Hlavní obsah

Pokáčův koncert v O2 areně se už nebude opakovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší samostatný koncert písničkáře Pokáče se blíží. V sobotu 24. září ve 20 hodin vystoupí v pražské O2 areně. Jelikož bude vyprodáno, potvrdí tak svou druhou pozici v loňské anketě Český slavík v kategorii zpěváků.

Foto: Benedikt Renč

Pokáč si koncert v O2 areně vysnil už před lety.

Článek

„Večer bude koncipovaný jako unikátní koncert. Už jen kvůli tomu, že ačkoli platí pořekadlo nikdy neříkej nikdy, nemám v plánu vystoupení v O2 areně opakovat. Cítím se lépe v klubech a kulturáčcích jako interpret s kytarou, se kterým lidé zpívají jeho písničky. Koncert v O2 areně je meta, kterou podle mě není třeba opakovat,“ říká Pokáč.

Vyprodat O2 arenu byla jeho meta už v době, kdy se na scéně začínal pozvolna prosazovat. Do největší české haly jezdily světové hvězdy a vyprodávaly ji a on snil o tomtéž, jakkoli to vypadalo bláznivě.

„Po několika letech svého hraní po různých akcích a Portách jsem někdy před šesti lety začal spolupracovat se svým současným managementem. Jeho zástupci tehdy dorazili na můj vyprodaný koncert v Praze. Konal se ve smíchovském klubu Coming Soon, do kterého se vešlo osmdesát lidí. Říkali, že se jim koncert líbil, líbila se jim atmosféra, a já na to, že jednou takhle vyprodáme O2 arenu. Podívali se na sebe, řekli něco ve smyslu: ‚To víš, že jo‘, a shovívavě se usmáli. Já jim ale v dalších měsících a letech neustále opakoval, že tu O2 arenu jednou vyprodáme,“ vzpomíná Pokáč.

Pokáč: Nerad bych, aby mě lidé považovali za politického písničkáře

Kultura

Po vydání prvního alba Vlasy (2017) se mu podařilo vyprodat pražský Lucerna Music Bar, po vydání následující kolekce Úplně levej (2019) pražské Forum Karlín a se třetí deskou Antarktida (2021) se vypravil do vysněné O2 areny.

„Nebude to typický koncert, na který jsou ode mě lidé zvyklí,“ prozrazuje. „Bude plný různých překvapení, ať už v aranžích písniček, nebo podobě seskupení, která mě na pódiu budou doprovázet. Na některé písně budu na scéně sám, v některých mi pomůže kapela a moc se těším na těleso, jehož jméno neprozradím, ale podle zkoušek to bude úplná pecka.“

Hosty jeho halového večera budou Lucie Bílá, Voxel, Anna Slováčková a další očekávatelní i překvapiví. „Pojal jsem to tak, že zazní pouze písničky, na nichž jsem se autorsky podílel. Autorství je pro mě zásadní. Nikdy jsem nechtěl, aby mi někdo psal text a melodii a já je jen odzpíval. Zazní tedy písně, které jsem napsal celé, anebo jsem se na nich podílel částečně,“ vysvětlil Pokáč.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vlasy - Pokáč, Úplně levej - Pokáč, Antarktida - Pokáč

Reklama

Výběr článků

Načítám