Hlavní obsah
Článek

Jedním z moderátorů letošního ročníku písňové show Eurovize byl zpěvák a skladatel Mika (38). Za úkol měl dělat během finálového přenosu krátké rozhovory se soutěžícími, při nichž se mu do připraveného scénáře vloudilo pár chyb.

Nejprve označil rumunské soutěžící, kolem nichž v tzv. green roomu, místu, kde jsou usazeni soutěžící, procházel, za Španěly, poté fanoušky pozval ke zhlédnutí kapely z Holandska - jenže šlo o Polsko (v angličtině Holland x Poland). Když jej kolegové v odposlechu na chyby upozornili, zůstal Mika chvíli zaskočený a po chvilce zmatku ohlásil správné země.

Komentátoři jednotlivých zemí to ale nenechali bez reakce. „Žádné Holandsko, Polsko, Holandsko už ani není na programu,“ komentoval pro BBC nepřesnosti britský moderátor Graham Norton.

Mika v turínské hale v moderování doplnil Alessandra Cattelana zpěvačku Lauru Pausini. Ačkoli Mika není Ital, v zemi je velmi populární a od roku 2013 zde tráví většinu svého času. Žije v Toskánku, kde má dům i nahrávací studio.

Vítězem letošního ročníku mezinárodní písňové soutěže Eurovize se stala ukrajinská skupina Kalush Orchestra se skladbou Stefania. Ve finále nechyběl ani český zástupce, kapela We are Domi se zpěvačkou Dominikou Haškovou, která skončila na 22. místě.

Eurovize je s každoroční sledovaností nad 100 milionů diváků nejsledovanější nesportovní událostí na světě.

Mika zazpíval kompilaci svých nejslavnějších songů jako Love Today nebo Grace Kelly.

Související témata:
Mika

Reklama

Další články

Načítám