BIZÁR: Kýč jak bič. Vánoční píseň Adama Uličného je plná klišé, videoklip postavil na líbivém obrazu, pozval do něj Andreu Verešovou

Vydáno 22.12.2021 | autor: redakce

Vánočních písní vznikne každý rok několik, jen hrstka z nich se však dokáže uchytit. Co se tuzemska týče, v posledních letech se snad pouze Ewě Farne a jejím Vánocím na míru a Kryštof s Vánoční podařilo udržet skladby v mezích, kdy si posluchač řekne: "Jo, takhle je to akorát." O vánoční song se pokusil také zpěvák Adam Uličný. Jeho Ta pravá už však pomyslnou hranici překročila. A to nejen co se textové, ale i vizuální stránky týče. Hlavní roli si v něm zahrála Andrea Verešová.

BIZÁR: Kýč jak bič. Vánoční píseň Adama Uličného je plná klišé, videoklip postavil na líbivém obrazu, pozval do něj Andreu Verešovou BIZÁR: Kýč jak bič. Vánoční píseň Adama Uličného je plná klišé, videoklip postavil na líbivém obrazu, pozval do něj Andreu Verešovou

Adam Uličný chtěl novým singlem upozornit na skutečnost, že je potřeba žít v přítomném okamžiku a užívat si každého dne. Vychutnat si tradici Vánoc, vděčnost, zdobení stromečku či pečení cukroví. Záměr se však minul s účinkem. Jak text, tak videoklip, který vznikl právě pod zpěvákovou taktovkou, vyznívají velmi kýčovitě.

BIZÁR TÝDNE: Kapitán Demo a Dalibor Janda mají společný singl. Zpívají o tom, jak budou někoho pomlouvat

"Zdraví a štěstí, co víc si přát, dobrého kapra, pusu si dát, stromeček zavoní, zvoneček zavoní, lááá, lááá, lááá," zní v jedné se slok, kterou by dokázal napsat školák na besídku. Otřepané fráze, které už ve vánočních koledách nepotřebujeme slýchat, použil Uličný maximálně. Reklamy na parfém si pak ve vizuálu, jenž hraje především na líbivost, nelze nevšimnout.

Do hlavní role obsadil zpěvák Andreu Verešovou, která podle svých slov roli přijala, protože si vždy přála zahrát v romantické pohádce nebo klipu. "Dva lidé, kteří si vychutnávají svůj krásný vánoční den a Štědrý večer, pohodovou atmosféru, tancují... Tak trocha té smyslnosti tam prostě být musí," popsal vizuál Uličný. A my se ptáme - opravdu jen trocha? Za nás je ve vizuálu romantiky přehršel, závěrečnou scénu si pak mohl zpěvák odpustit úplně. Do vánočního videa prostě nepatří.

Nezbývá než doufat, že příště za to vezme zpěvák z jiné strany a pokusí se vyhnout na sílu vzniklým rýmům a kýčovitému obrazu. Třeba to vyjde!

red, foto: archiv Adama Uličného
Témata: Adam Uličný, Andrea Verešová, Ta pravá, bizár

zavřít