shop.musicserver.cz
Machine Gun Kelly, Sportovní hala Fortuna, Praha, 19.9.2022

Machine Gun Kelly přiletěl do pražské Sportovní haly Fortuna ve vrtulníku

Vydáno: 20.09.2022 12:46 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Machine Gun Kelly se do Česka vrátil po třech letech. Za tu dobu se proměnil z undergroundového rappera v celosvětovou pop-punkovou i hollywoodskou hvězdu. Do pražské Sportovní haly Fortuna přivezl svou letošní desku "Mainstream Sellout", kterou stihl přehrát takřka celou.

Live: Machine Gun Kelly

místo: Sportovní hala Fortuna, Praha
datum: 19. září 2022
support: 44Phantom, iann dior
setlist: born with horns, god save me, maybe, concert for aliens, drunk face, fake love don't last, drug dealer, ay!, more than life, die in california, Floor 13, papercuts, title track, kiss kiss, bloody valentine, roll the windows up, El Diablo, emo girl, Glass House, lonely, I Think I'm OKAY, why are you here / jawbreaker / sid & nancy, WWIII, WW4, don't sleep, repeat, forget me too, make up sex, my ex's best friend, twin flame
Fotogalerie

Prahu při pondělním podvečeru zaplavila růžová. Řinula se tramvajemi, metrem i po ulicích směrem k hokejové Sportovní hale Fortuna v Holešovicích. Fanoušci amerického muzikanta Machine Gun Kellyho si jeho aktuální image evidentně zamilovali a jeho klonů se po městě pohybovalo skutečně nespočet. Málokomu z nich bylo více než třicet.

Machine Gun Kelly, Fortuna arena, Praha, 19.9.2022
© Vojta Florian / musicserver.cz
S tím se pojil i výběr předskakujících. Mladík Phantom44 otevřel večer o zhruba deset minut dřív, než bylo avizováno. Působil jako obstojná napodobenina Yungbluda nebo právě hlavní hvězdy. Svou tvorbu staví na kytarách, ale sympaticky mu rockový zvuk souzní s popem. Nebylo to zlé vystoupení.

Třiadvacetiletý portorický zpěvák a rapper iann dior je o něco protřelejším hudebníkem a na jeho projevu to bylo znát, přestože si jako posilu na stage s sebou vzal pouze jednoho kytaristu. Navíc má na svém kontě už i slušné hity jako "Live Fast Die Numb" či "Emotions", které diváci v hale znali a chvilku to dle ovací vypadalo, že už je na pódiu MGK. Na svůj věk uměl výborně pracovat s publikem, a i když některé jeho písně působily trochu nevýrazně, celkový dojem byl dobrý, zvláště ve druhé polovině setu.

Než vypukla velkolepá show Colsona Bakera, žhavili se přítomní u skladby "Welcome to the Black Parade". Hned potom zhlédli video, kde byl protagonista uvězněn v krabici ve vrtulníku, načež záhy ze stejné makety vystoupil přímo na stage. Bylo to efektní, i když dramaturgicky to zase taková zábava nebyla.

Machine Gun Kelly, Fortuna arena, Praha, 19.9.2022
© Vojta Florian / musicserver.cz
Scéna ale byla jinak propracovaná. U každého songu se něco dělo. Ať už to byl zlý pohybující se robot na levé straně nebo později před "emo girl" nafouknutá obří panna s přelepenými bradavkami. Nechyběla velkolepá pyrotechnika (dokonce i vrtulník střílel), ohňová show ani vizualizace na celé řadě menších obrazovek. Bylo to celé barevné a fakt zábavné a diváky to alespoň odpoutávalo od poměrně nevýrazného zpěvu.

Ale Colson svou kariéru na plejádě oktáv nepostavil. Fanoušci byli u vytržení při sebemenším pohledu, promluvě. Stačilo, aby si chvilku během zpěvu lehl na některou z rekvizit, a strhl se potlesk, skandování nebo nějaký jiný projev vášně. Dívky ječely dokonce i v momentě, kdy je žádal o hand job. Prostě bezvýhradná láska.

MGK se jim odvděčil téměř třicítkou skladeb, které sypal jednu za druhou. Novinku "Mainstream Sellout" odehrál téměř celou a z předchozí studiovky "Tickets to My Downfall" přihodil celých devět kousků. Zazněly i ukázky z jeho rapových začátků z desky "Hotel Diablo". Třeba taková "Floor 13" zafungovala mezi celou tou řadou pop-punkových tancovaček jako parádní syrová vsuvka.

Machine Gun Kelly, Fortuna arena, Praha, 19.9.2022
© Vojta Florian / musicserver.cz
Další vsuvku tenhle rodák z Houstonu udělal, když zavzpomínal na tuzemské vystoupení v roce 2017 na Aerodrome Festivalu, kde tehdy předskakoval Linkin Park. Jejich frontman Chester Bennington zhruba měsíc poté spáchal sebevraždu. Právě tuhle událost dvaatřicetiletý muzikant návštěvníkům připomněl, a jednu píseň věnoval zesnulému zpěvákovi i jeho ženě.

Asi nikdo nemohl odcházet nespokojený. MGK dokázal, že je prvotřídní hvězdou se silným charismatem zejména pro mladou generaci. Svým neustálým pokuřováním sice nebyl úplně příkladný, ale to po rock'n'rollové hvězdě asi nemůžeme chtít.

Na závěr je potřeba vyzdvihnout velice dobrý zvuk, který v hokejové aréně není úplným pravidlem a jen podtrhl příjemný pocit z celého večera.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu (19.11.2023 13:59)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Naživo: Druhý den na Rock for People byl ve znamení podivné twerkující Ashnikko i emotivního Mod Suna (10.06.2023 18:13)
- Naživo: Machine Gun Kelly na Rock For People zaslouženě vyvolával vášně (10.06.2023 14:37)
- Fotogalerie: Machine Gun Kelly na Rock For People v obrazech (10.06.2023 10:20)
- Nejvíc nej: Pět hudebníků, kteří stojí za úspěchem Machine Gun Kellyho (05.06.2023 15:30)
- České žebříčky mají stále stejné vítěze. V albech si po pražském koncertu polepšili Måneskin (24.05.2023 08:11)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu