Hlavní obsah

Hudební festival TrutnOFF se vrátí do Trutnova

Hudební festival TrutnOFF se letos po sedmi letech vrátí z brněnského exilu do místa svého vzniku, na trutnovské Bojiště. V Brně, kde se odehrály dva pandemické a jeden postpandemický ročník, bylo rozhodnuto začít v historickém areálu Na Střelnici stavět.

Foto: archiv festivalu TrutnOFF

V areálu Na Bojišti v Trutnově je festival doma.

Článek

Ve stejné době k návratu organizátory přizval i nový trutnovský starosta. Festival tak po sedmi letech proběhne na svém rodném území v termínu od 17. do 20. srpna 2023. Představí se na něm více než šedesát kapel všech žánrů.

„V Trutnově je po dlouhé době nový starosta, který má třináct zářezů na pažbě návštěv našeho festivalu. Když jsme se potkali v lokálu, projevil zájem, abychom se vrátili, a pozval nás k sobě. Sedli jsme si i s místostarostou ke stolu a slovo dalo slovo. Bavili jsme se i o možnostech náhradních luk, které byly za minulého starosty určeny k zastavění. Na Bojišti se má rovněž na jaře dokončit rekonstrukce nového hlediště. Na jeho okraji se však bohužel bude do dvou let stavět. Naděje je, uvidíme, jaké budou další perspektivy. Snad si areál zachová i do budoucnosti možnosti konání takového festivalu. Vracíme se ke kořenům,“ sdělil zakladatel festivalu Martin Geronimo Věchet.

Mezi prvními kapelami, které organizátoři oznamují, jsou Monkey Business, Visací zámek či Robert Křesťan s Druhou trávou. Dalšími jsou Kurtizány z 25. Avenue, Sketa Fotr, Vítrholc básníka Karla Škrabala, Band of Heysek se zpěvákem anglického původu Philem Shoenfeltem a polsko-slezská harmonikářka Beata Bocek. Zahraniční kapely oznámí pořadatelé v nejbližších dnech.

Statisíce lidí na Szigetu uvidí Mumford & Sons, Lorde, Macklemore, Billie Eilish a další

Festivaly

Reklama

Související témata:
Monkey Business

Související články

Výběr článků

Načítám