Hlavní obsah

Hudebník Phil Collins zůstává doma. Už se skoro nemůže hýbat

Loni absolvoval Phil Collins turné se svou skupinou Genesis. Bylo v plánu, že pokud to jeho zdravotní stav dovolí, mohlo by se protáhnout. Opak se ale stal pravdou. Vystoupení sotva dokončil a krátce po posledním koncertu bylo oznámeno, že skupina pokračovat nebude. V pořadu BBC Breakfast nyní baskytarista Genesis Mike Rutherford prozradil, v jakém stavu Collins je. A zprávy to nejsou optimistické.

Foto: Profimedia.cz

Phil Collins loni během koncertu v Berlíně.

Článek

Připomeňme, že Collins má vážné zdravotní problémy od zranění, které utrpěl v roce 2007, kdy si poškodil obratle v horní části páteře. Svou daň si vybralo i mnohaleté hraní na bicí a problémy s alkoholem. V posledních letech se pohyboval o holi i na invalidním vozíku.

Rutherford řekl, že Collins „je mnohem nehybnější, než býval“. Vyjádřil lítost nad tímto stavem, ale dodal, že při posledním turné byl „v dobré náladě“. Prozradil navíc, že bubeník neopouští svůj dům. „V minulosti tvrdě pracoval, proto myslím, že si čas doma užívá,“ dodal.

Na chystaném turné skupiny Mike And The Mechanics, v jejímž čele Rutherford stojí, bude bubnovat syn Phila Collinse Nic. „Phil je nejúžasnější bubeník, ale Nic je také fantastický,“ vysvětlil Rutheford. Připomněl také, že během loňského turné Genesis seděl za bicími právě Nic.

Foto: Milan Malíček, Právo

Phil Collins vystoupil v roce 2019 v Praze.

Jak v roce 2021 řekl Phil Collins, kvůli jeho špatnému zdravotnímu stavu nebyla jiná možnost. „Je to svým způsobem výzva, ale zároveň je to velmi frustrující, protože bych si rád zahrál se svým synem na pódiu. Paličky však téměř neudržím v ruce, takže by to pro mě byla fyzická námaha, kterou bych těžko překonal,“ vysvětlil tehdy Phil Collins.

V březnu 2022 hrála skupina Genesis v Berlíně a fotografie z koncertu velmi znepokojily dlouholeté fanoušky kapely. Na tváři Phila Collinse byly totiž utrpení a bolest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám