Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela oscarová zpěvačka Irene Cara: Autorce písně filmu Flashdance bylo 63 let

Irene Cara
Zdroj: profimedia
+ Další fotografie
úmrtí

Ve věku 63 let zemřela americká zpěvačka a herečka Irene Cara, která se nejvíce proslavila hitem Flashdance... What a Feeling, za nějž v roce 1983 získala i Oscara za nejlepší píseň. O jejím úmrtí dnes podle ČTK informují zahraniční tiskové agentury.

Irene Cara zemřela v pátek ve svém domě na Floridě z dosud neznámých důvodů, uvedla na webu umělkyně její agentka Judith Mooseová, jak informuje ČTK.

"Tohle je absolutně nejhorší část práce publicisty. Nemohu uvěřit, že jsem to musela napsat a zveřejnit tuto zprávu. Prosím, podělte se o své myšlenky a vzpomínky na Irene. Budu číst každou z nich a vím, že se bude usmívat z nebe. Zbožňovala své fanoušky," uvedla Mooseová na Twitteru.

Získala Oscara za titulní píseň filmu Flashdance

Irene Cara se narodila v roce 1959 v newyorském Bronxu a už od mládí vystupovala v televizi s kapelou svého otce. Nejvíce se proslavila v 80. letech. V roce 1980 zazářila v hlavní roli Coco Hernandezové v muzikálovém dramatu Sláva, které získalo dva Oscary, včetně toho za nejlepší píseň. Tu ve filmu zpívala právě Cara.

O tři roky později Cara slavila úspěch s písní Flashdance... What a Feeling, k níž spolu s Keithem Forseyem napsala i slova. Vedle Oscara za titulní píseň filmu Flashdance získala také Zlatý glóbus nebo cenu Grammy. V čele americké hitparády byl song šest týdnů. Ve zbytku kariéry už Cara tak výrazné úspěchy nezaznamenala.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy