Muzikus.cz homepage
přihlášení uživatele
PŘIHLÁŠENÍ UŽIVATELE JE ZRUŠENÉ
vyhledávaní

festivalyPrimavera perlí: Pulp, Belle & Sebastian, Flaming Lips, Animal Collective i National

24.11.2010 | Autor: Ladislav Řehounek | sekce: novinky
Španělský festival Primavera Sound se v posledních letech v očích příznivců alternativní a nezávislé hudby stává jakousi Mekkou. O tom, že tento trend bude pokračovat, svědčí i soupiska prvních ohlášených kapel pro rok 2011. Přestože je teprve listopad, čítá už na dvě desítky položek.

O jedné z kapel jsme se zmínili už v předchozí novince. Britští Pulp s Jarvisem Cockerem mají v plánu na příští rok odehrát několik koncertů a Primavera je spolu s britským Wireless festivalem mezi prvními ohlášenými štacemi.

Výčet pak pokračuje špičkami současné alternativy, jako jsou Belle & Sebastian, The Flaming Lips, Animal Collective, The National, Mogwai, The Fiery Furnaces, Fleet Foxes, ale taky znovuzrozenými Swans, příležitostně vystupujícími veterány avantgardy 70. a 80. let Suicide nebo noise-punkovými klasiky Half Japanese.

Reportáže z letošního ročníku na Muzikus.cz:

>> 1. část
>> 2. část

Speciální koncert navíc připravuje John Cale, který za doprovodu orchestru odehraje své album Paris 1919 z roku 1973, nebo kapela Mercury Rev, která přehraje svoji zlomovou desku Deserter's Songs z roku 1998.

Zbývá dodat, že festival se uskuteční od 26. do 28. května jako tradičně v Parc del Fòrum v Barceloně. Vstupenky jsou k dostání za cenu € 130 (+ popl.), která platí do 15. ledna. Poté se zvýší na € 145.

Primavera Sound, Barcelona (ES) - Parc del Fòrum, 26. – 28. 5. 11
Online verze stránky: https://www.muzikus.cz/novinky/Primavera-perli-Pulp-Belle-Sebastian-Flaming-Lips-Animal-Collective-i-National~24~listopad~2010/

Komentáře

celkový počet: 0

Buďte první...


 
 
 
&;

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.