Nový Spark
venku od 2. května
KISS žaluje vdova po kytarovém technikovi, který zemřel po nákaze covidem-19

KISS žaluje vdova po kytarovém technikovi, který zemřel po nákaze covidem-19

KISS mají na krku žalobu vdovy po jejich dlouholetém kytarovém technikovi Francisi Stueberovi, který zemřel poté, co se během turné v roce 2021 nakazil covidem-19. Catherine Stueber kapelu viní z nedbalosti a neúmyslného zabití.

Francis Stueber byl členem týmu KISS od roku 2002 a coby kytarový technik příležitostně pomáhal i Paulu Stanleymu při jeho sólových aktivitách. V říjnu 2021 se však ve svých 53 letech nakazil onemocněním covid-19 a na konci tehdejšího koncertního pásma, které probíhalo za přísných hygienických opatření, zemřel. Jen dva dny poté, co byl na hotelu umístěn do karantény.

Pozůstalí z jeho smrti viní pilíře KISS Paula Stanleyho, Gena Simmonse, manažera kapely Doca McGheeho, promotérskou agenturu Live Nation a taky síť hotelů Marriott International. Ti všichni se prý podíleli na vytvoření „nebezpečných podmínek“, které v důsledku vedly k Stueberově smrti. Dle žalující strany nevytvářili adekvátní prostředí, které by zabránilo propuknutí nákazy covidu-19 mezi členy kapely a jejím personálem.

KISS tehdy smrt svého dlouholetého spolupracovníka veřejně oplakali, vyzvali k očkování a ujistili, že bezpečnostní hygienická pravidla na turné striktně dodržují. Před soudem jim však může přitížit svědectví jiných členů jejich crew, která přinesl magazín Rolling Stone. Ti tvrdí opak.

„Nechtělo se mi věřit, jak nebezpečné to celé bylo, přesto turné pokračovalo. Týdny jsme z toho byli frustrovaní a když Fran zemřel, napadlo mě, a do prdele,“ vypověděl anonymně jeden z členů týmu. Někteří prý pravidla nedodržovali nebo se pravidelně netestovali, jiní svou nemoc tajili anebo dokonce falšovali potvrzení o očkování. „Samozřejmě, že mě napadlo, jestli jsme tak nepřispívali k šíření a nevozili tu nákazu z města do města. Je hrozné, že Fran zemřel. Bude to norma, že nemocné lidi prostě zavřeme na hotelu a když zemřou, tak si řekneme OK, koho tam máme dál?“ tázal se v dobové výpovědi zdroj blízký kapele.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
28.05. BRUCE SPRINGSTEEN, THE E STR
31.05. METALFEST OPEN AIR
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
17.06. ALICE COOPER
25.06. THE GASLIGHT ANTHEM
26.06. BASINFIRE
04.07. SMASHING PUMPKINS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace