Právě vysíláme

Zpěvák z Luneticu srazil chodce, který zemřel. Manželka Marcela popsala, co přesně se stalo

19. května 2022 12:14
Zpěvák z Luneticu srazil chodce, který zemřel. Manželka Marcela popsala, co přesně se stalo

Václav Jelínek z kapely Lunetic má za sebou tragickou událost. Po návratu z koncertu Leoše Mareše srazil autem chodce, který svému zranění podlehl. Manželka zpěváka nyní médiím uvedla, co přesně se stalo.

Jelínek srazil chodce u benzínové pumpy u Mladé Boleslavy. Muž prý vběhl na dálnici pod jeho vůz, když měl přebíhat vozovku. Zpěvák chodci poskytl první pomoc, ale muž bohužel svým zraněním podlehl.

Pro oficiální stránky skupiny Lunetic uvedla Jelínkova žena Marcela, co přesně se stalo. Na místě nehody totiž byla jako spolujezdec. Dle jejího vyjádření srážce nešlo zabránit, protože muž oblečený v černé nečekaně vběhl na dálnici a skočil zpěvákovi přímo pod kola. Tělo navíc srazila i řidička jedoucí v pravém pruhu.

Václav Jelínek (Zdroj: Profimedia)

Vašek ale zachoval chladnou hlavu a běžel bezprostředně po střetu zpět na místo nehody, vytáhl pána ze silnice sám a dával mu masáž srdce a poskytoval první pomoc až do příjezdu záchranářů. Byla to opravdu neskutečná a pohotová reakce! Jinak všichni přihlíželi a neudělali nic. Jen Vašek se staral, odtáhl zraněného na okraj silnice, i když riskoval život mezi projíždějícími auty,“ uvedla manželka Marcela.

Už tak dosti tragická situace se může pro zpěváka Lunetic ještě víc zkomplikovat. Podle informacích získaných od Středočeské policie, totiž naměřil Jelínek po provedené dechové zkoušce 0,4 promile. Byla mu i odebrána krev, ale výsledky zatím nejsou k dispozici. Manažer kapely Lunetic pak pro server Super.cz uvedl, že Jelínek alkohol před cestou nepil. „Nevím o tom, že by před jízdou pil alkohol, nic takového se nestalo,“ řekl.Vašek je z toho samozřejmě psychicky špatný, ale plánované koncerty rušit nebudeme, Vašek nic neudělal, naopak se snažil pomoci, jak nejlépe umí.“

Články, které by tě mohly zajímat