Nový Spark
venku od 2. dubna
BLOODYWOOD – Indové touží změnit svět, nejen ten metalový

BLOODYWOOD – Indové touží změnit svět, nejen ten metalový

Kombinace metalu a lidové hudby vždy dokázala vzbudit pozornost, byť tzv. folk metal v průběhu toku času získal jistý pejorativní nádech a kapely vycházející ze severských či keltských tradic už dnes nikoho nepřekvapí. Pozornost posluchačů majících veškerou hudbu světa na dosah jediného kliknutí myši se tak přirozeně obrací do končin, v nichž je metal dodnes okrajovou záležitostí. Tento zájem se snažíme reflektovat i na stránkách Sparku a tak vám po materiálu věnovaném AGAINST EVIL, zveřejněném v minulém čísle, přinášíme rozhovor s ještě výraznější indickou metalovou kometou, která před třemi lety zazářila dokonce na největším metalovém festivalu světa ve Wackenu.

BLOODYWOOD se po pečlivém budování fanouškovské základny na YouTube, kde uhranuli osobitými cover verzemi popových i rockových hitů, konečně propracovali k vydání plnohodnotného autorského debutu, a ať už mu propadnete, nebo nikoliv, jisté je, že „Rakshak“ se rázem řadí mezi nejzajímavější počiny letošního roku. O to pozoruhodnější, že nevšední hudební mix moderního metalu, tradiční indické lidové hudby a rapu, muzikanti staví na upřímné ambici dělat svět lepším místem. Jen škoda, že jsme se s Raoulem Kerrem, usměvavým ranařem, který má v rámci kapely na starosti úderný rapový projev, nemohli potkat osobně na turné v Praze. Příští březen už ale určitě klapne!

„Turné jsme překládali hlavně kvůli pandemii a nejistotě, která ji provází. Když se přidala válka na Ukrajině, situaci to ještě zkomplikovalo. Doufejme, že příští rok už bude klidnější, ale jsme odhodlaní vyrazit na turné i kdyby nastala zombie apokalypsa,“ vzkazuje na úvod třístránkového rozhovoru, který vám přinášíme v květnovém Sparku!


Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace