Zemřel Miroslav Imrich, bývalý zpěvák Abraxasu. Našli ho ležet u železniční trati

Vydáno 06.05.2024 | autor: iREPORT

V jednasedmdesáti letech zemřel Miroslav Imrich, zpěvák Abraxasu, Tanga nebo Alarmu. Poté, co odešel z nemocnice, ho našli ležet u železniční trati. Již mu nebylo pomoci.

Zemřel Miroslav Imrich, bývalý zpěvák Abraxasu. Našli ho ležet u železniční trati Zemřel Miroslav Imrich, bývalý zpěvák Abraxasu. Našli ho ležet u železniční trati

Co přesně se v sobotu 4. května dělo, je předmětem vyšetřování policie. Miroslav Imrich byl původně hospitalizovaný v nemocnici, ze které odešel. Policie po něm spustila pátrání, do akce zapojila desítky policistů a také vrtulník s termovizí. V noci byl Miroslav Imrich nalezen mrtvý u železniční trati u rybníku Velká Vodice.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„Užili jsme si spolu hodně hezkých chvil. Nezbývá než ti popřát hodně štěstí na tvojí další cestě,“ uvedli na kapelním Facebooku zbylí členové Abraxasu.

V Abraxasu i kapele Tango působil Imrich od osmdesátých let. První zmíněnou sestavu muzikant opustil po šesti letech, a to kvůli nedostatku tvůrčího uplatnění. Nato konto založil Tango, které však rovněž nemělo příliš dlouhého trvání. Rozpadlo se v roce 1988.

Imrich se pokoušel prosadit i v jiných projektech (mimo jiné v metalovém Alarmu), nakonec se ale v polovině devadesátek vrátit do Abraxasu, s nímž následně nahrál hity Obyčejnej svět a Karel drogy nebere. Definitivně z kapely odešel v roce 2009. V té době už vystupoval se znovuobnoveným Tangem, na letošní rok měla kapela naplánovaných sedm koncertů, první z nich se měl odehrát už 17. května v Ostravě.

red, foto: archiv iREPORTu
Témata: Miroslav Imrich, Abraxas, Tango, Alarm

zavřít