Kultovní zpěvák zemřel v noci na čtvrtek 20. ledna ve věku 74 let, obklopen svou ženou Deborah a dětmi Pearl a Amandou. Spekuluje se, že se nakazil koronavirem a že se začátkem tohoto týdne jeho stav zhošil natolik, že musel zrušit veškeré své pracovní povinnosti, informoval server Mirror. Není známo, zda byl Meat Loaf – vlastním jménem Marvin Lee Aday – očkován, ale v minulosti v rozhovoru pro novináře pronesl: „Jestli zemřu, tak ať, ale omezovat se nenechám.“

V rozhovoru pro deník Pittsburgh Post-Gazette rocková hvězda o koronaviru prohlásila: „Jasně, že se bojím! Děláte si ze mě srandu? Chápu, že se na chvíli zastavil život, ale teď je to jen kvůli politice.“ Zpěvák dále zpochybnil i smysluplnost nošení roušek: „Ničemu nepomáhají. Nezabrání tomu, abyste se nenakazili. Jsou jen na obtíž, svědí vás z nich nos a nemůžete kvůli nim dýchat.“ Redaktor rozhovor přerušil a dodal: „Všechny nás kontrolují,“ na což Meat Loaf odpověděl: „Jo, já vím. Ale ne mě. Jestli zemřu, tak ať, ale omezovat se nenechám.“

Marvinova manželka vydala na jeho oficiální facebookové stránce prohlášení, v němž fanoušky informovala o zdrcující zprávě. „Se zlomeným srdcem oznamujeme, že dnes v noci zemřel nepřekonatelný Meat Loaf, po jehož boku až do poslední chvíle stála jeho žena Debora. Dcery Pearl a Amanda a blízcí přátelé s ním trávili jeho poslední chvíle,“ uvedla v příspěvku.

Meat Loafova kariéra trvala šest desetiletí, během nichž prodal více než 100 milionů alb po celém světě. Mimo to si zahrál ve více než 65 filmech, včetně Klubu rváčů, Rocky Horror Picture Show a Wayneova světa. Bat Out of Hell zůstává jedním z deseti nejprodávanějších alb všech dob. „Děkujeme, že chápete naši potřebu stáhnout se nyní do ústraní. Nikdy nepřestávejte milovat rock!“ stálo na konci prohlášení.

Meat Loafův zdravotní stav se během jednoho týdně rapidně zhoršil a dle doktorů mu nešlo nijak pomoci. Zesnulá hvězda se v posledních měsících otevřeně vyjadřovala k otázkám spojeným s pandemií. Brojil například proti povinnému očkování v Austrálii.

Fotogalerie
10 fotografií