Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Italský tenorista Andrea Bocelli si tento týden dopřál volno a společně se svou půvabnou manželkou Veronicou Berti a několika dalšími přáteli vyrazil do oblíbeného letoviska celebrit v Itálii Forte dei Marmi.

Pětašedesátiletý Bocelli, jehož nejen pro milovníky klasické hudby objevil Luciano Pavarotti, dal před hotelovým resortem přednost pobytu na své luxusní šestadvacet metrů dlouhé jachtě Stella del Nord a kromě plavání na širém moři si vychutnával i jízdu na vodním skútru, který řídil. Za ním pochopitelně seděla další osoba, která mu s řízením pomáhala a navigovala jej.

Jak je známo, Andrea Bocelli je od dvanácti let zcela nevidomý. Přestože se s vadou zraku již narodil, byl jen částečně nevidomý. Jeho trvalé oslepnutí způsobila až nešťastná rána do hlavy a následné krvácení do mozku, které utrpěl při fotbalovém zápase, když působil v pozici brankáře.

Kromě toho, že Bocelli jako jeden z mála operních zpěváků dokázal přiblížit klasickou hudbu i lidem, kteří tomuto žánru zrovna neholdují, je také trojnásobným otcem. S první manželkou Enricou Cenzatti má dva syny, Amose a Matea, přičemž oba se živí jako zpěváci. Stejnou cestu si zřejmě zvolí i jeho jedenáctiletá dcera Virginia, kterou má s druhou ženou Veronicou. Společně se svými dětmi už Bocelli dokonce nahrál i vánoční album A Family Christmas, s nímž slavil velký úspěch.

Další články

Načítám