Nový Spark
venku od 2. dubna
TOOL již brzy zahrají v Praze! Připomeňte si jejich nejlepší videoklipy

TOOL již brzy zahrají v Praze! Připomeňte si jejich nejlepší videoklipy

Americká progresivní kapela, jejíž styl hudby i veřejných vystoupení je velmi specifický a nenapodobitelný, zahraje již 23. května v pražské O2 aréně. Pojďme si shrnout nejlepší a nejoriginálnější videoklipy, které TOOL vytvořili.

Pořiďte si hudbu nebo skvělý merch TOOL na Sparkshopu!

Nejnovější klip kapela zveřejnila letos v březnu. Jedná se však zatím jen o teaser k desetiminutovému krátkému filmu, který vizuálně doprovodí novou verzi skladby „Opiate“ z debutového EP TOOL. Stejnojmenná deska totiž letos slaví třicet let od svého vydání. Temné a znepokojující obrazy nemohou chybět. O vizuál videa se postaral Dominic Hailstone, který připravoval také vizuální efekty na celém turné k desce „Fear Inoculum“, společně s kytaristou kapely Adamem Jonesem.


První videoklip z debutového studiového alba „Undertow“ (1993) kapela vytvořila k singlu „Sober“. A hned za něj obdržela cenu Billboard v kategorii Best Video By A New Artist. Ze zvláštního animovaného klipu plného divných obrazů a ještě víc znepokojujících osob vám budou vstávat chlupy na zátylku. TOOL si svým prvním videoklipem určili směr, kterým se chtějí dát, a nikdy ze svého směru nevybočili.


„Ænema“ je třetím singlem ze stejnojmenné desky, která vyšla v roce 1997. Kytarista TOOL Adam Jones vytvořil video založené na stop-motion animaci, při níž je reálný objekt mezi snímky ručně upravován a posouván o malé úseky tak, aby po spojení vyvolala animace dojem spojitosti.


Jako první singl a video ze třetí desky „Lateralus“ (2001) poslala kapela do světa skladbu „Schism“. Pro někoho až perverzní atmosféra klipu, neskutečné CGI animace, speciální efekty připomínající hororové snímky, nadpozemská až snová krajina. To vše dohromady s originální, epickou hudební složkou je opravdu ohromující.


„Vicarious“ znovu odhaluje mimozemské postavy a výjimečné CGI animace. Skladba z alba „10,000 Days“ (2006) pojednává o pokrytectví lidí, ale i o fascinaci morbidními a tragickými událostmi.


TOOL se ve svých videoklipech neobjevují, s čímž měla jednu dobu problém jejich nahrávací společnost. Kapela ovšem nikdy nechtěla jít komerční cestou. Video ke skladbě „Prison Sex“ opět vytvořil Adam Jones pomocí stop-motion animace. Téma skladby je velmi deprimující a smutné – pojednává o domácím sexuálním násilí, které začíná ve velmi brzkém věku. V klipu nejsou žádné obscénnosti, ale vše je znázorněno pomocí metafor. Jedná se o velmi temnou práci celé kapely.


Videoklipy vám mohou napovědět, co můžete od koncertu TOOL očekávat po vizuální stránce. Kapela vás při svém vystoupení vezme do vlastního temného vesmíru, ze kterého se vám nebude chtít odejít. Zažijte nový rozměr progresivního metalu už v pondělí 23. května v O2 aréně! Vstupenky jsou k dostání na www.livenation.cz .

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace