shop.musicserver.cz
Louis Tomlinson, Only The Poets, Forum Karlín, Praha, 31.3.2022

Louis Tomlinson byl v Praze bez One Direction tak trochu nudný

Vydáno: 01.04.2022 11:58 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Aneta Pačesová

"Hurá, koncert!" A zatím největší! No vážně, zahraničního interpreta jsme ve Foru Karlín nepřivítali už pěknou řádku měsíců. Jedna pětina stále ještě nejúspěšnějšího boybandu na světě, který momentálně pauzíruje, ho ale spolehlivě vyprodala. Proč to ke skvělému zážitku bohužel nestačilo?

Live: Louis Tomlinson

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 31. března 2022
setlist: We Made It, Drag Me Down (One Direction song), Don't Let It Break Your Heart, Two Of Us, Always You, Too Young, 7 (Catfish And The Bottlemen cover), Fearless, Habit, Copy Of A Copy Of A Copy, Just Hold On (Steve Aoki & Louis Tomlinson cover), Defenceless, Beautiful War (Kings Of Leon cover), Little Black Dress (One Direction song), Walls, Only The Brave, Through The Dark (One Direction song), Kill My Mind
Fotogalerie

Louis Tomlinson, Forum Karlín, Praha, 31.3.2022
© Aneta Pačesová
Vždyť víte, co v tom reportu bude. Svítící mobily. Hodně natáčení na Instagram. Duhové vlaječky. Transparenty se vzkazy. Spousta pištění mladých slečen, které tvoří většinu publika. Venku mrznoucí rodiče. A samozřejmě strašný bordel před vstupem do Fora Karlín. A přesně tak to i bylo.

Všechny tyhle propriety ale většinou tvoří i výbornou atmosféru na samotném koncertě, byť to leckomu nemusí být po chuti. Vyzkoušeli si to už Only The Poets. Popové předskokany bychom mohli hudebně přirovnat třeba ke známějším The Script, jen jsou ještě o poznání sladší. Každý dlouhý tón, každý úsměv nebo jen pokynutí na jednu či druhou stranu obecenstva si tak vyžádaly nadšený jásot. Na někoho takové reakce mohou být už moc, ale na druhou stranu je to asi pořád lepší než vnímat atmosféru na nějaké hipsterské indie kapele, kam přijde dvacet lidí, deset z nich si celou dobu hraje na mobilu, šest přemýšlí o tom, jak moc jsou nad věcí, a ten zbytek přes svou patku na pódium ani nevidí.

Upřímné emoce jsou fajn. Bohužel je ale třeba konstatovat, že Louis Tomlinson si ještě o poznání hlasitější pištění nevysloužil ani tak za to, co zrovna na pódiu předváděl, ale už jen kvůli své vlastní existenci a auře superhvězdy. A to i přesto, že v dobách největší slávy One Direction byl tím nejméně výrazným členem.

Louis Tomlinson, Forum Karlín, Praha, 31.3.2022
© Aneta Pačesová
Už tehdy se pětice prezentovala jako nesourodá skupina lidí, která nechce tancovat předcvičené choreografie ve stejném oblečení jako o generaci starší boybandy. Každý si oblékal, co mu bylo po chuti, a na svých koncertech spíš jen tak poskakovali a mávali divačkám. Fungovalo to perfektně a díky - na poměry podobných skupin - kvalitním popovým hitům si k nim cestu našli i takoví posluchači, které byste za jejich cílovku určitě neoznačili. "What Makes You Beautiful", "Live While We’re Young", "Best Song Ever", "Steal My Girl"... Troška toho guilty pleasure tam cítit byla, ale stejně: byly to dobré časy.

Jenže když Louisovi ve Foru Karlín nekryli zadek další čtyři parťáci, ale jen jeho doprovodná kapela, hvězdný faktor tím utrpěl. A to hned v několika směrech. Už jen podle debutové desky "Walls" je evidentní, že by její autor rád vkročil do malinko kytarovějších vod a učil se od svých oblíbenců, kterým v Praze vysekl poklonu coverem.

Jenže už tady narazil. Když si pustíte "Beautiful War" od Kings Of Leon, máte tu čest s nádherně procítěnou baladou, kterou Caleb Followill vyšperkoval svým jedinečným, nakřáplým hlasem. Tomlinson ale tohle neumí, a tak se z jedné z nejkrásnějších skladeb uskupení z Nashvillu stala přecukrovaná rozblemcaná hmota, kterou byste poznali snad jen díky šikovnému kytaristovi z jeho doprovodného bandu. Znělo to asi tak, jak to většinou zní, když podobné věci zpívají účastníci X Factoru. Ehm.

Louis Tomlinson, Forum Karlín, Praha, 31.3.2022
© Aneta Pačesová
Otec pětiletého syna (kterého má se stylistkou Brianou Jugwirth, ačkoliv se rok po jeho narození vrátil ke své bývalé přítelkyni Eleanor Calder) sice mohl do Prahy přivést velkou, pestrobarevnou popovou show, což bychom od něj i s hromadou selfíček se slečnami v prvních řadách očekávali. Nicméně na to si asi budeme ještě muset počkat - do doby, než do O2 areny zavítá jeho slavnější, hitovější a extravagantnější kolega Harry Styles.

Ve Foru Karlín ale šlo o standardní pop-rockový set, během nějž párkrát vystřelily rachejtle, na obrazovce se snímal hlavně detail protagonistovy tváře, a jelikož sám Louis netančí ani nehraje na žádný nástroj, zbýval mu jen ten zpěv. A ten sice není špatný, ale ani nijak výjimečný. Je to tak na šest z deseti. A vlastně ani ten jsme si mnohdy vychutnat moc nemohli, protože publikum svými hlasivkami svého oblíbence vždycky překřičelo.

Louis Tomlinson, Forum Karlín, Praha, 31.3.2022
© Aneta Pačesová
Hitů bohužel také nezaznělo mnoho. On sám jich zatím moc nemá, a když už lovil v repertoáru domovské skupiny, vybral si spíše méně známé kousky, což byla promarněná příležitost. Abychom ale jen nekritizovali, pár nosných skladeb přece jen zaznělo. "Don’t Let It Break Your Heart", "Fearless" se skvělým kytarovým sólem, titulní "Walls" doplněná rolemi papíru a závěrečná "Kill My Mind". To jsou kousky, které za pozornost stojí. To je ta cesta, kterou se vydat dál.

Asi nejvíce celému vystoupení chybělo zpěvákovo charisma, a i proto to byla tak trochu nuda. Doufali jsme, že trochu poznáme jeho osobnost. Že se ukáže jako sympaťák, který by se pro své followers rozdal. Že ho vykolejí, jak srdnatě ho jeho fanouškovská základna v Praze přijala, a třeba se i trochu dojme. Nebo dá nějaký proslov od srdíčka. Bohužel se tak nestalo. Proslov byl jen jeden, před skladbou "Fearless", ale přes všeobecný jekot mu nebylo příliš rozumět. A chvíli před koncem ještě vypadla elektrika. Celá kapela tak na deset minut zmizela v zákulisí a pak bez omluvy pokračovala jakoby nic.

Jediný záblesk Louisova dobrého charakteru se tak ukázal až na úplném závěru, kdy si na stage pozval tour managera, který u něj končí, a společně si připili. Až potom jako by zpěvák znovu ožil. Dokonce i za těmi návštěvníky do prvních řad v posledním refrénu "Kill My Mind" nakonec zaskočil. To bylo hezké. Jen takových momentů mohlo být mnohem víc.

Louis Tomlinson, Forum Karlín, Praha, 31.3.2022
© Aneta Pačesová
Na druhou stranu, když jste jednou členem tak úspěšné skupiny a prožijete to všechno, co Louis Tomlinson už za svých třicet let života prožil, dá se asi pochopit, že vás to pištění už asi spíš otravuje. A že pak i z toho důvodu spíše věnujete čas tomu, aby váš technik upozornil lidi před začátkem koncertu na to, že nesmějí nic házet na stage, mají udělat krok dozadu a že sekuriťáci mají k dispozici lahve s vodou.

Zůstává otázkou, nakolik relevantním tento ne příliš nadšený report bude pro zpěvákovy skalní příznivce, kteří si to všechno viditelně užívali na maximum a nezdálo se, že by domů odcházeli zklamaní. Takoví se určitě ozvou pod článkem. Je ale možné, že i mezi nimi se najde někdo, kdo doufal, že mu za jeho nehynoucí přízeň doputuje z pódia o trochu víc. Víc lásky, víc hudby, více show. Škoda. Tak třeba potěší ten Harry.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Skrytý klenot The Academic naplnil pražské Futurum, příště už půjde do většího (10.04.2024 11:17)
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Naživo: Rock im Park v prvním dni rozzářili Kings Of Leon, speciální duet předvedli Papa Roach s Hollywood Undead (07.06.2023 17:43)
- Audio: Shania Twain přezpívala skladbu "Falling" od Harryho Stylese. Otiskla do ní svou bolest (22.03.2023 08:09)
- Miley Cyrus dál vládne rádiím, nejhranější českou skladbou se nově pyšní Poetika (09.03.2023 18:00)
- Za vítěznými Calinem a Viktorem Sheenem startuje v albovém žebříčku Ektor, rádiím dál vévodí Miley Cyrus (03.03.2023 17:05)
- Beyoncé ani napočtvrté Grammy za album roku nevyhrála, připsala si však historický rekord (06.02.2023 22:21)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (30-21) (25.01.2023 20:00)
- Nové desky 45/2022 - od Louise Tomlinsona přes Bruce Springsteena po Black Eyed Peas (16.11.2022 17:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu