Nový Spark
venku od 2. dubna
NAVAR a Superstar v heavymetalovém duetu

NAVAR a Superstar v heavymetalovém duetu

Další singlová skladba znovuzrozené kapely NAVAR přináší nevšední spolupráci zpěváka a kytaristy Jiřího Raina a zpěvačky Leony Šenkové, která na sebe upozornila účastí ve finálovém klání talentové soutěže. Majitelka nádherného, sytě znělého hlasu dodala skladbě „Černej anděl“ výjimečný rozměr a něžný půvab. Předprodej alba zahájen!

„Píseň ,Černej anděl´ je specifický song! V období kolem roku 2000 jsme s NAVAREM zkoušeli zpravidla 3x týdně – což je dnes už bohužel naprosto nepředstavitelné! Zpravidla jsem každý týden napsal přibližně 5 nových skladeb, ze kterých jsem 2-3 nejlepší přehrál spoluhráčům a z těch se pak postupně tvořil náš repertoár. Obrovská spousta nápadů tak mizela v propadlišti dějin a ,Černého anděla´ potkal právě tento osud. Narozdíl od mnoha jiných jsem ale právě na tuto skladbu nikdy nezapomněl a čas od času mi vytanula na mysli,“ popsal genezi nového singlu NAVAR Jiří Rain.

Comeback NAVAR na Sparkshopu

„Když jsem píseň teď rekonstruoval pro album ,Návrat havranů´, překvapil mě její celkem moderní riffing a refrén, který doslova zalézá pod kůži! Jelikož se jedná o zpracování známého biblického příběhu Adama a Evy, hříchu a vyhnání z Ráje, přizval jsem jako ženský element fantastickou zpěvačku Leonu Šenkovou, se kterou se známe dlouhá léta a stejně jako NAVAR pochází z východních Čech. Text skladby popisuje prvotní symbolické lidské selhání, které má za následek pád, představující triumf zla/nezájmu/zrady/agrese/temnoty v nás... Přesto, i to největší zlo může v sobě skrývat zárodek ještě většího dobra – z Ráje vyhnaní Adam s Evou tak posvětí Zemi svým potem, krví a prací a vytvoří z ní domov pro celé lidstvo,“ uzavírá precizní popis skladby „Černej anděl“ Rain.

Videoklip pro song vznikal v pardubickém klubu Žlutý pes, kde NAVAR přesně před dvaceti lety odehrál své vůbec první klubové vystoupení. Byli u toho také kytarista Ondřej Pecina (ex-SEBASTIEN), baskytarista Honza „Bart“ Bartoš (TÖRR, ALKEHOL) a bubeník Radek Rain (ex-SEBASTIEN). A comebackové album „Návrat havranů“ vychází symbolicky 20. června 2022 pod labelem Smile Music Records. Už nyní můžete na Spotify najít remasterované verze debutového alba „1621“ a také speciálního EP „Proti všem“ z roku 2004.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
17.04. LORD OF THE LOST
18.04. SLASH MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS, MAMMOTH WVH
18.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace