Kapela Arakain dnes v Praze oslaví 40. výročí na hudební scéně

foto Ilustrační foto - První den festivalu Benátská!, 28. července 2022 v Liberci. Vystoupení kapely Arakain ve složení Honza Toužimský - zpěv, Jiří Urban - kytara, Mirek Mach - kytara, Marek Loučka - basová kytara, Lukáš "Doxa" Doksanský - bicí.

Praha - Metalová kapela Arakain dnes koncertem v pražském O2 universum oslaví 40. výročí svého působení na hudební scéně. V programu vystoupí Lucie Bílá a Petr Kolář. Zpěvák, skladatel a textař Aleš Brichta pozvání své bývalé kapely odmítl. Koncert bude doprovázený videoprojekcí na velkých LED stěnách a světelnými efekty.

"Vždycky jsme chtěli dělat svoji práci co nejlépe, ale neodvážil bych se myslet, že nám to vydrží čtyři desetiletí. Toho by samozřejmě nešlo dosáhnout bez našich fanoušků, kteří nám po celou tuhle dlouhou dobu byli v našem putování katalyzátorem," uvedl kytarista Jiří Urban.

Arakain loni uspořádal druhou sérii výročních koncertů s výběrem z repertoáru uplynulých čtyř desetiletí pod názvem 40LETour2. Podzimní koncerty se lišily od jarního turné, osou byly stěžejní skladby reprezentující každou z desek nebo klipů. V O2 universum se oba loňské programy protnou.

"Škoda rozhodnutí Aleše Brichty, domnívali jsme se, že dvacet let úspěšné sólové kariéry konečně mohlo dát nadhled nad jeho nechutí představit se fanouškům s Arakainem alespoň výjimečně," sdělil spoluzakladatel Arakainu Urban.

Současnou sestavu Arakainu tvoří kytaristé Urban a Miroslav Mach, zpěvák Jan Toužimský, na bicí hraje Lukáš Doksanský a nový baskytarista je Marek Loučka. Kapela vznikla na počátku roku 1982 v Praze. V roce 2000 získala cenu České hudební akademie Anděl. Trvalou popularitu kapely potvrdilo i 13. místo Arakainu v anketě populární hudby Český slavík, nejvyšší umístění v daném žánru.

Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.03.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je čtvrtek 28. března 2024

Očekáváme v 14:00 15°C

Celá předpověď