shop.musicserver.cz
Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho

Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho

Vydáno: 24.05.2023 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Kesha

Druhá půlka května přinese dlouho očekávanou novinku Dave Matthews Bandu a dále nabídne progresivní rockery Yes, rozlučku Paula Simona, velmi osobní Keshu, Lewise Capaldiho, vychvalovanou Brandy Clark, latino žánry s Juanesem, rock v podání The Used, metalovou Yakuzu, symfonické Def Leppard nebo třeba Grahama Nashe.

V pátek 19. května vyšly tyto nové tituly:

Paul Simon - Seven Psalms
žánr: akustický folk

 Paul Simon - Seven Psalms
Pět let po posledním albu "In the Blue Light" přichází Paul Simon s novou nahrávkou, prvním materiálem po sedmi letech od "Stranger To Stranger". Myšlenka k jeho vzniku napadla amerického hudebníka mezi třetí a pátou hodinou ranní a inspirací mu byla "Kniha žalmů", tedy jedna z knih "Starého zákona". Má jednu jedinou skladbu, která je ovšem, jak název napovídá, rozdělena do sedmi částí. Autorem hudby je sám Simon, avšak vedle něj uslyšíte i jeho ženu Edie Brickell a také Wyntona Marsalise. První ohlasy desku tipují jako jeho závěrečnému defilé a přirovnávají ji k "Blackstar" Davida Bowieho a "You Want It Darker" Leonarda Cohena. Proč? To zjistíte na muzikantově YouTube.


Dave Matthews Band - Walk Around The Moon
žánr: rock

Dave Matthews Band - Walk Around The Moon
"Walk Around the Moon" je desátá řadovka americké rockové kapely Dave Matthews Band. Její natáčení se muselo obejít bez zakládajícího člena houslisty Boyda Tinsleyho, který sestavu opustil. Nahradil jej Buddy Strong. Nahrávka se nerodila lehce, práce na ni byly započaty v dobách covidových opatření, a sedm písní tak vznikalo v omezeném počtu členů skupiny, kteří se tvorby účastnili. Zbylých pět songů bylo složeno dříve a muzikanti je hráli při různých příležitostech. Jako prezentaci k oznámení alba předvedli v lednu nové skladby živě. Jako pilotní singl a klip zvolili kousek s názvem "Madman's Eyes". Výsledek můžete posoudit na YouTube profilu formace.


Kesha - Gag Order
žánr: art pop / electronica

 Kesha - Gag Order
Stejně jako v případě předchůdce potřebovala Kesha na přípravu svého pátého alba "Gag Order" tři roky, ačkoli jeho přípravu začala ještě před vydáním "High Road". Vše zdržoval právní spor s producentem Dr. Lukem, protože se právě tohoto tématu týká. Sama americká zpěvačka novinku označuje za své nejniternější dílo. Třináct písniček skládala primárně se svojí matkou Pebe Sebert. K nim se pak připojili ještě další hudebníci a především producenti. Tím hlavním byl Rick Rubin, jehož doplnili Hudson Mohawke, Jussifer, Stint, Jason Lader, Drew Pearson, Blake Slatkin nebo Shawn Everett. Jak moc díky tomu všemu změnila rodačka z LA svůj styl na pomezí art popu a elektroniky, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent
žánr: pop / pop soul

Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent
Možná to někomu ani nepřijde, ale od debutu Lewise Capaldiho "Divinely Uninspired To A Hellish Extent" uplynuly už čtyři roky, a to dokonce prakticky přesně. Již tedy opravdu nazrál čas pro jeho následovníka. Ten nyní vychází. Jmenuje se "Broken By Desire To Be Heavenly Sent" a autor pro něj připravil celkem dvanáct písniček. Pomáhala mu je skládat řada producentů i jeho kolegů. Nejvíce práce odvedli Michael Pollack (Maroon 5, Justin Bieber, Miley Cyrus), Nick Atkinson ze skupiny Rooster, Edd Holloway (Dean Lewis, Gabrielle Aplin, Slza), Philip Plested (The Vamps, Kygo, James Arthur) a produkční tým TMS. K nim se ovšem ještě přidali třeba Max Martin, Oscar Holter, Savan Kotecha, Mutt Lange, Ed Sheeran, JP Saxe, Malay nebo Tobias Jesso Jr. Co tato hvězdná sestava vytvořila, zjistíte na Capaldiho YouTube.


Def Leppard - Drastic Symphonies
žánr: rock / hard rock

Def Leppard - Drastic Symphonies
Po loňském albu "Diamond Star Halos" přichází britská heavymetalová legenda Def Leppard s dalším zářezem. Průkopníci NWOBHM však nestvořili zbrusu nové dílo, ale podívali se novátorsky na patnáct písní ze svého širokého repertoáru. K jejich znovunatočení pak pozvali věhlasný britský Royal Philharmonic Orchestra. Přepracovali party bicích včetně kytarových postů a pěvecký linek a do hlavní role obsadili symfoniky. Vznikla tak organická nahrávka, která nese veškeré zvukové atributy studia Abbey Road. Jak to celé zní, můžete posoudit na YouTube kanálu skupiny


Graham Nash - Now
žánr: folk rock

Graham Nash - Now
Ať už jako zpěvák a skladatel, aktivista nebo fotograf, Graham Nash nikdy nebyl z těch, kdo by pod sebou nechali růst mech. Ve svých jednaosmdesáti letech nedávno vyrazil na své poslední turné a nyní, po sedmi letech od "This Path Tonight", vydává svoji další řadovku s názvem "Now". Tu produkoval se svým dlouholetým koncertním klávesistou Toddem Caldwellem. "Věřím, že moje nové album je to nejosobnější, jaké jsem kdy udělal," poznamenal autor v tiskové zprávě. "V tomto okamžiku mého života je něco, co bych chtěl ještě říci," dodává v narážce na svůj věk. Třináctku skladeb uvádí singl "Right Now", kterou si můžete společně s dalšími ukázkami z díla poslechnout na Grahamově YouTube profilu.


Tip týdne

Brandy Clark - Brandy Clark
žánr: americana / country / folk

 Brandy Clark - Brandy Clark
Americká hudebnice Brandy Clark, jejíž písničky zpívají Kacey Musgraves, Jennifer Nettles nebo Ashley McBryde, navazuje na své třetí album "Your Life Is A Record" z roku 2020 eponymní novinkou. Nenahrávala ji v Nashvillu, ale ve věhlasných kalifornských studiích Shangri-La. Na jedenácti písních spolupracovala se svojí kolegyní, několikanásobnou držitelkou Grammy Brandi Carlile. Ta prozradila, že když je prvně slyšela, přeneslo ji to zpět do doby, kdy poprvé zaslechla "Car Wheels on a Gravel Road" Lucindy Williams, a připomnělo jí to hudebníky jako Tom Petty, The Pretenders, Sheryl Crow, Shelby Lynne a duši americany devadesátých let. Jestli budete mít stejné pocity, zjišťujte na YouTube Brandy Clark. My pouze dodáme, že se ke spolupráci přidali ještě Derek Trucks a formace Lucius.


Yes - Mirror To The Sky
žánr: progresivní rock

Yes - Mirror To The Sky
Britská legenda art/progresivního rocku Yes to nevzdává a nechce své nástroje pověsit na hřebík. Po loňském úmrtí bubeníka Alana Whitea zůstal v sestavě jako pamětník veleslavných let už jen kytarista Steve Howe. Ten drží prapor s ikonickým logem od grafika Rogera Deana a společně se čtveřicí dalších kolegů vydává již třiadvacátou studiovku s názvem "Mirror To The Sky". Ta v základní verzi přináší šest kompozic plných klasického yesáckého DNA. Nejdelší (titulní) skladba trvá více než třináct minut a je spojením rockového soundu se symfonickým. Tyto party nahrál FAMES Studio Orchestra. Bonusový disk nabízí další tři skladby navíc. Kolekce vyšla na CD, LP, Blu-Ray a digitálních platformách, přičemž některé edice obsahují další umělecká díla od jejich dvorního grafika. Jestli zůstali Yes věrni svému odkazu, zjišťujte na jejich YouTube profilu.


The Used - Toxic Positivity
žánr: pop punk / postpunk / posthardcore

The Used - Toxic Positivity
The Used je americká rocková kapela z Oremu v Utahu, která vznikla v roce 2000. Proslavila se stejnojmenným debutem, který vyšel právě před dvaceti lety. "Toxic Positivity" je její desátá řadovka. A co pro své posluchače parta kolem zpěváka Berta McCrackena připravila? Vše, na co jsou u těchto muzikantů zvyklí: přímočaré melodické linky, songy nabyté destruktivní energií a současně lehkost a popovou zranitelnost v jednom balení. Byť jedenáctka položek zaplňuje lehce kolem třiceti minut hudby, skupina slibuje, že jsou vyplněny vrchovatě a nudit se rozhodně nebudete. Posuďte na YouTube.


Galen & Paul - Can We Do Tomorrow Another Day
žánr: španělský pop / šanson

Galen & Paul - Can We Do Tomorrow Another Day
"Can We Do Tomorrow Another Day" je debut zdánlivě nesourodé dvojce. Spojení baskytaristy Paula Simonona, jenž má na kontě spolupráci s The Clash, Gorillaz a The Good, The Bad & The Queen, a písničkářky a multiinstrumentalistky Galen Ayers, která krom svých umělecký projektů vydala právem oceňované sólové album "Monument". Příběh debutu začal v době lockdownů. Tehdy se Simonon odstěhoval z Londýna na Mallorku. Zde maloval, skládal písně a hrál s pouličními muzikanty. To v něm zanechalo tak silný pocit, že jej musel přenést zpět domů, kde začal spolupracovat se svojí kamarádkou Galen. Vznikla tak sbírka deseti povznášejících písní, které společně představují snímek panevropské hudební kultury. Autorská dvojice přináší společně duety v angličtině či španělštině evokující prázdninovou náladu přímořských ospalých vesniček. Kolekci ovlivněnou francouzskými šansony a španělským popem produkoval legendární Tony Visconti (David Bowie, T.Rex, Sparks). Na bezstarostnou atmosféru se můžete naladit na YouTube.


Yakuza - Sutra
žánr: alternativní metal

Yakuza - Sutra
Novinka avantgardních heavy masterů z formace Yakuza "Sutra" přináší celkem deset nových kousků. Tvorba této chicagské skvadry si vysloužila už snad všechna žánrová zařazení od avantgardního metalu, progresivního metalu přes alternativní metal až k experimentálnímu rocku, jazz metalu, art metalu a postmetalu. O působivosti čerstvého počinu se přesvědčte sami a poslechněte si ukázku v podobě jedné z nových skladeb "Alice". Najdete ji na YouTube.


Twin XL - H Y P E R F A N T A S I A
žánr: synth pop / alternativní pop / pop rock

Twin XL - H Y P E R F A N T A S I A
O Twin XL jsme vám zatím ještě nepsali, a tak dovolte, abychom vám tento synthpopový kvartet z Los Angeles představili. Stojí za ním kytarista Cameron Walker, bratři John Gomez a Stephen Gomez a bubeník Brennan Benko. "H Y P E R F A N T A S I A" je jejich debutem, pro něž připravili celkem dvanáct songů, jejichž styl se potkává někde mezi Echosmith, Bastille, Imagine Dragons nebo Foster The People. Dva z nich s nimi nahráli Dreamers a Bohnes. Seznámit se můžete na jejich YouTube.


EP a minialba

  • Ghost - Phantomime
    Švédská hardrocková banda se rozhodla na svém ípíčku předělat pět světových hitů. Již s předstihem muzikanti odhalili první z nich "Jesus He Knows Me" původně Genesis a nyní k němu přidali ještě "See No Evil" od Television, "Hanging Around" od The Stranglers, "Phanthom Of The Opera" od Iron Maiden a "We Don't Need Another Hero" Tiny Turner. (YouTube)

  • Summer Walker - Clear 2: Soft Life
    Hned devět songů dokázala vměstnat americká r'n'b zpěvačka na pokračování čtyři roky starého EP "Clear". Tentokrát se k ní připojili i J. Cole a Childish Gambino. (YouTube)

  • Gracie And Rachel - Nowhere Now Here
    Kdo má rád barokní pop s příměsí elektroniky, neměl by minout šest novinek dámského dua z Kalifornie. Minikolekce navazuje na tři léta starou albovou dvojku "Hello Weakness, You Make Me Strong". (YouTube)

  • Alex Metric - Space & Time
    Britský DJ, držitel Grammy za spolupráci se Silk City a Duou Lipou, představuje šest skladeb. Hostují Dot Major a Dangereux. (YouTube)


Juanes - Vida Cotidiana
žánr: pop / cumbia / rock

 Juanes - Vida Cotidiana
Kolumbijský zpěvák Juan Esteban Aristizábal Vásquez aka Juanes patří se ziskem třech Grammy a dvanácti Latin Grammy k těm nejúspěšnějším kolumbijským zpěvákům. Jeho nové album "Vida Cotidiana" přichází dva roky po desce dvanácti coververzí "Origin". V případě letošního počinu je jedenáctka písniček zbrusu nová, avšak opět se na nich podílel producent Sebastián Krys a nově také Emmanuel Briceño. Dvojici hostů tvoří Mabiland a Juan Luis Guerra. Výsledek uslyšíte na zpěvákově YouTube.


Angie Stone - Love Language
žánr: soul / rhythm and blues

 Angie Stone - Love Language
Americká soulová zpěvačka Angie Stone, kterou můžete znát například i ze spolupráce s Princem, Steviem Wonderem nebo Rayem Charlesem, se propracovala ke své desáté řadovce. Nástupce čtyři roky starého alba "Full Circle" pojmenovala "Love Language" a devět písniček jí skládal autorský kolektiv The Clutch. Doplnila je ještě dvojice remixů prvního singlu "Kiss You", v němž Angie využila songy "I Miss You" od Harold Melvin & The Blue Notes.Coby hosté se k ní přidali Musiq Soulchild a pak také její syn Swayvo Train. První ukázky autorka sdílí na svém VEVu.


Black Sabbath - Live Evil (40th Anniversary Super Deluxe Edition)
žánr: hard rock

Black Sabbath - Live Evil (40th Anniversary Super Deluxe Edition)
Jeden z nejlepších živáků všech dob oslaví své čtyřicátiny. Legendární dvojalbum "Live Evil" od britských černokněžníků Black Sabbath dostává ke svému výročí vydání výpravný box "Super Deluxe 40th Anniversary Edition". Původní záznam vznikl v dubnu/květnu 1982 v sestavě Geezer Butler, Tony Iommi, Ronnie James Dio a Vinny Appice. Kolekce ve formátu 4CD nebo 4LP obsahují dvě verze legendárního koncertu: nově remasterovanou verzi Andyho Pearce spolu s novým mixem vytvořeným z původních analogových multi-tracků od dlouholetého spolupracovníka kapely Wyna Davise. Součástí budou i ilustrované knihy v pevné vazbě se zápisky z turné, replikami tour listů a s plakátem Mob Rules. Více k tématu naleznete na YouTube.


Neal Schon - Journey Through Time
žánr: rock

Neal Schon (Of Journey) - Journey Through Time
Neal Joseph Schon je americký kytarista, známý jako člen skupiny Journey, který hraje na všech albech své domovské formace. Nyní vydává živou nahrávku zasvěcenou svému dosavadnímu působení v kapele. Nazval ji "Journey Through Time". Je záznamem vyprodaného koncertu z 9. února 2018 v hale Independent v domovském městě skupiny v San Franciscu. Cílem této akce bylo vybrat peníze pro oběti lesních požárů v Severní Kalifornii v říjnu předchozího roku. V sestavě doprovodného bandu se objevili současní a bývalí členové Journey klávesista Gregg Rolie , bubeník Deen Castronovo, baskytarista Marco Mendoza a klávesista a zpěvák John Varn. Tento objemný balík hudby s obrazovým záznamem (celkem jednatřicet položek), jenž klade důraz na první tři řadovky, je k dispozici v balení 3CD/DVD či na Blu-Ray. Videoupoutávku na živé vystoupení můžete zhlédnout na stránkách vydavatelství Frontiers.


Sleep Token - Take Me Back To Eden
žánr: rock

Sleep Token - Take Me Back To Eden
"Take Me Back To Eden" je třetí studiovou deskou britské rockové formace Sleep Token. Nahrávku produkoval frontman kapely Vessel společně s Carlem Bownem a jde o finální část trilogie. Ta čítá samozřejmě i předchozí díly "Sundowning" a "This Place Will Become Your Tomb". Z rádií můžete znát hned šest singlů - "Chokehold", "The Summoning", "Granite", "Aqua Regia", "Vore" a "DYWTYLM". Ukázky k poslechu najdete na YouTube profilu kapely. Nezapomeňte nám do komentářů napsat, co na novinku říkáte!


V krátkosti

  • Kaytraminé (Aminé And Kaytranada) - Kaytraminé
    Americký rapper a haitsko-kanadský producent spojili své síly. Debutují jedenácti tracky, v nichž hostují třeba Pharrell Williams, Big Sean nebo Snoop Dogg. (YouTube)

  • Sufjan Stevens, Timo Andres, & Conor Hanick - Reflections
    Trojice umělců v čele s ikonickým americkým multiinstrumentalistou složila soundtrack k baletnímu představení. (YouTube)

  • Marty Stuart & The Fabulous Superlatives - Altitude
    Slavný bluegrassový hudebník a držitel několika Grammy se vrací po šesti letech s novou deskou a také se svojí starou kapelou. Po jeho boku tak hrají kytarista Kenny Vaughan, bubeník Harry Stinson a basista Chris Scruggs. (YouTube)

  • Alex Lahey - The Answer Is Always Yes
    Australská indierocková hudebnice pro svoji třetí studiovku sehnala velmi slavné spolupracovníky. Na desíti písničkách s ní dělali Jacknife Lee, Jenny Owen Youngs, Jess Abbott z Tancred, Ali Barter, John Mark Nelson, Suzy Shinn, John Castle nebo Oscar Dawson. (YouTube)

  • Belly - Mumble Rap 2
    Palestinsko-kanadský rapper navazuje na dva raky starou albovou čtyřku "See You Next Wednesday" jedenácti tracky, v nichž se objevují i NAV, Gucci Mane, Rick Ross a Gil Scott-Heron. (YouTube)

  • Andy Bell, Masal - Tidal Love Numbers
    Nebývale aktivní někdejší člen Ride, Oasis a Beady Eye se spojil s duem z Essexu a společně nahráli čtveřici kompozic, které oscilují na pomezí elektroniky, ambientu, astral jazzu, droneu a krautrocku. (bandcamp)

  • Tinariwen - Amatssou
    Jedni z nejslavnějších představitelů world music, držitelé ceny Grammy, se vracejí po třech letech s novou studiovkou. Ve dvanácti písničkách se pouštní kočovníci spojili také s Danielem Lanoisem a Fatsem Kaplinem. (bandcamp)

  • Jordyn Shellhart - Primrose
    Songy této zpěvačky zpívají například Kelsea Ballerini, Little Big Town nebo Cody Johnson. Nyní to zkouší také sama za sebe. Dvanáct kousků vymíchala z ingrediencí popu, country a folku. (YouTube)

  • Dave McMurray - Grateful Dedication 2
    Na svoji předloňskou desku navazuje druhým dílem americký jazzový saxofonista a flétnista. Společnost mu v devíti skladbách dělali Don Was, Jamey Johnson, Bob James, Oteil Burbridge či Ibrahim Jones. (YouTube)

  • Samantha Fish, Jesse Dayton - Death Wish Blues
    Americká bluesrocková kytaristka a zpěvačka se na novém albu spojila se svým krajanem z Texasu, který obvykle míchá country s rockabilly. Výsledkem je dvanáct písní, které rozhodně stojí za pozornost. (bandcamp)

  • Leftover Salmon - Grass Roots
    Americký jam band, jehož řadami za třicet let existence prošla řada špičkových muzikantů, se tentokrát zaměřil na bluegrassové kořeny. Pomohli mu Billy Strings, Darol Anger a Oliver Wood. (YouTube)

  • Mega Bog - End Of Everything
    Kdo má rád trochu avantgardy, experimentálního popu a progresivní taneční hudby, neměl by minout novinku Erin Birgy. Nahrávala ji společně s Jamesem Krivchenieu z Big Thief. Zaujme už kreslený obal, kde zpěvačka odhalila naprosto vše. (bandcamp)

  • Sweet & Lynch - Heart & Sacrifice
    Třetí album projektu členů osmdesátkových ikon Stryper a Dokken má navodit myšlenku, jak by to vypadalo, kdyby Michael Sweet zpíval v Dokken a Don Dokken ve Stryper. Sjednocující dílo pro milovníky obou kapel. (YouTube)

  • The Murlocs - Calm Ya Farm
    Garážoví rockeři si dali do plánu, že jejich sedmá řadovka bude natočena v intencích country rocku. Jenže duch studia tomu chtěl zřejmě jinak a jejich záměr se zvrtl. Opět znějí garážově punkově, místy opravdu i country-rockově, ale stále energicky. (YouTube)

  • The Telescopes - Of Tomorrow
    Patnáctá řadovka anglické noise, spacerockové, dreampopové a psychedelické kapely, založené v roce 1987 Stephenem Lawriem, Davidem Fitzgeraldem a Joannou Doran, Po celou svojí kariéru hudebně čerpají vlivy od umělců jako Suicide či The Velvet Underground. (YouTube)

  • John Butler - Live In Paris
    Řadou cen oceněný australský muzikant vydává živák, který, jak název prozrazuje, natočil v Paříži. Doprovodili ho tam i jeho dva spolupracovníci, s nimiž tvoří John Butler Trio (YouTube)

  • Leith Ross - To Learn
    Nebinární kanadský umělec vydává svůj debut, jenž je stylově přirovnáván k Phoebe Bridgers. (YouTube)

  • Rich Aucoin - Synthetic: Season 2
    Kanadský elektronický mág předkládá pokračování díla, ve kterém kombinuje různé syntetizátory z různých období. (bandcamp)

  • Alan Menken - The Little Mermaid (soundtrack)
    Hudbu k novému zpracování "Malé mořské víly" dostal na starosti Alan Menken, texty pak napsali Howard Ahsman a Lin-Manuel Miranda. (Supraphonline)

  • Raul Malo - Say Less
    Frontman The Mavericks, který má díky své domovské formaci řadu ocenění včetně Grammy, se po dlouhých třinácti letech vrací k sólové kariéře a původní tvorbě. (YouTube)

  • The Orion Experience - Cosmicovers
    Americké pop-rockové trio se po svém předloňském návratu na scénu vrací s již druhou deskou. (YouTube)

  • Alcatrazz - Take No Prisoners
    Šestá studiovka americké hardrockové bandy. (YouTube)

  • Supersonic Revolution - Golden Age Of Music
    Debut nové hardrockové kapely, za kterou stojí Lucassen Arjen. (YouTube)

  • Dan Croll - Fools
    Anglický indierocker po třech letech nahrál svou čtvrtou řadovku. Produkoval ji opět Matthew E. White. (bandcamp)

  • Tanlines - The Big Mess
    Třetí album amerického indierockového dua. (bandcamp)

  • Califone - Villagers
    Je libo počin, který nabízí zčásti experimentální indie a zčásti soft rock 70. let? Pak je novinka amerických experimentátorů právě pro vás. (YouTube)

  • Mystic Prophecy - Hellriot
    Dvanáctá řadovka powermetalové skvadry z Německa. (YouTube)

  • Shy Martin - Late Night Thoughts
    Švédská písničkářka konečně vydává svou albovou prvotinu. Pro příznivce severské melancholie má sedm songů. (YouTube)

  • The Milk Carton Kids - I Only See The Moon
    Americké folkové duo oceněné Grammy se vrací s novou nahrávkou. (YouTube)

  • The Ocean - Holocene
    Desátá studiovka post-metalových Berlíňanů. (YouTube)

  • Thee Oh Sees - Live At Levitation
    Záznam živého vystoupení alternativních rockerů z Kalifornie na Psych Fest v Austinu. (YouTube)


    Dále vychází

    Acid Reign - Anthology
    Allie Crow Buckley - Utopian Fantasy
    Anna - Intentions
    Bar Italia - Tracey Denim
    Craving - Call Of The Sirens
    Curtis Waters - Bad Son
    David A. Jaycock - Hold. Star. Return
    Divining Rod - Santa Monica & Other Golden Classics
    Early James - Strange Time To Be Alive (Deluxe Edition)
    Ellen Zweig - Fiction Of The Physical
    Eyes Of Others - Eyes Of Others
    Foyer Red - Yarn The Hours Away
    Frozen Soul - Glacial Domination
    Garden Centre - Searching For A Stream
    Goran Bregovic - Belly Button Of The World
    Gozu - Remedy
    Graciehorse - L.A. Shit
    Gumm - Slogan Machine
    Hannah Jadagu - Aperture
    Hannah Rose Platt - Deathbed Confessions
    Henget - Beyond North Star
    Horse Jumper Of Love - Heartbreak Rules
    House Of Shakira - Xit
    Jealous Of The Birds - Hinterland
    Julian Loida - Giverny
    Kristian North - Pseudoscience Fiction
    Lauren Early - Don’T Take My Dream Away
    Les Lullies - Mauvaise Foi
    Low Praise - Dressing
    Mandy, Indiana - I’ve Seen A Way
    Marillion - Seasons End / 2023 Remix / Deluxe
    Martin Luke Brown - Damn, Look At The View !
    Matt Espy - Hawksworth
    Moor Mother - Jazz Codes (Digital Deluxe)
    Omen Astra - The End Of Everything
    Paper Bee - Thaw, Freeze, Thaw
    Pony - Velveteen
    Pozi - Smiling Pools
    Roadwolf - Midnight Lightning
    Robin Thicke - A Beautiful World (20th Anniversary Deluxe)
    Různí - Rockový Maratón 1985/1986
    Salami Rose Joe Louis - Akousmatikous
    Samara Joy - Linger Awhile / Deluxe
    Setting Sun - The Feelings Cure
    Sir Chloe - I Am The Dog
    Spirit Award - The Fear
    Stella Rose - Eyes Of Glass
    Summer Salt - Campanita
    Taleban Dooda - Taleban Vs. Dooda
    Temps (James Acaster) - Party Gator Purgatory
    The Allergies - Tear The Place Up
    The Black Crowes - Shake Your Money Maker (Live)
    The Lemonheads - Come On Feel (30th Anniversary Edition)
    The Pernice Brothers - Overcome By Happiness: 25th Anniversary Deluxe Edition
    Thomas Lauderdale (Of Pink Martini) And Satan’S Pilgrims - Thomas Lauderdale Meets The Pilgrims
    Thulcandra - Hail The Abyss
    Tre $Avage - No Discrimination
    Ultra-Lite - Ultra-Lite
    Wande Coal - Legend Or No Legend
    Whu Else - Big Brain Man II

    Vychází na vinylu:
    Abba - Ring Ring / 50th Anniversary / Limited
    Alcatrazz - Take No Prisoners
    All Time Low - Tell Me I'm Alive
    ANNA - Intentions
    Armin Van Buuren - Feel Again
    Arrested Development - Don't Fight Your Demons
    Asia - Phoenix
    Bar Italia - Tracey Denim
    Black Crowes - Shake Your Money Maker (Live)
    Califone - Villagers
    Craving - Call Of The Sirens
    Deep Forest - Boheme
    Def Leppard - Drastic Symphonies
    Eels - Blinking Lights And Other Revelations
    Elderbrook - Little Love
    Eyes Of Others - Eyes Of Others
    Frozen Soul - Glacial Domination
    Galen & Paul - Can We Do Tomorrow Another Day?
    Galen & Paul - Monument
    Ghost - Phantomime
    Gozu - Remedy
    Graciehorse - L.A. Shit
    Graham Nash - Now
    Greta Van Fleet - The Battle At Garden’S Gate
    Hannah Jadagu - Aperture
    Henget - Beyond North Star
    Leith Ross - To Learn
    Les Lullies - Mauvaise Foi
    Letta Mbulu - In The Music The Village Never Ends
    Lewis Capaldi - Broken By Desire To Be Heavenly Sent
    Lucassen Arjen - Golden Age Of Music
    Mandy, Indiana - I’ve Seen A Way
    Marillion - Seasons End / 2023 Remix / Deluxe
    Martin Luke Brown - Damn, Look At The View !
    Marty Stuart - Altitude
    Matt Espy - Hawksworth
    Michal Pavlíček - Faces
    Miles Davis - Volume 1
    Muerti - ...asi to má takhle bejt
    Mystic Prophecy - Hellriot
    Neal Schon (Of Journey) - Journey Through Time
    Notorious B.I.G. - Ready To Die
    Opeth - Morningrise
    Opeth - My Arms, Your Hearse
    Opeth - Orchid
    Paul Simon - Seven Psalms
    Powermad - Absolute Power
    Pozi - Smiling Pools
    Rich Aucoin - A Synth Odyssey: Season 2
    Roadwolf - Midnight Lightning
    Robert Ellis - Yesterday’s News
    Různí - Rockový Maratón 1985/1986
    Sabbat - Mad Gods And Englishmen
    Salami Rose Joe Louis - Akousmatikous
    Sir Chloe - I Am The Dog
    Sufjan Stevens, Timo Andres, & Conor Hanick - Reflections
    Summer Salt - Campanita
    SZA - SOS
    The Allergies - Tear The Place Up
    The Murlocs - Calm Ya Farm
    The Telescopes - Of Tomorrow
    Thomas Lauderdale (Of Pink Martini) And Satan’S Pilgrims - Thomas Lauderdale Meets The Pilgrims
    Thulcandra - Hail The Abyss
    Undertones - Hypnotised
    Undertones - Undertones
    Weezer - SZNZ Summer
    Weird - Al Yankovic Story
    Willie Colón - Crime Pays
    Winston Surfshirt - Apple Crumble
    Yakuza - Sutra
    Yes - Mirror To The Sky

    EP:
    $uicideboy$ - Yin Yang Tapes: Fall Season (1989-1999)
    Beach House - Become (Physical Release)
    Blawan - Dismantled Into Juice
    Evangeline - Fuzzy
    Hotwax - A Thousand Times
    Lambrini Girls - You’re Welcome
    Lokeigh - Destined To Eat Your Flesh
    Opus Kink - My Eyes, Brother!
    Saloon Dion - Muckers
    The Dare - The Sex
    Thetan - Dim Times
    Thxsomch - Sleez

    Reedice:
    Sabbat - Mad Gods And Englishmen
    Tygers Of Pan Tang - Wild Cat

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
    Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
    Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
    Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
    Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
    Livin Free - Lost in the City 8/10
    Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert (17.04.2024 20:21)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Fotogalerie: Návrat Dave Matthews Bandu ve fotografiích (17.04.2024 08:04)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nejvíc nej: Neuhasitelná pódiová energie aneb Pět skvělých živáků Dave Matthews Bandu (05.04.2024 08:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 19.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu