shop.musicserver.cz
Nové desky 6/2022 - od Joss Stone přes Alt-J po Slashe s Mylesem Kennedym

Nové desky 6/2022 - od Joss Stone přes Alt-J po Slashe s Mylesem Kennedym

Vydáno: 16.02.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Joss Stone

Druhý únorový týden byl tak napěchovaný slavnými jmény, že je těžké všechna i vyjmenovat: Joss Stone, Alt-J, Eddie Vedder, Foxes, Frank Turner, Sofía Reyes, Mary J. Blige, Snoop Dogg, Big Thief, Alan Parsons, Voivod, Cult Of Luna, Trentemøller, čeští Nedivoč a společně i Slash a Myles Kennedy.

V pátek 11. února vyšly tyto nové tituly:

Joss Stone - Never Forget My Love
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul

Joss Stone - Never Forget My Love
Dlouhých sedm let trvala Joss Stone příprava osmého alba "Never Forget My Love", ovšem rozhodně to neznamená, že by o ní nebylo neslyšet. V mezidobí totiž pokračovalo její "Total World Tour", v rámci nějž už vystoupila ve všech zemích světa (s jednou jedinou výjimkou v podobě Íránu, odkud byla vyhoštěna), a také zvítězila v druhé sérii britské reality show The Masked Singer. Nyní ale nastal čas na kolekci nových songů, kterou anglická zpěvačka nahrávala společně s Davem Stewartem, s nímž se potkali již před deseti lety v superskupině SuperHeavy. Výsledkem jejich spolupráce je deset písniček postavených na soulovém rytmickém základu a protkaných smyčcovými a dechovými party. Lepší obrázek získáte na YouTube.


Alt-J - The Dream
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Alt-J - The Dream
Se čtvrtou studiovou deskou přichází britská indierocková formace alt-J. Nahrávka s titulem "The Dream" je nástupcem čtyři roky starého díla "Reduxer" a posluchače potěší dvanáctkou čerstvých skladeb. Ty si zatím získaly nadmíru pozitivní ohlasy renomovaných médií. Z rádií můžete znát čtveřici singlů "U&Me", "Get Better", "Hard Drive Gold" a "The Actor", ke většině z nich muzikanti vytvořili i videoklipy, na které se můžete podívat na YouTube.


Foxes - The Kick
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / synth pop / taneční pop

Foxes - The Kick
Anglická zpěvačka Louisa Rose Allen alias Foxes se v loňském roce připomněla indiepopovým EP "Friends In The Corner" a nyní se konečně po dlouhých šesti letech vrací se svým třetím plnohodnotným albem "The Kick". Na něm se v tuctu songů vrátila zpět k mixu electropopu, synth popu a tanečního popu. Většinu z nich produkoval James Greenwood, hlavní spolupracovník Daniela Avery, do jehož portfolia patří i Barbarossa, Kelly Lee Owens nebo Boys Noize. Jak výsledek zní, zjistíte na YouTube hudebnice.


Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators - 4
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Slash Feat. Myles Kennedy & Conspirators - 4
"4" je čtvrtá studiovka Slashe s Mylesem Kennedym a formace The Conspirators a celkově páté Slashovo sólové album. Vyšlo jako první na novém labelu Gibson Records a produkoval jej country producent Dave Cobb v Nashvillu. Materiál vznikal v rozmezí let 2018 a 2019 v průběhu "Living the Dream Tour". Cobb sdílel vizi kapely natáčet skladby naživo společně, což je taktika, kterou na předchozích albech nepoužili. Slash poznamenal: "Udělali jsme to víceméně naživo a všechny chyby jsou tam. Je to zvuk, kdy nás pět jamuje v jedné místnosti." Jen asi tři skladby byly dopsány během pandemie, omezení a nemoc se však následně dotkla muzikantů tím nejklasičtějším způsobem: nemožnost se společně scházet, ale i pozdější absence z důvodu nemoci při samotném nahrávání. Kennedy byl prvním ze sestavy, kdo se nakazil virem. Svěřil se, že jeho vyčerpání můžete slyšet v úvodní skladbě, ale dodal, že tyto anomálie, které tam hudebníci schválně nechali, dělají dílo zajímavým. Jak to celé dopadlo, zjistíte na YouTube.


Frank Turner - FTHC
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock / folk punk / hardcore punk

Frank Turner - FTHC
Frank Turner se po předloňském albu s NOFX vrací opět sólo, ačkoli svou devátou řadovku "FTHC" samozřejmě zcela sám netvořil. S přípravou začal již v roce 2020 během série streamovaných koncertů, které sloužily jako pomoc pro podniky v místě jeho bydliště. Při jejich studiovém natáčení se pak po devíti letech vrátil zpět k americkému hudebníkovi a zvukovému inženýrovi Richi Costeymu, který mezitím spolupracoval s Muse, Biffy Clyro, Pale Waves nebo Death Cab For Cutie. I díky němu sehnal náhradu poté, co jeho kapelu opustil bubeník Nigel Powell. Na desce tak bubnuje Dominic Howard z Muse a Ilan Rubin z Nine Inch Nails a Angels & Airwaves, Jason McGerr z Death Cab For Cutie a Kevin Fennell z Guided By Voices. K nim se pak coby host připojil ještě Jason Isbell. Zda je pravda, že se anglický hudebník vrátil zpět k poměrně syrovému a přímějšímu folk punku s agresivnějším zvukem, se dozvíte na YouTube.


Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / indie folk

Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You
"Dragon New Warm Mountain I Believe in You" je pátá řadovka americké skupiny Big Thief. A nutno říci, že se jedná o ambiciózní kousek - obsahuje rovných dvacet skladeb z původních pětačtyřiceti, které byly nahrány během pěti měsíců na čtyřech různých místech po celých Spojených státech. Ona zmíněná čtyři rozličná místa dala i podnět pro změnu v komponování a určila i jistou variabilitu písní což se promítlo do celkového vyznění nahrávky. Produkoval ji bubeník James Krivchenia. Na klipy k singlům, které kolekci předcházely, se můžete podívat na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Trad.Attack! - REMIXED
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronic / dance / techno

Trad.Attack! - REMIXED
Jedna z nejvýznamnějších estonských skupin Trad.Attack! proslula důmyslným mícháním místního folklóru, lidových písní s rockem. A nyní se pouští i do vod elektronické hudby. Své songy totiž nabídla elektronickým hudebníkům a producentům z celého světa s prosbou o zremixování. Výsledky jejich snah nyní předkládá na kolekci nazvané prozaicky "REMIXED". Tuzemské posluchače bude zřejmě nejvíce zajímat fakt, že na dvacetipoložkovou sbírku přispěli hned tři zástupci české scény - techno duo Bratři, producent a DJ Kewu a multiinstrumentalista a skladatel Omnion. Jejich pohledy na tvorbu kapely visí spolu s těmi dalšími na YouTube.


Eddie Vedder - Earthling
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Eddie Vedder - Earthling
Třetí sólovka frontmana Pearl Jam Eddieho Veddera vychází po více než deseti letech od předchozí "Ukulele Songs"(2011). Krom pozoruhodné zvukové a stylové rozmanitosti přiináší "Earthling" i řadu hostů. Mezi nimi jsou legendy Ringo Starr, Elton John či Stevie Wonder. Pozoruhodná je i sestava muzikantů, která s Eddiem nahrávku tvořila: Chad Smith a Josh Klinghoffer, dvojice známá především z Red Hot Chili Peppers, či kytarista Andrew Watt, který i celou nahrávku produkoval. Autor se s ní chystá vyrazit na turné po USA, kde zmíněnou kapelu doplní Chris Chaney a další kytarista, Edův dlouholetý přítel a frontman The Frames Glen Hansard. Čerstvé songy si můžete poslechnout již nyní na YouTube.


Sofía Reyes - Mal De Amores
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latino pop

Sofía Reyes - Mal De Amores
Sofía Reyes po svém debutu "Louder!" z roku 2017 zažila poměrně strmý nárůst popularity, který jí přinesl třeba i nominaci na Objev roku na Latin Grammy. Tu získala ovšem až s předloňským singlem "R.I.P.", který s ní nazpívaly Rita Ora a Anitta. Právě ten předznamenal její druhou desku "Mal De Amores", která vychází nyní a na které fanoušci latin popu najdou hned sedmnáct písniček. Zmíněné kolegyně nejsou zdaleka jedinými hosty, které mexická zpěvačka do studia přilákala. Dalšími známými jmény jsou Jason Derülo, Becky G, Jhay Cortez, The Change a k nim se přidali Darell, Lalo Ebratt, Maria Becerra, De La Ghetto, Adriel Favela, Danny Felix, Piso 21 nebo Leon Leiden. Pokud jste Sofíi Reyes dosud nezaregistrovali, máte možnost na jejím YouTube.


Mary J. Blige - Good Morning Gorgeous
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Mary J. Blige - Good Morning Gorgeous
Dva dny před tím, než společně s Dr. Dre, Snoop Doggem, Eminemem a Kendrickem Lamarem vystoupila v přestávce Super Bowlu, stihla Mary J. Blige vydat své čtrnácté studiové album "Good Morning Gorgeous". Třináct písniček americká zpěvačka nahrávala společně s producentským týmem, jehož členy byli D'Mile, H.E.R., Bongo ByTheWay, Cool & Dre, London On Da Track nebo DJ Camper, a přivítala v nich několik hvězdných hostů, jako jsou Anderson .Paak, Dave East, DJ Khaled, Fivio Foreign a Usher. První ukázky sdílí na svém YouTube profilu.


Alan Parsons - One Note Symphony - Live In Tel Aviv
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock/ progresivní rock

Alan Parsons - One Note Symphony
Alan Parsons, věhlasný studiový inženýr (spolupracoval s takovými veličinami, jako jsou Paul McCartney, John Miles, The Hollies, Al Stewart či Pink Floyd), je taktéž muzikant a držitel Grammy. Nyní se připomíná živou nahrávkou "One Note Symphony - Live In Tel Aviv". Po zakonzervování The Alan Parsons Project (1987) vydává tento všestranný umělec alba již jen pod svým jménem. Ta vyšla čtyři a právě poslední "The Secrets" z roku 2019 je stěžejní osou čerstvého koncertního počinu. Natáčelo se, jak už podtitul napovídá, v Tel Avivu společně s Izraelským filharmonickým orchestrem. Komplet je k dispozici ve variantách CD + DVD, Blu-ray, 3xLP a na dalších digitálních formátech. Ukázku z tohoto výjimečného večera naleznete na Alanově YouTube profilu


Voivod - Synchro Anarchy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Voivod - Synchro Anarchy
S patnáctou řadovkou oslovuje své publikum kanadská heavymetalová formace Voivod. Pojmenovala ji "Synchro Anarchy" a zařadila na ni devět songů. K nástupci tři roky starého díla "The Wake" muzikanti prozradili: "S nadšením vám představujeme naše nejnovější dílo, výsledek opravdové spolupráce a nespočtu hodin skládání, nahrávání, míchání a tak dále. Vydali jsme ze sebe za nezvyklých podmínek, které ve světě panují, to nejlepší, což nás přivedlo k názvu desky. Zvuk i hudba samotná jsou stoprocentně Voivod, tak doufáme, že si album užijete stejně jako my, když jsme na něm dělali." Ochutnávku v podobě kousku "Planet Eaters" najdete na YouTube profilu skupiny.


EP a minialba

  • Allison Moorer - Wish For You
    Na pětici nových songů se mohou těšit příznivci americké zpěvačky a písničkářky, která tentokrát hledala inspiraci ve svém autistickém synovi. S ním je v jeho jedenácti letech schopná komunikovat pouze prostřednictvím muziky a autorem hudby je zčásti právě on. Nevšední koncept zabalený do mixu americany a folku, poslouchejte na YouTube.
  • Napalm Death - Resentment Is Always Seismic - A Final Throw Of Throes
    Půlhodinové minialbum s osmi kousky přichystala známá anglická grindcorová kapela. Najdete mezi nimi i dvě coververze - "People Pie" od Slab! a "Don't Need It" Bad Brains. Co nejen s nimi provedla, zjistíte na jejím YouTube profilu.
  • Massive Ego - The New Normal
    Milovníci darkwaveu si přijdou na své u pětice nových skladeb, kterými se po dvou letech připomíná anglická formace Massive Ego. Jak zjistíte na bandcampu, míchali opět z osmdesátkového synth popu, new wave, taneční hudby a gothic.
  • William Ryan Key - Everything Except Desire
    Někdejší frontman americké rockové skupiny Yellowcard se na své sólové dráze rozhodl věnovat zcela odlišnému stylu, a na indiefolkový debut "Virtue" navazuje pěticí songů, které mají blíže k elektronice a folktronice. Zda vás zaujmou, zjistíte na jeho YouTube.
  • Alto Arc - Alto Arc
    Hudební projekt, v němž se sešli producent úspěšného alba "Pang" Caroline Polachek Danny L Harle, Trayer Tryon z Hundred Waters, George Clarke z Deafheaven, bubeník a producent Death Grips Zach Hill a vizážistka Isamaya Ffrench, po roční práci vydává své debutové EP. Pokud se tedy nebojíte experimentální hudby a alternativy, seznamte se na bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Julianna Joy - Garden Of Eden: debut indiepopové zpěvačky, který produkoval Teddy Geiger (Shawn Mendes, Maroon 5, Lizzo)YouTube
Donna Missal - In The Mirror, In The Night: pět songů americké zpěvačky, na nichž se podíleli Danny L Harle, Mura Masa a Sega BodegaYouTube
Mariangela Demurtas - Dark Ability: frontwoman gothicmetalových Tristania sóloYouTube


Cult Of Luna - The Long Road North
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / post-metal

Cult Of Luna - The Long Road North
Cult Of Luna je švédská post-metalová formace z Umeå, založená v roce 1998 a přirovnávaná ke kapelám jako Neurosis a Isis. "Long Road North" je její osmé studiové album, které přináší celkem devět nových kousků. Podle dosavadních recenzí se muzikantům povedlo vytvořit přímo ikonickou nahrávku. Jestli novináři mají pravdu, můžete ohodnotit sami poslechem některých písní na YouTube .


Nedivoč - Svítá
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop folk

Nedivoč - Svítá
Ostravská kapela Nedivoč navazuje na debut, který osvěžili například i Marie Rottrová, František Segrado či Ondřej Ruml, druhou deskou "Svítá". Kvintet na ní nabídne devět autorských písní, převážně z pera frontmana Sváti Tuleje, a tentokrát si jeho členové vystačili zcela sami, bez dalších hostů. Čerstvé kousky zpívají česky a někdy i slovensky a představují je následujícími slovy: "Nechceme si na nic hrát a do ničeho se stylizovat. Prostě tak, jak to z nás jde, tak to taky cítíme, a tak se nám to líbí. A navíc v hudbě, stejně jako v životě, jsou závody, které už zkrátka neběžíme." Ukázky najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Snoop Dogg - BODR
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: west coast hip hop / g-funk / gangsta rap

Snoop Dogg - BODR
Už devatenácté album přichystal pro své fanoušky americký rapper Snoop Dogg. Pod název "BODR" ukryl titul "Bacc On Death Row" a především osmnáct tracků, na kterých spolupracoval s týmem producentů, v němž nechybí jména jako Battlecat, Bink!, DJ Green Lantern, Don Cannon, Hi-Tek, Hit-Boy, Hollis, Nottz, Soopafly či Trevor Lawrence Jr. Ani v případě hostů se nespokojil s málem, společnost mu tak dělali October London, Nefertitti Avani, Nas, Emo Trap, T.I., Sleepy Brown, Nate Dogg, The Game, DaBaby, HeyDeon, Uncle Murda, Jane Handcock a Lil Duval. Co z toho nakonec vzešlo, zjistíte na jeho YouTube.


Dan Andriano & The Bygones - Dear Darkness
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / punk rock

Dan Andriano & The Bygones - Dear Darkness
"Dear Darkness" je debutové album projektu, který vede mnohostranný zpěvák, skladatel a instrumentalista Dan Andriano, který je nejvíce známý svou rolí baskytaristy a spoluzpěváka v chicagské punk-rockové kapele Alkaline Trio. Spolu s ním zde figurují bratři Dylan a Randy Mooreovi (Get Married). V době covidu se Dan začal více zajímat o hudbu, kompozici a také vymetl šuplíky, ve kterých našel své nedokončené nápady. Výsledkem mělo být původně jen EP, ale výsledek sezení s oběma bratry se ukázal natolik magický, že předkládá rovnou desítku lyrických a barevných songů. Ty jsou k poslechu na YouTube.


Spoon - Lucifer On The Sofa
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / post-punk revival

Spoon - Lucifer On The Sofa
Po necelých dvaceti letech na hudební scéně se ke svému desátému albu propracovali indierockoví Spoon. Nahrávku s názvem "Lucifer On The Sofa" začali připravovat již v roce 2018, těsně po turné k předchůdci. K produkci deseti songů přizvali trojici producentů, ovšem největší část z nich měl na starosti držitel Grammy Mark Rankin, který v minulosti spolupracoval s Adele, Queens Of The Stone Age, Iggym Popem, Weezer, Florence And The Machine nebo Foster The People. Jeho vždy v jedné písničce nahradili ještě Dave Fridmann (The Flaming Lips, MGMT, Mercury Rev) a Justin Raisen (Yves Tumor, Angel Olsen, Lawrence Rothman). Podle slov členů texaské formace společně vytvořili svou nejrokenrolovější desku. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na bandcampu.


Zeal And Ardor - Zeal & Ardor
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Zeal And Ardor - Zeal & Ardor
Pod pseudonymem Zeal And Ardor se skrývá blackmetalové alter ego švýcarsko-amerického muzikanta Manuela Gagneuxe. Nespoutaný vizionář na desce "Zeal & Ardor" posouvá hranice skandinávského metalu, který umně propojuje s černošskou hudbou. Ze čtrnácti skladeb alba tryskají vztek a neutuchající hudební tlukot. Skupina nahráváním svého třetího studiového alba strávila ve studiu dosud nejdelší dobu a je přesvědčena, že to je z výsledku slyšet. Ukázky najdete na YouTube kanálu kapely.


V krátkosti

  • Shamir - Heterosexuality
    Americký hudebník z Las Vegas se rozhodl pustit do ožehavých témat a činí tak prostřednictvím deseti písniček. Jak zjistíte na jeho bandcampu, na pomoc si vzal mix alternativy, electropopu, goth, indie rock a hip housu.
  • Dustin Lynch - Blue In The Sky
    Americký countryový zpěvák letos slaví deset let od vydání svého eponymního debutu a není lepší oslavy než nové album, na něž mu songy napsali Hillary Lindsey, Thomas Rhett, nebo producent Zach Crowell. Jak zjistíte i na jeho YouTube, mezi hosty se blýskli MacKenzie Porter, Chris Lane a Riley Green.
  • Jason Mraz - Lalalalovesongs
    Americký hudebník se rozhodl zrekapitulovat své zamilované písničky a pro svoji druhou kompilaci vybral celkem dvanáct kousků o lásce, včetně svého největšího hitu "I’m Yours" nebo "Lucky" s Colbie Caillat. Prezentuje je na svém YouTube.
  • Pavel Callta - Můžeš se mnou počítat
    Český zpěvák vydává své čtvrté autorské album, které vznikalo převážně v Paříži. Obsahuje i duet, který nazpíval společně s Lucií Bílou. První singly sdílí na svém YouTube.
  • Joywave - Cleanse
    Americká formace si pro svou čtvrtou řadovku přichystala desítku skladeb. Opět mixuje elektroniku s indie rockem, popem a lehkou alternativou. Kam se za dva roky od předchůdce posunula, zjistíte na YouTube.
  • Amos Lee - Dreamland
    Soul-folkový písničkář z Filadelfie se připomíná po čtyřech letech s jedenácti skladbami, k jejichž produkci si přizval Christiana "Leggy" Langdona, jehož služeb v minulosti využili Meg Myers, Ed Sheeran nebo Joseph. Jak toto spojení zafungovalo, zjistíte na bandcampu.
  • Girish And The Chronicles - Hail To The Heroes
    O tom, že se i v Indii hraje skvělý heavy metal s odkazy na kořeny NWOBHM, se můžete přesvědčit u kapely, jež na své třetí řadovce dokazuje, že od předchozí kolekce "Rock The Highway" (2020) udělala obrovské skoky vpřed. Klip k pilotnímu singlu "Love's Dammation" najdete na YouTube kanálu vydavatelství.
  • Bent Knee - Frosting
    Bostonští pop-art-rockeři tvrdí, že jejich letošní dílo je zase o kus jiné, než všechna předchozí. Prvním singlem je "Queer Gods", na kterém skupina zkoumá svou jasnou popovou stránku, ale stále výstředním a komplexním způsobem, který přesahuje běžné definice popu. Na animované video Bena Levina se podívejte na YouTube.
  • Rick Braun - Rick Braun
    Třicet let po vydání debutu "Intimate Secrets" se na oslavu tohoto výročí hlásí o slovo smoothjazzový trumpetista a trombonista, který během kariéry hrál s hudebníky jako Crowded House, Natalie Cole, Tom Petty, Sade, Rod Stewart nebo Tina Turner. Jak se mu aktuálně vede, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Joe Nichols - Good Day For Living
    Celých pět let museli čekat na nové album fanoušci dalšího amerického countryového zpěváka, který jim čekání vynahrazuje hned třináctkou skladeb včetně jedné, v níž si zahostoval Blake Shelton. I tu sdílí na svém YouTube.
  • Ethan Iverson - Every Note Is True
    Americký klavírista, který působil nějaký čas také v avant-jazzových The Bad Plus, přichystal pro svou letošní studiovku celkem deset skladeb. Společnost v osmi z nich mu dělali bubeník Jack DeJohnette a kontrabasista Larry Grenadier. Ukázky najdete na YouTube kanálu labelu Blue Note.
  • Raveena - Asha's Awakening
    Americká zpěvačka, která propojuje experimentální pop s r'n'b, soulem a synthpopem, si na své druhé album naplněné patnáctkou písní přizvala coby hosty i slavnější kolegy jako Vince Staples, Asha Puthli nebo Tweaks. Výsledek sdílí na svém bandcampu.
  • $NOT - Ethereal
    Také třetí řadovka rappera z New Yorku se neobešla bez slušné řádky slavných hostů. Do studia k němu zavítali A$AP Rocky, Teddi Jones, Trippie Redd, Kevin Abstract, Juicy J a Joey Bada$$. Vydáním pochopitelně žije jeho YouTube.


    Dále stojí za pozornost

    Lotte Kestner - Lost Songs: americká dreamfolková písničkářkaYouTube
    Trentemøller - Memoria: šestá řadovka dánského elektronikabandcamp
    Tegan And Sara - Still Jealous: album "So Jealous" z nového úhlu pohleduYouTube
    Delvon Lamarr Organ Trio - Cold As Weiss: soul, jazz, funk a blues dohromadybandcamp
    Empath - Visitor:druhé album noise punkové formace z Filadelfie bandcamp
    Laundry Day - We Switched Bodies:newyorští pop rockeři opeření trochou indieYouTube
    Lotte Kestner - Lost Songs: americká dreamfolková písničkářkaYouTube


    Dále vychází:

    Adria Kain - When Flowers Bloom
    Amorphis - Halo
    Anika - Change: The Remixes
    Assassin - Holy Terror
    Author & Punisher - Krüller
    Beneath The Silence - Black Lights
    Blonder - Knoxville House
    Bludgeoned - Summary Execution
    Boulevards - Electric Cowboy: Born In Carolina Mud
    Carrie Biell (Of Moon Palace) - We Get Along
    Cautious Clay - Deadpan Love (Deluxe Edition)
    Caveat - Alchemy
    City Of Lights - Before The Sun Sets
    Cousin Stizz - Just For You
    Curtis Godino Presents The Midnight Wishers - Curtis Godino Presents The Midnight Wishers
    David Heatley - Life Our Own Way
    Degreed - Are You Ready
    Division:Dark - Prophecy
    Dream Fiend - Outland
    Dropper - Don’t Talk To Me
    Elise LeGrow - Grateful
    Emilie Zoé - Hello Future Me
    Escape From The Zoo - Countin’ Cards
    Exhorder - Slaughter In The Vatican - The Law
    Future Kult - Future Kult
    Gunwood - Dream Boat Jane
    Hangman's Chair - A Loner
    Hot Flash Heat Wave - Sportswear
    Hymn - Breach Us
    Chase Matthew - Born For This
    Jalen Santoy - Without Hesitation
    James Morrison - Greatest Hits
    Jane Bruce - My Bed
    Jazmine Sullivan - Heaux Tales, Mo’ Tales: The Deluxe
    Jesse Correll - Inner Shibori
    Jestr - The Dead & Riches
    Joe Goodkin - The Blues Of Achilles
    Johnossi - Mad Gone Wild
    Jura - Formality Jerne-Site
    Kenny Muney - Time Is Muney
    Kill Alters - Armed To The Teeth
    Kollmorgen - All The Wild Animals
    La Armada - Anti-Colonial Vol. 2
    Lady Pills - What I Want
    Lannds - Lotus Deluxe
    Lionville - So Close To Heaven
    Lofi Legs - Leg Day
    Lynda Randle - Pilgrim Journey
    Matt North - Bullies In The Backyard
    Mesentry - Soulfucker
    Mild Orange - Looking For Space
    Mind Erasure - Connive
    Mondo Grosso - Big World
    Moonchild - Starfruit
    Near Death Condition - Ascent From The Mundane
    Nervochaos - All Colors Of Darkness
    Night Palace - Diving Rings
    Night Shop - Forever Night
    Nina Simone - Feeling Good: Her Greatest Hits & Remixes
    No Monster Club - Deadbeat Effervescent
    Ombiigizi - Sewn Back Together
    Once Human - Scar Weaver
    Pantera - 1990-2000: A Decade Of Domination
    Portico Quartet - Portico Quartet
    Power Paladin - With The Magic Of Windfyre Steel
    Quickstrike - None Of A Kind
    Racerage - Black Medusa
    Savatage - Hall Of The Mountain King
    Sea Change - Mutual Dreaming
    Septembersrich - BNL
    Shield Of Wings - Unfinished
    Sofiane Pamart - Letter
    Son Of Seth - De Dor A Odio
    Sons Of A Tradesman - Stir The Pot
    Sports - Get A Good Luck
    Static-X - Machine (20th Anniversary Edition)
    The Cactus Blossoms - One Day
    The Delines - The Sea Drift
    The Devils Of Loudon - Escaping Eternity
    The Mommyheads - Swiss Army Knife
    Theandric - Flight Among The Tombs
    Théotime Langlois De Swarte - Vivaldi / Leclair / Locatelli : Violin Concertos
    Thom Southern - Plaza
    Trae Tha Truth - Truth Season: The United Streets Of America
    Trupa Trupa - B Flat A
    Tuelo - The Life Of Margaret Cornelius
    Vundabar - Devil For The Fire
    Wait (We Are In Transit) - The End Of Noise
    Weatherstate - Never Better
    Yusuf Islam / Cat Stevens - Harold And Maude Soundtrack (50th Anniversary Edition)
    Zadra - Guiding Star

    Vychází na vinylu:
    Alan Parsons - One Note Symphony - Live In Tel Aviv
    Adam Miller - Gateway
    Alt-J - The Dream
    Amorphis - Halo
    Amos Lee - Dreamland
    Bakar - Nobody's Home
    Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You
    Boulevards - Electric Cowboy: Born In Carolina Mud
    Brandy - The Best Of Brandy
    Cat Stevens - Teaser And The Firecat
    Corrosion Of Conformity - Animosity
    Cult Of Luna - The Long Road North
    Dan Andriano & The Bygones (Dan Andriano Of Alkaline Trio) - Dear Darkness
    Delvon Lamarr Organ Trio - Cold As Weiss
    Emilie Zoé - Hello Future Me
    Escape From The Zoo - Countin’ Cards
    Fats Domino - 40 Golden Classics
    Foxes - The Kick
    Frank Turner - FTHC
    Gewalt - Paradies
    Girish And The Chronicles - Hail To The Heroes
    Hangman's Chair - A Loner
    Hymn - Breach Us
    Jason Mraz - Lalalalovesongs
    Johnossi - Mad Gone Wild
    Jon Hopkins - Music For Psychedelic Therapy
    Kelly Michael Patrick - B.o.a.t.s
    Kenny G - New Standards
    Napalm Death - Resentment Is Always Seismic - A Final Throw Of Throes
    Near Death Condition - Ascent From The Mundane
    Nervochaos - All Colors Of Darkness
    No Monster Club - Deadbeat Effervescent
    Once Human - Scar Weaver
    Pictures - It's Ok
    Portico Quartet - Portico Quartet
    Power Paladin - With The Magic Of Windfyre Steel
    Rob Burger - Marching With Feathers
    Savatage - Hall Of The Mountain King
    Slash Feat. Myles Kennedy & Conspirators - 4
    Sofiane Pamart - Letter
    Spoon - Lucifer On The Sofa
    The Cactus Blossoms - One Day
    The Delines - The Sea Drift
    Trentemøller - Memoria
    Trupa Trupa - B Flat A
    Voivod - Synchro Anarchy
    Vundabar - Devil For The Fire
    Zeal And Ardor - Zeal & Ardor

    EP:
    Beau - Forever
    Buke And Gase And Rahrah Gabor - Buke And Gase + Rahrah Gabor
    Cameron Forbes - Godchild
    Crystal Murray - Twisted Bases
    Dead Tree Seeds - Back To The Seeds
    Foreign Air - Why Don’t You Feel The Way I Do?
    Holo - In Limbo
    Home Counties - In A Middle English Town
    Krooked Tongue - No Vacancy Hotel
    Molly Moore - Escapism
    Sataray - Blood Trine Moon
    Studio Electrophonique - Happier Things
    The Wildfires Projekt - Lost & Searching
    Tomato Flower - Gold Arc

    Reedice:
    Blackfoot - Siogo
    Hexen - Being And Nothingness
    Necrophobic - Hrimthursum
    Trouble - One For The Road / Unplugged

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
    Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
    Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
    The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
    Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
    Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
    Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
    Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
    Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
    Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Stále neporažený Frank Turner se vrátí do Prahy s novým albem i svými The Sleeping Souls (28.03.2024 07:37)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
    - Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

    ALBUM TÝDNE 13/2024

    Moimir Papalescu & The Nihilists
    Mystery Women In The Acid Pools

    Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu