Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřel Gottův scenárista Radan Dolejš: Frontmanovi kapely Patrola Šlapeto bylo 57 let

Radan Dolejš
Zdroj: Showpix
Úmrtí

Ve věku 57 let zemřel Radan Dolejš. Informaci pro eXtra.cz potvrdila zpěvačka Eva Borská. Dvorní scenárista Karla Gotta a lídr kapely Patrola Šlapeto měl vleklé zdravotní problémy spojené s cukrovkou. Zatím není jasné, co bylo příčinou smrti.

Radan Dolejš náhle zemřel ve věku 57 let. Jako první o tom informovala na Facebooku zpěvačka Eva Borská. Smutnou zprávu následně potvrdila spolu s dalším zdrojem redakci eXtra.cz. Rodina zpěváka a scenáristy zatím mlčí.

Lídr kapely Patrola Šlapeto měl delší dobu těžké zdravotní problémy. "Trpěl cukrovkou a měl část chodidla amputovanou. Byl na tom moc špatně," řekl pro eXtra.cz Dolejšův blízký kamarád.

Podle dalšího zdroje zemřel zpěvák na plicní embolii. “Měl vysokou cukrovku a také problémy s plícemi. Těžko se mu dýchalo. Pravděpodobně tak zemřel na plicní embolii. V jeho bytě ho měl najít harmonikář, jeden z členů kapely. On žil sám. S manželkou už spolu nějakou dobu nebyli. Slyšel jsem, že zasahovali i hasiči,” upřesnil redakci další z kamarádů zesnulého zpěváka.

Dolejš skončil v nemocnici na konci roku 2020, kdy ležel na ARO pražské Nemocnice Na Bulovce dlouhých pět neděl. Už tehdy měl na mále. "Málem to nepřežil. Operovali mu nohu, do které dostal zánět, ten vyústil v celkovou sepsi organismu. Měl čtyřicítky horečky, které nešly srazit,“ řekl Aha! Dolejšův kamarád, který ho navštívil po Novém roce v rehabilitačním centru. Hudebník tehdy přišel o část chodidla.

Na operačním sále Dolejš podle kamaráda upadl do kómatu a zůstal v něm tři týdny. Nakonec se ale probral a byl přesunut na chirurgickou JIP, kde strávil Vánoce. "Až na konci roku ho na jeho žádost převezli na rehabilitační kliniku, kde si dle mého názoru pobude několik měsíců,“ dodal minulý rok pro Aha! Dolejšův kolega. Zpěvák se z komplikací ale nikdy plně nezotavil...

Pracoval pro Gotta

Dolejš se narodil 9. dubna 1964 v Děčíně. Vystudoval Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy v oboru čeština dějepis. Studoval také Lidovou konzervatoř Jaroslava Ježka a později vyučoval jako profesor na Pražské konzervatoři v oboru dějiny jazzu a moderní populární hudby.

Působil jako dramaturg, scenárista a režisér zejména zábavných pořadů na TV Nova, TV Prima a na České televizi, kde krátce pracoval jako výkonný ředitel ČT1. Dolejš se ale především proslavil jako kytarista skupiny Šlapeto, později jako kytarista a frontman kapely Patrola Šlapeto, se kterou hrál do své smrti. Jako scenárista pak pracoval pro legendárního Karla Gotta.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy