VIDEO: Žebřík zavzpomínal na Mira Žbirku, dojatá manželka Kateřina převzala sošku "in memoriam"

Vydáno 09.04.2022 | autor: redakce

Jubilejní ročník Žebříku přinesl kromě veselých momentů i několik smutných. Mezi ně se zařadila vzpomínka na Mira Žbirku, který minulý rok v listopadu zemřel. Jen měsíc předtím přitom odehrál své poslední vystoupení, jež bylo zachyceno na kamery, a to právě na předávání hudebních cen magazínu iREPORT. Jarda Hudec se proto rozhodl připomenout si legendárního muzikanta dojemným videem. Manželka Kateřina pak převzala sošku "in memoriam".

VIDEO: Žebřík zavzpomínal na Mira Žbirku, dojatá manželka Kateřina převzala sošku VIDEO: Žebřík zavzpomínal na Mira Žbirku, dojatá manželka Kateřina převzala sošku "in memoriam"

O jeden z nejemotivnějších momentů "třicátého Žebříku" se postarala Kateřina Žbirková, která z rukou Jardy Hudce převzala cenu "Miro Žbirka in memoriam". Dojemné honoraci předcházel sestřih posledního kamerami zaznamenaného vystoupení, které Meky absolvoval právě na Žebříku v září 2021.

Marek Ztracený v Plzni posbíral, co mohl. Stal se mimo jiné vítězem kategorie Zpěvák roku, za sebou nechal druhého Michala Prokopa a třetího Davida Stypku. Za zesnulého muzikanta přišel převzít cenu producent Martin Ledvina, který se nechal slyšet, že kdyby Stypka žil, "byl by tím, kdo by odcházel poslední z afterparty".

Ocenění za Skladbu roku by si bezpochyby zasloužilo hned několik českých hudebníků. Z jejich řad nakonec fanoušci poslali nejvíce hlasů Marpovi za jeho Bad Man. Song stejně jako celé album nahrával ve Spojených státech amerických v Tennessee, což je znát také na zvuku, který je silně ovlivněn country. Na druhém místě skončil s Mojí milou Marek Ztracený, třetí příčku pak opanovala Lenny s Lithiem. Píseň vznikala ve spolupráci s Mikem Shinodou z Linkin Park.

Kvůli pandemii koronaviru byli pořadatelé velkých hudebních akcí velmi opatrní, přesto se jich loni několik uskutečnilo. Sošku za první místo si odnesl Marek Ztracený, jenž uspěl se svým festivalem Tour de léto. A na pódiu neskrýval své nadšení a rovnou pozval fanoušky na letošní ročník. V závěsu za ním skončila okleštěná verze Rock for People s podtitulem "Hope", třetí pak skončily Hrady.cz.

red, video: Lukáš Knoll, foto: Iveta Valentová, Tereza Slowiková, Lukáš Knoll
Témata: Žebřík, Marek Ztracený, Michal Prokop, David Stypka, Marpo, Lenny

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít