Josef Vlček koncert, na němž vystoupila i Helena Vondráčková (75) či Bohuš Matuš (49), totálně ztrhal. „Pak tam ještě zpívala Olga Matušková. Nabídla anglickou verzi klasického pop country songu You Needed Me, ale původní interpretka Annie Murray by ji nejspíš nevzala ani do doprovodného sboru,“ napsal na webu iDnes.cz.

Neustále dojatá

Olgu, která se na koncert několik měsíců pečlivě připravovala, tím pořádně naštval. „Co je to za člověka? Ta akce měla svůj smysl, já jsem byla neustále dojatá z potlesku Waldových příznivců a tento pán mu nesahá ani po kotníky,“ řekla deníku Aha! Matušková.

Jen pro staré?

Také jí vadí, že Vlček poukázal na většinou starší publikum v sále. „A pro koho ta akce asi byla dělaná? No přece pro Waldovy fanoušky. A hlavně nemá pravdu, přišla i spousta mladých lidí,“ obořila se na něj na dálku vdova po Matuškovi.

Říkají mu Zub

Josef Vlček, přezdívaný Zub, je nejen hudební publicista, ale také rozhlasový dramaturg. Působil v časopisech Melodie (1988 až 1990), Rock & Pop (1990 až1993) a dalších. Rovněž stál u zrodu první české komerční rozhlasové stanice Evropa 2. V roce 2012 vyšel knižní rozhovor s Josefem Vlčkem nazvaný Zub času (rozhovor vedl novinář Honza Dědek). Je autorem třídílného hudebního slovníku Rock 2000.

Poslední koncert

Olgu dnes čeká poslední koncert před návratem na Floridu. S kapelou Waldovy Matušky vystoupí večer v kulturním domě v Kacanovech na Liberecku.

Video
Video se připravuje ...

Olga Matušková: Waldemar by slavil 90, jeho písničky jsou stále pod kůží Luboš Procházka, Elmer Carvalho

Fotogalerie
58 fotografií