Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zlatá tečka za Hanou Zagorovou (†75)? Zesnulá zpěvačka má stále šanci získat Slavíka

Zazpívala pro Největší flám s Jiřinou Bohdalovou.
Zdroj: Se souhlasem České televize
+ Další 3 fotografie
vzpomínka

Hana Zagorová (†75) sice před několika měsíci svým skonem zdrtila srdce tisíců fanoušků, ti však nyní mají možnost se se svou oblíbenou umělkyní rozloučit ve velkém stylu. Ačkoli je Hanička Písnička po smrti, stále pro ni mohou lidé hlasovat v anketě Český slavík. Pravidla to totiž umožňují. Není tak vyloučené, že by se Zagorová mohla dostat do úzkého výběru nominovaných, ne-li dokonce zvítězit v kategorii nejlepší zpěvačka roku. Pokud se tak stane, podle informací eXtra.cz u toho ale nebude Štefan Margita.

Minulý rok se během ankety Český slavík vzpomínalo na zesnulého Karla Gotta, který za svou kariéru posbíral dvaačtyřicet Zlatých slavíků. Tento rok se během udělování hudebních cen věnuje vzpomínka zpěvačce Haně Zagorové, která zesnula 26. srpna letošního roku. Také ona v minulosti anketu několikrát vyhrála.

Poctu Zagorové složí její velká kamarádka Monika Absolonová, která podle portálu Blesk zapěje hit Rybičko zlatá, přeju si. „Dodnes jsem se s odchodem Hanky nedokázala smířit ani vyrovnat,“ svěřila se Absolonová deníku. Není pochyb, že pro zpěvačku půjde o velice emotivní večer, stejně jako pro většinu hostů v sále.

Šance na vítězství žije

Hotovou senzací a především zlatým hřebem večera by pak mohlo být vítězství Zagorové v kategorii nejlepší zpěvačka. Ačkoli je Hanička Písnička již po smrti, pravidla umožňují, aby pro ni diváci hlasovali. „Zpěvačka, která odejde v daném roce, může být nominována do této ankety. Příští rok pro ni už lidé hlasovat nebudou moci,“ sdělil Blesku režisér a producent Slavíků Pepe Majeský. Je tak dost možné, že se Zagorová objeví mezi nominovanými, a není vyloučeno, že divácké hlasování také opanuje.


V takovém případě by šlo o vskutku dojemný moment, kterému by chybělo jen to, aby ocenění přebírala zpěvaččina osudová láska, operní pěvec Štefan Margita. Ten ale nakonec podle informací eXtra.cz nebude na galavačeru přítomen a údajně natočil pro hosty a diváky pouze zdravici.

Štefan Margita byl s Hanou do poslední chvíle

Až pět týdnů po úmrtí své Haničky dokázal Štefan Margita otevřeně promluvit o jejím odchodu. Uznávaný operní pěvec přiznal, že poslední dny života své lásky sehrál svou životní roli. Ačkoli věděl, že umírá, před ní samotnou to tajil.

"Páni doktoři mě upozorňovali předem, že je to hodně špatný. A to bylo moje nejhorší životní představení, které jsem musel kdy zahrát. Zahrát v tom smyslu, že když tam Hanka ležela, já jsem vždy přišel za ní a vždy jsem se ptal, co bude jíst," řekl operní pěvec, který smutek v očích nedokázal vždy zakrýt.

"Někdy to na mně poznala. Ptala se, jestli se něco stalo. A já říkal, že ne, že pan doktor říkal, že má ty výsledky lepší. A to ji uklidňovalo. Uklidňovalo ji to, že jí posílali nové písničky na desku. I to, že jsme mluvili o koncertu, kde se ukáže v O2 areně po dlouhé době," popsal momenty, ze kterých mrazí.

"Ona zemřela v pátek, a ve čtvrtek tak kolem půl páté se ještě probrala a koukla na mě a řekla – pusinko. A pak už spala až do rána a v 11 dopoledne umřela. Já jsem se vždy jen ptal, jestli nemá bolesti. Oni říkali, že ne. Takže v podstatě spinkala. Hrůza. Pak zařizuješ věci a pak padneš," popsal zdrcený Margita pro CNN Prima News.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy