TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dvacítka nejoblíbenějších písniček Michala Tučného podle čtenářů CountryWorldu

Michal Tučný
Foto: Archív

V průběhu léta jsme vám nabídli možnost vybrat nejoblíbenější písničky Michala Tučného. Redakce CountryWorldu vybrala padesát Michalových hitů a z této nabídky jste si mohli zvolit jednu, dvě nebo tři dle vašeho názoru nejhezčí písničky z repertoáru Posledního kovboje. Po skončení soutěže jsme vaše hlasy pečlivě sečetli a stanovili čtenářskou Top 20 písniček Michala Tučného. Nutno říci, že i když v prvních několika týdnech to vypadalo na malou countryovou revoluci a boření zažitých mýtů o populárnosti některých songů, nakonec se přeci jen žádné velké překvapení nekonalo.
První dvě příčky obsadily s téměř shodným výsledkem dvě opravdu už definitivně nejpopulárnější skladby z Michalova katalogu, písně „Tam u nebeských bran“ a „Báječná ženská,“ přičemž „Báječné ženské“ utekla první příčka o jeden jediný hlas. V naší letní anketě nakonec hlasovalo 194 čtenářů.
Jak už bylo napsáno výše, ještě v průběhu třetího týdne hlasování vypadala výsledková listina úplně jinak a žebříčku suveréně kraloval song „Abych tu žil.“ U obou vítězných skladeb to navíc vypadalo tak, že se sotva probojují do první desítky. V druhém poločasu hlasování se však přízeň čtenářů otočila a píseň „Abych tu žil“ nakonec skončila až na šestém místě.
Podíváme-li se na druhý konec žebříčku, tak jako překvapení je možné brát skutečnost, že se v námi představené padesátce objevily i dvě skladby, které od našich čtenářů nedostaly ani jeden hlas. Byly to písně „Šťastné staré slunce“ z Michalova posledního stejnojmenného alba a pak cajunovka „Měsíčku.“
Vzhledem k tomu, že naše anketa byla soutěžní, ještě před zveřejněním dvacítky nejúspěšnějších písní Michala Tučného uvádíme jména tří výherců, kteří se mohou těšit na pěkné hudební CD. Jsou to: Ivo Šafus, Simona Bojtošová a Jaroslava Šelepová. Výherce budeme ohledně převzetí výhry kontaktovat na jimi uvedených e-mailových adresách.
A nyní už kompletní dvacítka nejoblíbenějších písní Michala Tučného dle hlasování čtenářů CountryWorldu.

Top 20 písní Michala Tučného podle čtenářů CountryWorldu:
01. Tam u nebeských bran
02. Báječná ženská
03. Poslední kovboj
04. Feleena z El Pasa
05. Koukám, jak celá země vstává
06. Abych tu žil
07. Cesty toulavý
08. Všichni už jsou v Mexiku
09. Snídaně v trávě
10. Chtěl bych být medvídkem
11. Až příjde ten den
12. Jak chcete žít bez koní
13. Já budu žít navěky
14. Sundej z hodin závaží
15. Prodavač
16. Červená řeka
17. Blues Folsomské věznice
18. Blízko Little Big Hornu
19. Pověste ho vejš
20. Kosmickej vandr

avatar Autor: on 1.1.2011. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*