Hlavní obsah

Nová alba: Suede, Marcus Mumford i The Mars Volta

Várka čerstvých alb je poznamenána návraty výrazných skupin minulých let. Týká se to britských Suede i amerických The Mars Volta. Zatímco ti první zůstali čitelní, ti druzí se ve své tvorbě posunuli. Debutové sólové album nabízí Marcus Mumford, novinku vydala i zpěvačka Mel Parsons.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Suede: Autofiction

Britská kapela Suede patří k těm, které v devadesátých letech spoluvytvářely slávu tzv. britpopu. Autofiction je její deváté album a potvrzuje na něm, že je stále schopna psát výrazné melodické poprockové skladby s plným zvukem.

Foto: BMG

Obal alba

Marcus Mumford: Self-Titled

Marcus Mumford je člen skupiny Mumford & Sons. Self-Titled je jeho první sólový počin. Hostují na něm Phoebe Bridgers, Brandi Carlile, Clairo a Monica Martin. Kolekci, která odkazuje k rockovým a písničkářským kořenům protagonisty, produkoval Blake Mills.

Foto: Island

Obal alba

The Mars Volta: The Mars Volta

Po více než deseti letech vydává americká alternativní kapela The Mars Volta novou desku, na níž se posunuje trochu jinam. Formace se pokusila oprostit od svého předcházejícího víceméně rockového soundu a vkročila do vod více popových. Samozřejmě s řádně nekomerčním pohledem na věc.

Foto: Clouds Hill

Obal alba

Mel Parsons: Slow Burn

Novozélandská zpěvačka Mel Parsons začala své páté album realizovat v době pandemie, kdy nemohla vystupovat. Její skladby patří do žánru indie folk a jsou inspirovány také country. Na novém albu si do studia přizvala i další muzikanty, aby písně měly ve svém konečném vyznění větší důraz.

Foto: Cape Road Recordings

Obal alba

Reklama

Výběr článků

Načítám