Petr Janda vyprodal své turné po Americe

Matej Trenak

Lídr skupiny Olympic Petr Janda pokračuje v oslavách 60 let kapely a slaví s českými krajany za Atlantikem. Vyprodal všech pět koncertů, mimo jiné ve Washingtonu nebo New Yorku. Nezastavily ho ani mnohé komplikace, kdy nejprve nedostal pracovní vízum, poté mu uletělo letadlo a ještě mu ztratili kufr. Po návratu bude pokračovat v narozeninové šňůře, kterou Olympici zakončí 18.12. v O2 aréně.

Už samotný odlet za velkou louži naznačil, že vše nepůjde jako po drátkách. Kvůli pozdní žádosti o vízum musela manželka Alice s dcerami odletět do Miami o týden dřív. Ani ve státech ale trable neskončily. “Při letu do Washingtonu mi strašně dlouho zkoumali při kontrole kytaru, pak na ní dělali různý testy, asi jestli v ní nevezu drogy. Zjistili, že nic, tak nás pustili.” popisuje Janda situaci kvůli které ale nestihnul svůj let. “Ke gatu běželi úplně na poslední chvíli a obsluha jim ho zavřela přímo před nosem. Takže letěli až dalším letadlem. A kufr mu dovezli až další den.” prozradila manželka.

Všechny patálie si ale vždy vynahradil na pódiu. Americkou tour začal v Miami, pokračoval do Sarasoty a Washingtonu a koncerty si nemohl vynachválit. “Lidi se tu ke mně strašně hezky chovají, tak si toho vážím a užívám si to. Přišlo jich hrozně moc, je úžasná atmosféra, někteří jsou i dojatí. Zvláštní teda je, že na mě tady chodí takový maminky, kolem 40 a převážně ženský.” Podivuje se s úsměvem Janda.

Do USA se Janda vrací po roce a krajané toho opět využili. Všech pět amerických zastávek, na Floridě, ve Washingtonu, New Jersey a New Yorku, se vyprodalo. A právě v betonové džungli New Yorku svou sólovou tour Janda zakončí v sobotu 4.3. v České národní budově. “To se opravdu těším, to by mělo být dobrý. Ale mám prsty úplně na dranc, včera jsem si dal nový struny a to mi teda fakt dalo zabrat, takže dneska na kytaru ani nesáhnu.” říká Petr Janda.

Poté se už Janda vrací do Česka, kde bude s kapelou pokračovat v Respect Tour Olympic 60, na které oslavují 60. výročí kapely. Slavnostním vyvrcholením bude koncert, který kapela přidala kvůli velkému zájmu a nebude nikde jinde, než v pražské O2 areně 18.12.2023.

Sponzorováno
banner 1000x250 V3.jpg

Související články

RADŮZA I když přijdou temné doby, pořád je někde odemčené nebe

Radůza, žena, jež vás na koncertě uhrane svou energií, mnohotvárností hlasového projevu i poetikou textů a překvapí plejádou nástrojů, které ovládá a během vystoupení prostřídá. Při rozhovoru s ní oceníte zejména její přirozenost, přímost či hloubku a upřímnost slov, jež vysloví, ať už se jedná o jakékoli téma. Ačkoli bylo hlavním tématem našeho povídání dvojalbum Nebe je odemčené, které vydala v půli března, obsáhly…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

MATĚJ HOMOLA Když nemám zrovna nápad na originální sochu, jdu a vyřezávám zvířata, to je pro mě škola

Když se řekne Wohnout, vybaví se hudebním fandům pravděpodobně tvář jejího nejvýraznějšího člena, zpěváka a kytaristy Matěje Homoly. Stejně jako jeho mladší bratr Honza se i Matěj zhlédl ve výtvarné tvorbě. V době lockdownu objevil souhrou okolností řezbářství a od té doby podle vlastních slov prakticky nepustil motorovou pilu z ruky. Na kontě má na tři stovky soch zvířat, postav…

rockandpop

Aktuální vydání pro registrované ZDARMA – REGISTRACE ZDE

Mám registraci / členství – PŘIHLÁSIT
Výhody členství – Informace ZDE

rockandpop Aktuální vydání pro registrované ZDARMA REGISTRACE
Mám registraci/členství - PŘIHLÁSIT Výhody členství INFO. ZDE