Nový Spark
venku od 2. dubna
Blackosh po jedenácti letech vydává nové album CALES

Blackosh po jedenácti letech vydává nové album CALES

Po vydání vinylového singlu dnes už česko-švédské kapely CALES, který v loňském roce realizoval label Gothoom productions, je nyní venku sedmé album s názvem „Chants Of Steel“ na audiokazetě prostřednictvím německých Darkness Shall Rise productions. V březnu 2023 pak album vyjde taky na CD pod norským labelem Edged Circle Productions.

Dle kapelníka Blackoshe je „Chants of Steel“ pravděpodobně nejtvrdším a nejrychlejším albem v diskografii CALES, čerpajícím vlivy od SLAYER a BATHORY, ovšem v klasickém epicko-pohanském podání. S tím ladí i lyrika ovlivněná severskou mytologií a skaldickou poezií.

„Severské mýty jsou prostě neodolatelné tím jak jsou ohromně divoké, nesmírně magické a také poměrně dějově rozsáhlé. Stále mě přitahují a nacházím v nich inspiraci optimálně vhodnou pro druh hudby kterou vytvářím,“ říká Blackosh, jehož v sestavě doplňuje bicmen Honza Kapák (BOHEMYST, GRIDE, ad.) a basák Peter Svensson (AMAUROT, CULT OF THE FOX, ad.). Další švédskou stopu na počinu zanechal hostující Hellbutcher z NIFELHEIM, jejichž je Blackosh od roku 2019 součástí.

Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
20.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
22.04. LORDI
23.04. LORDI
25.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
26.04. MIDNIGHT, CYCLONE, HIGH COMMAND
26.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
27.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
28.04. GLENN HUGHES
30.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
01.05. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace