Nový Spark
venku od 2. dubna
SYMPHONITY: Nezlomnost lidského ducha je stále aktuální

SYMPHONITY: Nezlomnost lidského ducha je stále aktuální

Mezinárodní symphonic metalová kapela SYMPHONITY se chystá na vydání nového alba „Marco Polo: The Metal Soundtrack“. O novém albu, ale rovněž mezinárodní spolupráci v kapele si povídáme s jedním z pěvců, ostříleným Mayem Petraninem.

PŘEDOBJEDNEJ SI NOVINKU SYMPHONITY ZDE

Mayo, opulentní symfonicko-powerová díla v našem prostoru nejsou zas tak běžná, na rozdíl třeba od Itálie, kde jsou jako doma. Cítíme v tomhle ohledu určitou mezeru na trhu, kterou se snažíte vyplnit?
Povedal by som, že symfo-power metal je európsky unikát, nie len v Taliansku, ale aj v Škandinávii, či v Nemecku. Dokonca aj v takej Brazílií má svoje silné zastúpenie. Zároveň je to žáner, ktorý vyniká, povedzme vyššou technickou úrovňou a práve tá výnimočnosť bola hnacím motorom prečo nás tento hudobný štýl inšpiroval a bol pre nás i výzvou popasovať sa s ním a ukázať, že i u nás to vieme zvládnuť na patričnej konkurencieschopnej úrovni.

Proč zrovna Marco Polo, čím vás jeho příběh zaujal a dal impuls složit album? Brát to prvoplánově, tak řeknu, že jako v jádru česká kapela byste mohli zpívat o našich historických osobnostech, byť je to samozřejmě hodně omezený pohled. Je pro vás lehčí známější figurou oslovit mezinárodní publikum?
Marco Polo, hudobné spracovanie, tzv. soundtrack k jeho púti a dobrodružstvám bol prvotný možný námet pre nový album. Pokiaľ máme správne informácie, životné osudy a cesty Marca neboli v rockovej resp. metalovej hudbe doposiaľ realizované. Tým pádom sa pred nami otvoril veľmi lukratívny koncept, ktorý priam volal po realizácií. Nadčasovosť jeho príbehu, nezlomnosť ľudského ducha, túžba po objavovaní a poznaní je stále aktuálna i po viac ako siedmich storočiach. Každopádne by stálo za tú námahu vypátrať i v českej histórii osobnosť , ktorá by mala podobný medzinárodný presah (okrem Jána Ámosa Komenského a dobrého vojáka Švejka, mi ale nikto nenapadá :-).

A v návaznosti na předchozí dotaz – na desce slyšíme spoustu exotičtějších nástrojů z Blízkého východu nebo Kavkazu. Chtěli jste si je zkrátka vyzkoušet, nebo by bez nich album – vzhledem k tematické náplni – zkrátka nemohlo existovat?
Presne tak. Marcové putovanie nie je viazané iba na jeden konkrétny priestor. Zaberá široké územné rozpätie siahajúce od Talianska, cez Blízky východ až po dnešné Mongolsko a Čínu, čím sa nám otvorili obrovské možnosti využitia hudobných vplyvov. Album tak získal na rozmanitosti a možno i na určitej exotike. Využitie etnických hudobných nástrojov z rôznych regiónov poslucháča vtiahne priamo do atmosféry daného územia. Určite by bolo možné nahrať album v klasickom rockovom zložení nástrojov, ale ako napovedá samotný názov našej kapely snažili sme sa o určitú symfóniu a práve dané nástroje dodali celému dielu určitý nadstavbový prvok a širší rozmer.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace