Právě vysíláme

Další tlačenice na rapovém koncertu. Při show GloRilly zemřeli 2 lidé

7. března 2023 10:25
Další tlačenice na rapovém koncertu. Při show GloRilly zemřeli 2 lidé

Tlačenice na koncertu není nic příjemného. Vůbec nejhorší věc, co se může stát, je ovšem to, kdy někdo přijde o život. Po velkém tragédii na koncertu Travise Scotta, zasáhla mohutná tlačenice další rapový koncert.

Tlačenice na rapovém koncertu ve městě Rochester v americkém státě New York si vyžádala život 33leté ženy, dalších devět lidí bylo zraněno. Média později informovala i o úmrtí dalšího člověka. Diváci podle policie zřejmě zpanikařili kvůli údajným výstřelům. Policie ale uvedla, že nemá důkazy, které by potvrzovaly, že se na místě střílelo.

Tlačenice propukla v neděli po 23:00 místního času (v pondělí ráno 5:00 SEČ) na konci koncertu rappera Finesse2tymes a rapperky GloRilla v koncertním sále v budově bývalé zbrojnice v Rochesteru.

„Objevily se zprávy, že se ozvaly výstřely, které vyvolaly v davu paniku,“ uvedl policejní ředitel David M. Smith na tiskové konferenci. „Nemáme žádné důkazy o tom, že by se na místě střílelo nebo že by byl někdo postřelen či pobodán,“ dodal. Policie podle něj na místě našla tři ženy, které byly při tlačenici vážně zraněny. Třiatřicetiletá žena zemřela po převozu do nemocnice a stav dalších dvou je velmi vážný. Do nemocnice bylo podle policie převezeno dalších sedm lidí, jejich zranění ale nejsou život ohrožující.

Ačkoli neexistují žádné důkazy o tom, že by se střílelo, policie podle Smitha pracuje z několika možnými verzemi příčin tlačenice, včetně „velikosti davu, výstřelů, pepřového spreje a dalších faktorů, které k tomu přispěly“.

Starosta města Malik Evans označil událost za obrovskou tragédii a slíbil její důkladné vyšetření.

GloRilla, rodačka z Memphisu, jejíž píseň „F.N.F. (Let’s Go)“ z roku 2022 s Hitkiddem byla nominována na cenu Grammy, napsala na twitteru, že se „modlí, aby byli všichni v pořádku“. Předloni si tlačenice při koncertu rappera Travise Scotta v texaském Houstonu vyžádala životy deseti lidí, včetně malého dítěte.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat