LIVE: Skákačky, krokodýli a roztočený Twister. ZSK rozjeli v Rock Café nekonečnou punk rockovou jízdu

Vydáno 19.04.2024 | autor: Pavla Dolanská

Punk na třetí v pražském Rock Café v čele s německou punk rockovou legendou ZSK stál opravdu za to, tak se na to pojďme podívat.

LIVE: Skákačky, krokodýli a roztočený Twister. ZSK rozjeli v Rock Café nekonečnou punk rockovou jízdu LIVE: Skákačky, krokodýli a roztočený Twister. ZSK rozjeli v Rock Café nekonečnou punk rockovou jízdu

ZSK
Praha, Rock Café
18. 4. 2024

Večer odstartovalo kanadské pop punkové duo (s půjčeným kytaristou trio) Story Untold. Pomalu se plnící Rock Café si tahle parta podmanila vcelku rychle. Ještě aby ne, po ultimátním pop-punk-rockovém mashupu si nožkou klepali i vysloužilí pardálové, co dorazili jen na headlinery. Nacpat do čtyř minut Sum 41, Green Day, Linkin Park, Blink 182, Rise Against, Simple Plan, All Time Low a x dalších jmen tohohle typu nemohl být krok vedle.

Komunikace s ještě trochu prořídlým obecenstvem byla taky velmi v pořádku. Frontman Janick to vcelku umí a vsuvky typu tahání lístečku s úkolem pro kapelu (kápl z toho úkol pro bubeníka Jonathana, který si jeden ze songů odehrál jednoruč, klobouček) show příjemně zpestřily. V globálu Story Untold bavili, i když šlo oproti zbytku line-upu o jemnější záležitost. Příště si je přejeme v odpoledním slotíku na fesťáku.

 

Po nich naběhlo na stage trio zakuklenců – Moscow Death Brigade. Ti se přes množství kulis na malou stage Rokáče sotva vešli, ale nakonec se našlo místo i pro mistra krokouše, takže v pořádku. Horší už to bylo se zvukem a problémem rozhodně nebyl jejich bad accent

Pan zvukař si asi s mixákem a třemi mikráky neuměl poradit, a tak jsme si „užili“ poněkud tišší show se zpěvem ve stylu unaveného karaoke. Bohužel se zdálo, že právě to show vzalo pověstnou energii, na kterou jsme u MDB zvyklí.

I když byl setlist v topu a hned z kraje zazněly hymny jako Bad Accent nebo Brother and Sisterhood, byla odezva z publika nezvykle vlahá, pit se taky točil velmi málo a ve finále jsme měli dojem, že ani kapela si celý set úplně neužívá.

Lehké rozproudění přinesl nástup nejstylovějšího krokodýla v Evropě. Na povel Feed the Crocodiles se na stage přiřítil MDB krokodýl (toho jsme na základě songu Ruder than Croc překřtili na Rudu, protože tam prostě slyšíš [Ruda d krokodajl], hehe). Ten rozjel svoji taneční hladovou show. Ta klasicky neměla chybu.

Suma sumárum, známe Moscow Death Brigade v lepší formě, takže to bylo trošku mrzení, dvojnásob, když dle množství přítomných v merchi i nacpanosti sálu právě oni přitáhli nejvíc lidí.

 

Pak už přišel čas na headlinery večera, berlínské legendy ZSK. Tahle partička už brázdí pódia víc jak 25 let a my se ptáme, kde sakra berou tu energii?! Připravili si totiž hodinu a třičtvrtě trvající show, která neměla slabší místo.

A nešlo jen o nálož kvalitního old school punk rocku, ale i o „doprovodný program“. Krom vtipných poznámek nebo akustického songu, při kterém frontman Joshi posadil celý sál doslova na zadek (chápej řekl sedněte si a my si sedli) nechyběl jeden unikátní vstup. 

Twister match přímo při show. Ano, jde přesně o to, co vás teď napadlo. Plachta s barevnými fleky, pár lidí z davu a Joshi se spinnerem v ruce hlásající „levá noha na zelenou, pravá ruka na modrou“. Dohrálo se to? Ano! Po chvíli štafetu rozhodčího převzala jedna z fanynek, kapela začala hrát a věřte tomu nebo ne, ale hráči nebyli udupáni. 

Co bylo odměnou za tenhle epesní match? Karls Krone pro všechny! Lednička plná piva přímo na stagei se setkala s veeelkým úspěchem. O energii, která sršela všemi směry při songách jako Antifacista nebo Punkverrat asi ani nemá smysl mluvit.

Co téhle show vytknout? Kapele absolutně nic, tak skvělou energii jsme dlouho nezažili. Co ale celkový dojem ze show zhoršilo, bylo pár agresorů v řadách obecenstva. Když se někdo neumí chovat natolik, že musí kapela přerušit set, je něco špatně. Ale to jen tak k zamyšlení. Celkově šlo o večer, na který budeme dlooouho vzpomínat. Díkýčko.

 

Text: Pavla dolanská, foto: ZSK - Konzertsucht, Moscow Death Brigade - FB kapely, Story Untold - FB kapely 
Témata: ZSK, Moscow Death Brigade, Story Untold, Rock Café

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít