Hlavní obsah

Vyprodané koncerty i trable na letišti. Skončilo americké turné Petra Jandy

Zpěvák a kytarista Petr Janda se na chvíli odloučil od své skupiny Olympic a vyrazil na koncertní turné do Spojených států. S českými krajany tam oslavil šedesát let své kapely i sílu písniček, které během své hudební kariéry složil. Vyprodal všech pět koncertů a nezastavily ho ani komplikace, kdy nejprve nedostal pracovní vízum, poté mu uletělo letadlo, a ještě mu ztratili kufr.

Foto: archiv Petra Jandy

Petr Janda před budovou Kongresu Spojených států amerických ve Washingtonu

Článek

Už odlet jako by naznačil, že všechno tentokrát nebude tak hladké. Kvůli pozdní žádosti o vízum musela Jandova manželka Alice s dcerami odletět do Miami o týden dřív.

„Při letu do Washingtonu mi při kontrole velice dlouho zkoumali kytaru. Dělali na ní i různé testy, možná zjišťovali, jestli v ní nevezu drogy. Když se ubezpečili, že ne, teprve nás pustili,“ pohovořil Janda o problému, kvůli němuž nestihl let.

„K odletové bráně běželi na poslední chvíli a obsluha jim ji zavřela přímo před nosem. Takže museli letět až dalším letadlem. A kufr mu dovezli další den,“ dodala manželka Alice.

Foto: archiv Petra Jandy

Petr Janda a jeho americké fanynky

Do USA se Janda vrátil po roce a u českých krajanů byl opět vítaným hostem. Na všech zastávkách, tedy v Miami, Sarasotě, Washingtonu, Higstownu a New Yorku, bylo vyprodáno. Turné skončilo v sobotu v České národní budově v New Yorku.

Nyní se Janda vrací domů, kde na něj čeká pokračování turné k šedesátinám jeho skupiny Olympic. Vyvrcholením celé série bude koncert v pražské O2 areně, který se uskuteční 18. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám