Nový Spark
venku od 2. dubna
INGOTT představí na podzim své „Commando“

INGOTT představí na podzim své „Commando“

Seskupení kolem kytaristy Jury Šperla přichystalo pro své fanoušky porci nových skladeb v přísně heavymetalovém hávu. Přesto bude materiál na albu variabilní a různorodý, důkazem čehož je aktuálně představovaná baladická skladba „Aleluja“.

„Aleluja je smutný song, který popisuje okamžik odchodu na věčnost, verše jsou psané v první osobě přímou řečí, takže zní tísnivě a upřímně. Každý někdy dospěje do stavu, kdy si uvědomí nevyhnutelnost vlastního konce a nezbývá než věřit, že bude někomu chybět, i když už mu „nestihne všechno říct“. Milující milované slibuje, že na ni počká „tam u bran nebe“. Je to dost osobní a intimní text,“ uvádí k nové písni sám Jura Šperl.


INGOTT se rozhodli pro vpravdě netradiční ale velice zajímavý přístup představení balady, proto nyní máte možnost nakouknout přímo pod pokličku heavymetalových skladatelů. „Pomalé loudavé tempo (50 bpm) v rytmu chůze smutečního průvodu s rakví a ponurý riff v tónině e moll, který je ve druhé půlce pro naléhavost doplněn malou tercií, střídá krátký vybrnkávaný refrén „Aleluja“, evokující smíření s osudem, a posazený o oktávu výše, zní jako sbor andělů. Basa hraje, tak trochu po „geezerbutlerovsku“, na první poslech jaksi mimo kytaru a buben, ve skutečnosti ale svojí neklidnou linkou pomáhá udržet napětí i ve slokách. Poslední slabiky už jsou zpívané symbolicky bez kapely.“

„Text vznikal souběžně s hudbou a je to znát. Myslím, že jakýmkoliv autorům pomáhá jasná představa a vědomí, o čem a komu danou věc píšou. „Aleluja“ je právě takový případ," uzavírá představení songu Šperl.

Nové album „Commando“ seženete už nyní v našem Sparkshopu!

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
19.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace