Právě vysíláme

The Silver Spoons vydávají debutové album a spolu s ním i videoklip See You Move

20. ledna 2022 18:00
The Silver Spoons vydávají debutové album a spolu s ním i videoklip See You Move

The Silver Spoons vydávají dlouho očekávané debutové album s názvem Come And Get It v produkci Jonnyho Anděla a dalších. Po několika úspěšných singlech, které rozezněly česká rádia, přichází kapela s výběrem deseti nejlepších písniček, jež vznikly za uplynulé tři roky existence.

Album Come And Get It je shrnutím nejzásadnější etapy života skupiny The Silver Spoons, která začala v Los Angeles roku 2018 a vyvrcholila vydáním alba v Praze v lednu 2022. Z Los Angeles si totiž kapela přivezla singl s názvem He’s Got My Money Now, jehož videoklip s Richardem Genzerem v hlavní roli nasbíral na YouTube hned milión zhlédnutí. Na dvou písních spolupracoval i producent The Rolling Stones Danny Saber z Kalifornie. Dosud nevydaná skladba Sound Of Love vznikla ve stejné době v Los Angeles jako výše zmíněný největší hit kapely.

Debutové LP skupiny vypráví o hudebním i osobním dospívání party kamarádů hudebníků, kteří vyrůstali ve čtyřech zemích Evropy a neměli to vždy jednoduché. „Když jsem byl dítě, toužil jsem mít s vrstevníky hlubší vztahy, než jsem dokázal navázat kvůli jazykovým bariérám. Pro všechny jsem byl cizinec, a tak jsem se naučil se vyjadřovat hudbou, které rozumí úplně  všichni,“ komentuje zpěvák a autor skladeb Augustine Dunn.

Debut pražské skupiny The Silver Spoons je písničkový. Obsahuje tvrdé rokenrolové rify, jemné balady, energické tancovačky i popové hity. Vše je ale opřené o chytlavé melodie a současný zvuk. A výjimkou není ani alternativní otvírák Young Age, ve kterém muzikanti sborově zpívají: „Podcenili jste nás! Všichni okolo nás i my samotní jsme o sobě vždy hodně pochybovali, ale teď už víme, v čem jsme nejlepší a kam patříme. Přesně o tom je píseň Young Age,“ doplňuje kytarista Jaroslav Janda.

S albem vychází i drzý taneční singl See You Move, který oslavuje rytmus a radost z pohybu. „Básnění nám nestačí, slova jsou limitující a nechávají příliš mnoho prostoru pro racionální přístup k životu. Chceme tvořit rytmus a melodie, protože ty jsou osvobozující“, říká zpěvák kapely. Na první nahrávce kapely jsou dále písničky o lásce, loučení, přátelství, úzkostech, ale i o klaustrofobii během první vlny pandemie Covid – 19.

Come And Get It je velice pestré album, které ale díky tomu, zachycuje různé aspekty naších osobností a je proto, zatím, našim nejkompletnějším portrétem,“ uzavírá kapelník a klávesák Dimitrije Maksimovič. Debutové album Come And Get It vychází spolu s prvním singlem See You Move dnes na všech internetových platformách i fyzicky na CD a LP. The Silver Spoons vyrazí s albem na jarní turné, které ukončí 29. března 2022 v pražském klubu Roxy.

Foto: Valeria Kulas

Články, které by tě mohly zajímat