praha ponese na vlně mystického příběhu na motivy slavné hry Johanna Wolfganga von Goethe. V neděli v 16 hodin divadlo uvede rockovou operu Faust. V titulní roli se představí Jiří Zonyga, o jehož duši bude usilovat Mefistofeles v podání Viktora Dyka. Ten si připravil pro diváky video pozvánku.


Diváci se dále mohou v představení těšit na Jana Toužimského, Pavlu Forest, Petra Opavu, Danielu Gildenlöw Langrovou, Petra Kutheila, Helenu Kubelkovou a další. Nebude chybět ani ohnivá show.

Vstupenky na www.rockopera.cz/program

Hlavním hrdinou hry Faust je učenec, který má pocit, že za svůj život nic neprožil a prostřednictvím okultismu se to snaží napravit. Nejdříve využívá bílé magie, jejíž představitel Duch Země Fausta pohrdavě odmítne. Doktor tedy využije černé magie a přiláká k sobě ďáblova posluhovače a velitele duchů, čarodějnic, kouzelnic a Buffonů, Mefistofela. Faust uzavře s peklem dohodu, že jeho duše mu propadne v okamžiku, kdy si bude zcela upřímně přát, aby se zastavil čas a uchovalo se tak kouzlo okamžiku. Při svých cestách zavítá doktor jako tajemný majetný cizinec do jedné vesnice, kde se zamiluje do tamější dívky Markétky.

Chcete do holešovického divadla i v příštím roce a nevíte na co? Nebo ještě sháníte vánoční dárek pro své blízké? Zkuste dárkové poukazy RockOpery Praha!

Nový Spark
venku od 1. března
Kalendář akcí
28.03. PROTHEUS, KOMUNÁL
29.03. JUDAS PRIEST
30.03. PROTHEUS, KOMUNÁL
02.04. REPLICANT, ANACHRONISM
03.04. CARNIFEX, REVOCATION, ANORTED, VEXED
04.04. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
05.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
06.04. FINNTROLL
06.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
07.04. PESTILENCE, CARNATION, BODYFARM
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace