Hlavní obsah

Nová CD – Radůza, Věra Martinová i IMT Smile

Hudební novinky tohoto týdne budou výhradně česko-slovenské. Českou stranu reprezentují tři zpěvačky – Radůza, Věra Martinová a Jitka Molavcová. Ze Slovenska k nám dorazily zajímavé desky od kapel IMT Smile a Para.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Radůza: Miluju vás

Miluju vás je ze všech desek, které Radůza doposud vydala, tou nejintimnější zpovědí. Osobní charakter desky ještě zdůrazňují rodinné fotografie.

Album obsahuje sedmnáct nových písní, ve kterých se autorka opět ve větší míře než na předchozím albu V salonu barokních dam představuje jako harmonikářka, i když nechybějí ani kapelové úpravy jejích písniček a dokonce jedna cimbálovka. K natáčení si přizvala kytaristu Petera Bindera, bubeníka Miloše Dvořáčka, basistu Jana Jakubce, Cimbálovou muziku Stanislava Gabriela, Karla Štolbu, Roberta Štolbu a další.

Indies MG

Věra Martinová: Křídel se nezříkám

Nové album první dámy české country Věry Martinové Křídel se nezříkám vychází u příležitosti zpěvaččiných padesátin a obsahuje jak CD tak DVD formát.

Na CD najdete dvanáct nových skladeb, na kterých se autorsky podíleli Jan Nedvěd, Karel Markytán nebo Pavlína Jíšová a Věra jej nahrála za doprovodu mladé hudební skupiny P.R.S.T.. DVD obsahuje záznam koncertu, videoklipy a televizní duety, přičemž nechybí ani jeden z hitů zpěvaččiny kariéry - Malý dům nad skálou, Dál jen vejdi nebo Nebe, peklo, ráj!

Popron Music

IMT Smile: 2010: Odysea Dva

2010: Odysea Dva je osmým albem prešovské skupiny IMT, kterou tvoří hudebníci kolem Ivana a Mira Táslerových. Deset nových písní, kterými kapela plánuje návrat ke kořenům, vznikalo asi jeden a půl roku. V písni Čo bude... si zahostoval Peter Lipa, dalším překvapením je coververze revoluční písně Ivana Hoffmana Sľúbili sme si lásku.

V dubnu IMT Smile vyrážejí na turné, které sice bude výhradně slovenské, ale odstartuje v pražském Hard Rock Café.

Universal Music

Jitka Molavcová: Pop Galerie

Na začátku byla Jitka Molavcová vyznavačkou šansonů, následoval úspěšný pokus o popovou kariéru, a nakonec přišel Semafor, definitivně nalezený smysl hledání.

Najdete tu například písničku Hej, Tóny, stejně jako v Co mi dáš J. Kosmy a J. Préverta. Říkankové Teď hádej se může potkat se skladbami J. Uhlíře, najdete tu dílka E.F.Buriana i jeho syna Jana, L. Štaidla i J. Klempíře. Semaforské angažmá se promítlo do muziky Ferdinanda Havlíka a textů Jiřího Suchého, občasnou perličkou přispěla i zpěvačka sama.

Supraphon

Para: Povstanie

Slovenská skupina Para připravila páté studiové album Povstanie, na kterém se autorsky podepsali všichni členové kapely. Materiál dávala kapela dohromady v Londýně a na na opuštěné chalup na Slovensku.

Album obsahuje 11 nových písniček a jako bonus pro svoje fanoušky PARA připravila krátký dokument z nahrávání, který najdete taktéž na tomto CD.

SonyBMG Entertainment

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám