Hlavní obsah

Seriál Stranger Things inspiroval Jamaron k natočení videoklipu

Pražská pětice Jamaron uvádí videoklip k písni s názvem Jedenáct, inspirovaný hlavní postavou Eleven z populární série Stranger Things. Pozorný posluchač může v textu písně najít řadu narážek na děj seriálu, jehož čtvrtá řada vychází právě v těchto dnech na streamovací službě Netflix.

Jamaron v klipu k písni JedenáctVideo: archiv kapely

 
Článek

Jamaron opět dokazují, že současné texty nemusí být protkány plytkými klišé o lásce, ale mohou se zabývat i rozmanitější a hlubší tematikou. „Když jsem viděl první sérii Stranger Things, tak mě to okamžitě inspirovalo a já musel vzít do ruky kytaru,“ říká autor písně Jakub Dostál, nejmladší z trojice sourozenců Dostálových, kteří tvoří základ kapely.

„Nejenže bratr Jakub vytvořil precizní prezentaci, kde budoucím režisérům do nejmenšího detailu zobrazil svůj vizuální záměr, ale samotný text písně vznikl až několik měsíců po vytvoření prezentace,“ dodává zpěvačka Marie Dostálová.

Foto: Supraphon

Jamaron

Stejně jako u klipu k písni Malý Berlín, vydané minulý měsíc, oslovila kapela na klip ke skladbě Jedenáct producenta Jakuba Mahdala spolu s jeho produkcí Jakobyfilms.

„S Kubou Mahdalem se nám skvěle spolupracuje, takže jsme vůbec neváhali,“ dodává kytarista a manažer kapely Ondřej Dostál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám