Na co se těšit v dubnu: Žebřík pozná své vítěze, No Name a Queenie se chystají do O2 Universa a Peter Nagy zahraje v Lucerně

Vydáno 27.03.2024 | autor: Andrea Štipčáková

Dvaatřicátý ročník Žebříku spěje do finále. Už 5. dubna proběhne jeho vyhlášení v plzeňském DEPO 2015 za účasti Chinaski, Jiřího Suchého, Michala Hrůzy, Terezy Balonové a Jamaron. Na svých turné pokračují Vesna a Monkey Business, Peter Nagy odehraje speciální koncert v pražské Lucerně a Queenie oslaví osmnáctiny v O2 universu. Ze světových jmen dorazí do Česka například Slash, Lara Fabian, Fletcher nebo Glenn Hughes.

Na co se těšit v dubnu: Žebřík pozná své vítěze, No Name a Queenie se chystají do O2 Universa a Peter Nagy zahraje v Lucerně Na co se těšit v dubnu: Žebřík pozná své vítěze, No Name a Queenie se chystají do O2 Universa a Peter Nagy zahraje v Lucerně

Žebřík
Plzeň, DEPO2015
5. 4. 2024

Už 5. dubna se v plzeňském DEPO2015 uskuteční dvaatřicátý ročník Hudebních cen Žebřík. Největší šanci na úspěch mají se čtyřmi nominacemi Marek Ztracený a se třemi želízky v ohni Ewa Farna. O sošku z dílny Václava Chlupsy se ale ucházejí také David Koller, Chinaski, J.A.R., Lucie, Kateřina Marie Tichá, Sofian Medjmedj nebo David Stypka. Během večera vystoupí Chinaski, plzeňská legenda Jiří Suchý, Tereza Balonová a Jamaron. Vstupenky zakoupíte tady.

VIDEOROZHOVOR | Jiří Suchý: Hrozně rád bych lenošil, ale já to nedovedu, jsem workoholik

Vesna
Turné

Vesna v roce 2023 úspěšně reprezentovala Českou republiku na Eurovizi, což jí umožnilo vystupovat také v zahraničí. V zimě jsme ji mohli vídat jako support na koncertech Lucie a nyní kapela vyráží na samostatné turné k aktuálnímu albu Muzika Slavica. Zastaví se celkem ve třech městech. Šňůru odstartuje v ostravském Barráku, následně se přesune do Roxy v Praze a 17. dubna si s Vesnou fanoušci zazpívají v Brně.

Monkey Business
Turné

Monkey Business budou i v dubnu pokračovat ve svém aktuálním turné Ale stejně je to nádhera. Už 5. dubna zavítají do Pelhřimova, dále budou pokračovat do Písku (12. 4.), Plzně (13. 4.), Olomouce (18. 4.), Havířova (19. 4.), Jablunkova (20. 4.) a Rakovníka (27. 4.). Fanoušci se mohou těšit na osvědčené hity, které mají tak rádi. A třeba jim kapela představí i něco z připravované desky! 

Ennio Morricone
Praha, O2 arena
6. 4. 2024

The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2 areně a dirigentské taktovky se ujme jeho syn Andrea Morricone. Program bude zahrnovat ikonické filmové melodie i dosud nepublikované záběry Maestra a jeho slavných spolupracovníků.

Die Antwoord
Praha, Forum Karlín
11. 4. 2024

Jihoafrický hiphopový fenomén Die Antwoord se vrací do Prahy. Fanouškům se ozývají poprvé po dlouhé pauze po světovém turné v roce 2019. „Pracovali jsme v soukromí tak dlouho, že nás někteří lidé považovali za mrtvé!“ uvedl Ninja. Yo-Landi dodává: „A tak jsme se rozhodli pojmenovat naše nové evropské turné Die Antwoord, Reanimated.“

Crypta
Praha, Storm
11. 4. 2024

Dívčí deathmetalové kvarteto Crypta dorazí v rámci svého turné Shades Of Sorrow také do Prahy. Fanouškům v klubu Storm představí aktuální album, které v americkém žebříčku debutovalo na 5. místě. Jak kapela říká, prezentuje na něm to nejlepší ze svých technických i skladatelských schopností. Podpoří je divočáci Nakkeknaekker a Plaguemace z Dánska.

Dave Matthews Band
Praha, O2 universum
16. 4. 2024

Po pěti letech se do Prahy vrací Dave Matthews Band, která je známá svou unikátní směsí různých hudebních žánrů. Ačkoliv v rádiích sestavu příliš neuslyšíte, platí za jednu z nejlepších koncertních kapel, o čemž svědčí více než 25 milionů prodaných vstupenek na shows od vzniku skupiny. Do Prahy Dave Matthews Band přiveze album Walk Around The Moon. 

Blind Channel
Praha, MeetFactory
17. 4. 2024

Do MeetFactory se chystají finští nu-metalisté Blind Channel. V Praze představí své aktuální album Exit Emotion, kterým navazují na počin z roku 2022 - Lifestyles of the Sick & Dangerous. Turné po třiceti městech odstartuje 21. března a skončí o měsíc později. Doprovázet na něm Blind Channel budou GHØSTKID.

Lara Fabian
Praha, O2 universum
17. 4. 2024

Diva Lara Fabian se po pěti letech vrací do Prahy. V dubnu zahraje v O2 universu, přičemž se rozhodla, že část výtěžku z prodeje vstupenek poputuje na charitu. Večer zahájí dvacetiminutovým vstupem Michaela Gemrotová a Václav Noid Bárta. V jejich podání se diváci mohou těšit například na árii z muzikálu Fantom opery.

Lord of the Lost
Praha, Roxy
17. 4. 2024

Němečtí Lord Of The Lost slaví patnáct let na scéně. Na kontě mají osm studiových alb, tři desky s orchestrem a přes šedesát videoklipů. V Praze se zastaví 17. dubna, kdy zahrají v klubu Roxy. S sebou si přivezou zajímavé hosty, a to anglické heavy-metalisty The Raven Age a gothic-rockové Švýcary Hell Boulevard.

Queenie
Praha, O2 universum
18. a 19. 4. 2024

Slaví také Queenie. K osmnáctým narozeninám si nadělili dva koncerty v O2 universu, kam chystají bohatou vizuální výpravu se speciálnémi kulisami a vizuálními efekty. Oproti jiným koncertům vystoupí v průběhu večera i někteří z původních členů sestavy i speciální hosté, kteří jsou s Queenie významně spjatí.

ROZHOVOR | Michael Kluch (Queenie): Freddie Mercury mě vždy fascinoval. Chceme s naší show objet svět

Peter Nagy
Praha, Palác Lucerna
18. 4. 2024

Několikanásobný Zlatý slavík, skladatel, zpěvák a autor mnoha hitů, jeden z nejpopulárnějších česko-slovenských zpěváků slaví v roce 2024 hned dvě výročí - půlkulaté narozeniny a 40 let kapely Indigo. K této příležitosti odehraje jedinečný koncert v Lucerně. Diváci se mohou těšit na nejznámější skladby jako například Kristínka iba spí, Láska je tu s vami, Profesor Indigo, So mnou nikdy nezostárneš, Aj tak sme frajeri, S nohami na stole a mnoho dalších.

Slash
Brno, DRFG arena
18. 4. 2024

Slash spolu s Mylesem Kennedy (Alter Bridge) a kapelou The Conspirators se po pěti letech vrací do České republiky! Tentokrát vystoupí ve Winning Group Areně v Brně, ve které představí nejen své nejnovější album 4, které debutovalo jako nejprodávanější hardrocková deska. Je poháněné nezapomenutelnými kytarovými a podmanivými melodiemi, silnými refrény, a ještě silnějšími riffy. O support se postarají Mammoth WVH.

RECENZE: Slash se společně Mylesem Kennedym hudbou pořád baví. Album 4 zapadá jako dílek puzzle do diskografie kytarového mága

No Name
Praha, O2 universum
20. 4. 2024

No Name vyrazili na česko-slovenské turné, které zakončí koncertem v pražském O2 universu. Konat se bude 20. dubna, přičemž před hvězdnou sestavou si zahrají ještě Nocadeň a Botox. Během vystoupení zazní všechny zásadní hity kapely v čele s Igorem Timkem. Pro ty nejvěrnější si pak No Name připravili VIP balíček, v rámci kterého se s nimi budou moci vyfotografovat.

Fletcher
Praha, SaSaZu
21. 4. 2024

Fletcher boří svými silnými melodiemi a poutavými příběhy v textech hitparády. A 21. dubna zboří také pražské SaSaZu, kam přiveze svůj debut Girl Of My Dreams, na němž se disco estetika snoubí s rockovými baladami. „Andílci, nemůžu se dočkat, až se uvidíme a až si spolu zazpíváme,“ vzkazuje zpěvačka. Jako support přiveze hlučné altrockové duo Arxx.

Lordi
Praha, Roxy
22. 4. 2024

Finská posádka monster Lordi se v dubnu hned dvakrát představí v České republice, 22. 4. zahraje v pražské Roxy, o den později zavítá do Ostravy. Každá show kapely je jiná a každá nezapomenutelná, a to nejen díky stále propracovanějším kostýmům. Nakonec, je to sám pan Lordi, kdo je ručně navrhuje a vyrábí. Každý večer mu zabere více než tři hodiny, než se promění v legendárního monster-mana, který opět hraje hlavní roli v dalším pokračování tohoto metalového trháku.

Glenn Hughes
Brno, Sono Centrum
28. 4. 2024

Na konci dubna se vrátí do Prahy také Glenn Hughes, který slaví padesáté výročí alba Burn od Deep Purple, které vyšlo v roce 1974. "Nahráno pak bylo v říjnu ve švýcarském Montreux. Všichni jsme se potkali v tomto starém zámku na britském venkově a připadalo nám, jako by Deep byla nová kapela, s Davidem (Coverdale) a já jsme se jako noví členové nemohli dočkat, až začneme pracovat na nové písni. Atmosféra v tomto úžasném prostředí byla přímo elektrizující," popisuje muzikant. Vedle písní z této desky však zazní i skladby z období MKIII a MKIV.

RETRO 2000| Monkey Business slavili v roce 2008 Vánoce s Glennem Hughesem

Landmvrks
Praha, Lucerna Music Bar
1. 5. 2024

Na závěr vás pozveme na koncert Landmvrks, ačkoliv se koná až v květnu. Těšit se na něj totiž můžeme už na prvního máje. Hardcore/metalcorová parta se poslední roky mílovými kroky posouvá na špičku svého žánru. A podobně jako v roce 2022 ve Futuru nás i v Lucerna Music Baru, kam bylo vystoupení pro velký zájem přesunuto, čeká obrovská show. Přičteme-li vydatnou podporu amerických Devil Wears Prada, Like Moths to Flames a Guilt Trip z Velké Británie, rýsuje se nám večírek, který rozhodně nechce prošvihnout žádný fanoušek ostrých riffů a breakdownů. 

Text: Andrea Štipčáková, foto: Vít Bláha (No Name), Tony Košař (Michal Hrůza), Austin Nelson (Slash), Petr Klapper (Queenie)
Témata: Žebřík, Vesna, Ennio Morricone, Die Antwoord, Crypta, Dave Matthews Band, Blind Channel, Lara Fabian, Lord of the Lost, Queenie, Peter Nagy, Slash, No Name, Fletcher, Lordi, Glenn Hughes, Landmvrks

zavřít