Nový Spark
venku od 2. dubna
Scottovy thrashové zápisky part X: Na Big 4 tour lidi hořeli nadšením

Scottovy thrashové zápisky part X: Na Big 4 tour lidi hořeli nadšením

Poslední dny zbývají do českého vydání biografie Scotta Iana, zakladatele ANTHRAX. Dnešní ukázka má speciální nádech pro Českou republiku, neb pojednává i o Big 4 turné, které se v roce 2009 zastavilo i u nás.

PŘEDOBJEDNAT SI KNIHU SCOTTA IANA

Skočme na konec roku 2009. V tu dobu už se k nám začínaly dostávat fámy o plánované Big 4, ale zatím šlo jen o zákulisní kecy, kterých se stále vede halda. V hudební komunitě se o akci začalo mluvit čím dál častěji a pak přišel ten den, kdy nám oficiálně volal management METALLIKY. Ptali se, jestli jsme ochotní být k dispozici v určitá data příští léto. Obvolávali takhle všechny, protože chtěli mít jistotu, že jim nikdo z kapel nevypadne. A tehdy se Big 4 stala skutečností a utnula předchozí spekulace. Celé období, které předcházelo monstrózním show, bylo maximálně vzrušující. Dráždění žaludku šponoval pocit, že se něco podobného stane poprvé v historii. Vstupenky na Big 4 se začaly prodávat záhy a rychle mizely, protože podobně jako my, to vnímali i fanoušci. V seznamu míst nechybělo Polsko, Česká republika, Bulharsko nebo Rumunsko. Všude tam lidi šíleli a hořeli nedočkáním. Téměř v každém městě a zemi čekali, že se tahle obří thrashová karavana zastaví i u nich. Zbytek Evropy, domovské Spojené státy, každý vyhlížel Big 4. Všeobecný rajc by se dal krájet. METALLICA navíc najala tým, který měl natočit čtvrtou show v bulharské Sofii pro DVD a simultánně jej přenášet do kin po celém světě.

České vydání knihy „I’m The Man“ vychází 31. ledna 2023.


Nový Spark
venku od 2. dubna
Kalendář akcí
28.03. PROTHEUS, KOMUNÁL
29.03. JUDAS PRIEST
30.03. PROTHEUS, KOMUNÁL
02.04. REPLICANT, ANACHRONISM
03.04. CARNIFEX, REVOCATION, ANORTED, VEXED
04.04. MARDUK, ORIGIN, DOODSWENS
05.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
06.04. FINNTROLL
06.04. PROTHEUS, KOMUNÁL
07.04. PESTILENCE, CARNATION, BODYFARM
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace