Hlavní obsah

Bentley ukazuje Continental GT nové generace jen v lehkém maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bentley se nedávno rozloučila se současnou generací kupé Continental GT poslední verzí osmiválce bez elektrifikace s názvem Edition 8. O týden později už britská luxusní značka poodhaluje nový model – i když vypadá spíše jako faceliftovaná verze.

Foto: Bentley

Nové Bentley Continental GT v maskování

Článek

K vidění jsou první obrázky a technické specifikace nového Continentalu GT. Jak se očekávalo, novinka používá výkonný hybridní pohon založený na zážehovém osmiválci. Stejný osud čeká motor 4.0 V8 ve všech iteracích napříč koncernem Volkswagen.

Spalovací motor a elektromotor spolupracují na kombinovaném výkonu 782 koní a 1000 Nm maximálního točivého momentu.

Nespecifikovaná baterie bude mít dostatek energie pro dojezd 80 km v cyklu WLTP. Nejvýkonnější sériový vůz Bentley všech dob má řízení všech čtyř kol a pohon všech kol s vektorováním točivého momentu.

Foto: Bentley

Nové Bentley Continental GT v maskování

Mezi další vychytávky patří dvouventilové tlumiče, diferenciál s omezenou svorností a 48voltová elektrická soustava.

Designově je patrné, že novinka vychází ze současného vydání. Po vzoru speciálního modelu Batur má ale například přední světlomety s linkou vedoucí z kulatého segmentu, zatímco záď působí agresivněji i díky zúženým svítilnám.

Třetí generace continentalu byla uvedena v roce 2018 na zcela nové platformě. Nové vydání se ukáže v červnu jako kupé, přičemž kabriolet bude pravděpodobně brzy následovat.

Test Bentley Continental GTC: Bez střechy, bez kompromisů

Testy

Bentley se ve speciální edici loučí s osmiválci bez elektromotoru

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám