Hlavní obsah

Nová alba: Lenny, Yungblud, Blind Guardian, Megadeth i King’s X

Vzpoura rockerů, tak by se dala nazvat aktuální várka alb, která vešla na trh. Lenny v sobě našla rockový oheň, Yungblud, Blind Guardian, Megadeth i King’s X ho už v sobě měli a znovu ho zažehli. Poslední tři jmenovaní nechali své fanoušky na své novinky čekat rekordně dlouhý čas.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Lenny: Heartbreak Culture

Česká zpěvačka Lenny vydala třetí studiové album a opřela se na něm o rockový hudební grunt. Rozvíjí ho ve spolupráci s celou řadou dalších autorů i producentů. Na této desce nemají místo rocková klišé, Lenny na styl hledí neotřele, ryze současnýma očima.

Foto: Universal Music

Obal alba

Yungblud: Yungblud

Pětadvacetiletý britský hudebník a zpěvák Yungblud přichází se třetí studiovou desku. Jsou na ní již známé skladby The Funeral, Don’t Feel Like Feeling Sad Today nebo Memories a dalších devět zbrusu nových písní včetně singlu Tissues, který dostal i bezprostřední a bláznivý videoklip.

Foto: Universal Music

Obal alba

Blind Guardian: The God Machine

Německá metalová kapela Blind Guardian ještě nikdy nenechala čekat své fanoušky na nové album sedm let. Tentokrát to udělala. Výroba kolekce The God Machine probíhala během celosvětové pandemie, nicméně některé písně byly napsány před rokem 2020.

Foto: Nuclear Blast

Obal alba

Megadeth: The Sick, the Dying… and the Dead!

Šestnácté studiové album americké thrashmetalové skupiny Megadeth vznikalo dramaticky. Je to první album kapely s bubeníkem Dirkem Verbeurenem, druhé album s kytaristou Kikem Loureirem a její první studiové album po šesti letech. Během nahrávání byl ze sestavy vyhozen zakládající člen, baskytarista David Ellefson, a to kvůli sexuálnímu skandálu. Jeho basové party byly z alba odstraněny a znovu je nahrál baskytarista skupiny Testament Steve Di Giorgio.

Foto: Universal Music

Obal alba

King’s X: Three Sides of One

Fanoušci americké crossoverové skupiny King’s X museli být také trpěliví. Na novou desku čekali čtrnáct let, přičemž jde o třináctý počin skupiny. Práce na ní začaly už v roce 2010, potom se ale členové kapely více soustředili na své další projekty. Dva z nich pak měli vážné zdravotní problémy, nicméně později formace oznámila, že v práci na desce pokračuje.

Foto: Sony Music

Obal alba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám