Nový Spark
venku od 2. května
Plná voltáž Ace Frehleyho – ex-kytarista KISS představuje novou sólovku

Plná voltáž Ace Frehleyho – ex-kytarista KISS představuje novou sólovku

Ace Frehley, kytarista už navždy spjatý s KISS, vydá 23. února 2024 nové album nazvané „10,000 Volts“. Titulní skladba je z něj k poslechu právě teď, v podobě videoklipu. Frehley o novince – nepřekvapivě – hovoří jako o „možná nejlepší desce, jakou kdy nahrál“, přičemž většinu písní skládal spolu s dobrým kamarádem, Stevem Brownem, kytaristou formace TRIXTER.

„Steve desku obrovsky ovlivnil, to, jak jsem skládal, jak hraju. Nesmírně jsme si sedli. Když jsem se s něčím zasekl, ať už to byla sloka nebo refrén, Steve mě doplnil. A naopak. Díky tomu jsme měli skladbu za tři čtyři hodinky hotovou, což je pro mě bezprecedentní tempo,“ vypověděl Frehley.

Ace a KISS na Sparkshopu

Jako bubeník se na desce podílel další veterán, Anton Fig, který hrál už na Frehleyho sólovém debutu v roce 1978, a v posledních letech dělá společnost Joe Bonamassovi. Ruku k dílu přiložil taky Peppy Castro, průkopník psychedelického rocku s kapelou BLUES MAGOOS. „Vyrůstali jsme spolu v Bronxu a byl to on, kdo mě inspiroval k tomu stát se rockovou hvězdou,“ doplňuje Frehley.

Nový Spark
venku od 2. května
Kalendář akcí
28.05. BRUCE SPRINGSTEEN, THE E STR
31.05. METALFEST OPEN AIR
04.06. STING
06.06. NICKELBACK
12.06. ROCK FOR PEOPLE
13.06. BRUJERIA
17.06. ALICE COOPER
25.06. THE GASLIGHT ANTHEM
26.06. BASINFIRE
04.07. SMASHING PUMPKINS
A co FAKKER!?
logo
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace