Hlavní obsah

Bývalý člen kapely In Extremo zemřel během protikoronavirové demonstrace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Během demonstrace proti koronavirovým opatřením v braniborském městě Wandlitz v pondělí zkolaboval a později zemřel hudebník Boris „Yellow“ Pfeiffer ze skupiny In Extremo, napsal server týdeníku Focus. Přesná příčina jeho úmrtí není známa, ale policie předpokládá, že šlo o infarkt po zánětu srdečního svalu.

Foto: Profimedia.cz

Boris „Yellow“ Pfeiffer (vlevo) s kolegy z kapely

Článek

Hudebník se snažil spolu s dalšími protestujícími prorazit policejní kordon. Nepodařilo se jim to a některé demonstranty, mezi nimiž byli také Pfeiffer, policisté zadrželi. Hudebníkovi zkontrolovali pouze doklady, zapsali si ho a propustili. Na cestě k autu ale Pfeiffer náhle zkolaboval.

Policisté mu okamžitě poskytli první pomoc a přivolaná záchranka ho transportovala do nemocnice. Tam později zemřel.

Z výsledků dosavadního prošetřování události vyplývá, že policie nepoužila nepřiměřenou sílu, uvedlo policejní prezidium. Podle pitvy, kterou nařídilo státní zastupitelství, zemřel třiapadesátiletý hudebník přirozenou smrtí.

Muzikanti svého bývalého spoluhráče připomněli příspěvkem na Facebooku. „Se zděšením a lítostí jsme se dozvěděli o smrti našeho dlouholetého kolegy Borise,“ píše skupina In Extremo na Facebooku. „24 společných let na scéně bylo víc než jen okamžik. Doufáme, že se ti tam, kde jsi teď, daří dobře,“ stojí v textu dál. Pfeiffer, který v kapele hrál na nyckelharpu a dechové nástroje, po sobě zanechal dvě děti.

V loňském roce hudebník skupinu opustil. Svůj odchod vysvětloval slovy, že se příliš změnily názory a životní podmínky členů skupiny. Další spolupráce podle jeho slov nebyla možná.

In Extremo je německá folk-metalová skupina. Kombinuje tvrdou hudbu s tradičními středověkými písněmi, přičemž spojuje zvuk běžných rock-metalových nástrojů s historickými nástroji (např. dudy, harfa, niněra). Skupina mnohokrát vystupovala v České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám